Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2020 23:22

Νέα κρούσματα κορωνοϊού στο Αττικόν. Οι εργαζόμενοι στέλνουν SOS-Κινητοποίηση την Τρίτη 8/9

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου Αττικόν, το τελευταίο 36ωρο εντοπίστηκαν αρχικά δύο ταυτόχρονα κρούσματα σε νοσηλεύτρια και σε διασωληνωμένο ασθενή της γενικής ΜΕΘ (nonCovid). Πρόκειται για περιστατικά που έλαβαν χώρα στον ίδιο κλειστό χώρο.

Πραγματοποιήθηκε εξέταση για όλο το προσωπικό της ΜΕΘ, καθώς και όλων των ασθενών της nonCovid ΜΕΘ.

«Οι συνάδελφοι της επιτροπής λοιμώξεων ενημέρωσαν έγκαιρα για όλα τα επιπρόσθετα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, για όσους ήρθαν σε στενή επαφή με τον ασθενή και τη συνάδελφο. Από την ΜΕΘ απομακρύνθηκαν μόνο η νοσηλεύτρια και ο ασθενής. Η ΜΟΝΑΔΑ συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά», αναφέρει η ανακοίνωση..

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της νύχτας βγήκαν κι άλλοι θετικοί νοσηλευτές, καθώς και δεύτερος ασθενής της μονάδας non-COVID.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ως τώρα δεν έχουν βγει στην αναγκαία καραντίνα οι νοσηλευτές που έχουν έκθεση υψηλού κινδύνου γιατί δεν υπάρχει προσωπικό εφεδρείας (θα κλείσει η ΜΕΘ).

«Οι επικουρικοί πάνω από 9 που λήγει η σύμβαση τους τον Οκτώβρη είναι σε άδεια απόλυσης», αναφέρει η ανακοίνωση των εργαζομένων, που ζητούν να εφαρμοστούν στο ακέραιο τα υγειονομικά πρωτόκολλα και για τους υγειονομικούς.

Οι εργαζόμενοι στέλνουν SOS, ζητώντας την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, ενώ θα πραγματοποιήσουν έκτακτη γενική συνέλευση την Τρίτη 8/9

Όλη η ανακοίνωση του Σωματείου αναφέρει:

 

attikon anakoikosh

 

 

http://pandiera.gr/

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2020 23:30

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.