Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2015 18:35

ΟΙΥΕ: 24ωρη απεργία των σχολικών καθαριστριών, Τετάρτη 9/12

Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος

 

Με απόφαση της διοίκησης της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, πραγματοποιείται την Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 2015, 24ωρη πανελλαδική απεργία στην Καθαριότητα των δημοσίων σχολείων.

Για τους εργαζόμενους στην Καθαριότητα των σχολείων των παιδιών μας, για μια ακόμα φορά, έχει φθάσει ο κόμπος στο χτένι, αφού και η σημερινή «αριστερή» Κυβέρνηση ακολουθεί τις απαράδεκτες και ανάλγητες πρακτικές των προκατόχων της, αφήνοντάς τους επί πέντε (5) μήνες απλήρωτους.

Ενώ οι καθαρίστριες καθημερινά δίνουν αγώνα για να διατηρήσουν καθαρά και ασφαλή τα σχολεία των παιδιών μας, η Κυβέρνηση όχι μόνο αδιαφορεί, αλλά και εμπαίζει τους εργαζόμενους, αρνούμενη να καταβάλει ακόμα και αυτούς τους πενιχρούς μισθούς των 250-300 Ευρώ.

Οι εργαζόμενες, και ενώ πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, έχουν να πληρωθούν από τον περασμένο Ιούνιο! και σήμερα βρίσκονται σε δραματική κατάσταση. Βρίσκονται  κυριολεκτικά σε κατάσταση εξαθλίωσης, καθώς οι περισσότερες εξ΄ αυτών δεν μπορούν να καλύψουν καν τις στοιχειώδες ανάγκες βιοπορισμού τους, ενώ η Κυβέρνηση αδιαφορεί προκλητικά και για τους εργαζόμενους και για τα σχολεία.

Η μεγάλη πλειοψηφία των καθαριστριών απασχολούνται σήμερα με συμβάσεις έργου και με μια χαμηλότατη αμοιβή που δεν ξεπερνά τα 300 Ευρώ, η οποία καλύπτει μικρό μόνο μέρος της παρεχόμενης δουλειάς τους. Ενώ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες (όπως και οι εργαζόμενες με αορίστου χρόνου σχέση εργασίας), το κράτος μέχρι τώρα τις θεωρεί εργολάβους καθαρισμού κατ’ αποκοπή, χωρίς δικαιώματα.

Κι όμως, παρά τα παραπάνω, η Κυβέρνηση εφέτος αποφάσισε να προχωρήσει σε μείωση της ήδη πενιχρής αμοιβής τους κατά 10%.

Για τους λόγους αυτούς οι εργαζόμενοι ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015, με κύρια αιτήματα:

  • να μην μειωθεί η ήδη ελάχιστη αμοιβή τους,

  • να πάρουν άμεσα τα δεδουλευμένα τους,

  • να μονιμοποιηθούν στις θέσεις εργασίας τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις,

  • να ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου, χωρίς εξαιρέσεις, στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Καλούμε όλα τα Σωματεία, τα Εργατικά Κέντρα, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών, τους Δημάρχους και τους Βουλευτές όλων των κομμάτων να σταθούν πλάι στο δίκαιο αγώνα των καθαριστριών.

Όλοι μαζί να απαιτήσουμε:

ΚΑΘΑΡΑ & ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

 

www.ergasia

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2020 18:17

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.