Σάββατο, 24 Απριλίου 2021 22:52

Απεργούμε στις 6 Μάη - Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση Υγειονομικών (ΑΣΚΥ) Ιδιωτικής Υγείας

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συνδικαλιστικής Κίνησης Υγειονομικών (ΑΣΚΥ) Ιδιωτικής Υγείας:

Απεργούμε στις 6 Μάη !

Συγκέντρωση 11 πμ Πλατεία Κλαυθμώνος

Δεν θα περάσει η κατάργηση του 8ωρου

Επίταξη των Ιδιωτικών Κλινικών Χωρίς Αποζημίωση

Βρισκόμαστε στην κορύφωση του τρίτου και πιο σφοδρού κύμματος της πανδημίας. Μέχρι στιγμής στην χώρα μας έχουν καταγραφεί συνολικά 9.713 θάνατοι. Από αυτούς οι 1.146 σημειώθηκαν μέσα στο πρώτο 15ήμερο του Απριλίου. Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων με Covid σπάει κάθε ρεκόρ ενώ πολλαπλασιάζονται οι συνάνθρωποί μας που είναι διασωληνωμένοι.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες η κυβέρνηση της ΝΔ έχει μετατρέψει τα νοσοκομεία του ΕΣΥ σε νοσοκομεία μίας νόσου κλείνοντας χειρουργεία, κλινικές και εξωτερικά ιατρεία προκειμένου να δεχτούν ασθενείς με κορονοϊο. Ταυτόχρονα επειδή οι ΜΕΘ είναι ασφυκτικά γεμάτες με ευθύνη του Υπουργείου Υγείας πάνω από 50 έως 100 ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ . Ο θάνατος του ασθενή στον Ερυθρό που ήταν διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ είναι ένα μόνο παράδειγμα αυτής της δολοφονικής πολιτικής.

Το προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία μετά από 14 μήνες είναι εξουθενωμένο και η κυβέρνηση αρνείται να κάνει προσλήψεις προκειμένου να διευρυνθούν οι δυνατότητες του ΕΣΥ. Σε αυτό το φόντο η Νέα Δημοκρατία εμμένει να μην προχωράει στην επίταξη των ιδιωτικών κλινικών για να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Προτιμάει να αφήνει τις ιδιωτικές κλινικές covid free για να απορροφούν πελατεία από τα προγραμματισμένα χειρουργεία που αναβάλλονται στα δημόσια νοσοκομεία.

Για την κυβέρνηση το 20 % των συνανθρώπων μας που καταλήγουν εκτός ΜΕΘ είναι ένα “μικρό ποσοστό” αλλά αυτό πλέον μεταφράζεται σε εκατοντάδες χαμένες ζωές. Η θνητότητα σε σχέση με τα κρούσματα σκαρφάλωσε πλέον στην χώρα μας στο 3,2 %. Αυτό το ποσοστό είναι υψηλότερο από το 1,6 % της Αυστρίας, 2,6% του Βελγίου, και 2% της Γαλλίας. Χειρότερη εικόνα από εκείνη της χώρας μας καταγράφεται στη Βουλγαρία (3,8%), ενώ ίδιο ποσοστό (3,2%) έχει η Ουγγαρία. Την ίδια ώρα συνεχίζεται η κερδοσκοπία με τα προληπτικά τέστ για τον κορονοϊό ενώ διεξάγονται κυριολεκτικά με το σταγονόμετρο από τις δημόσιες δομές. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 29η θέση σε αναλογία τεστ ανά εκατομμύριο πληθυσμού μεταξύ 47 χωρών της Ευρώπης.

Από τα τεράστια κέρδη όμως των επιχειρήσεων στην ιδιωτική υγεία δεν έχει προκύψει ούτε κάποιο όφελος για τους εργαζόμενους. Τα μέτρα προστασίας παραμένουν ανεπαρκή σε πολλές μονάδες ιδιωτικές υγείας όπου οι εργοδότες αρνούνται να διεξάγουν προληπτικά, περιοδικά τέστ στο προσωπικό που σε συνδυασμό με τα διάτρητα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ καθιστούν πολύ πιθανό τον κίνδυνο της διασποράς σε εργαζόμενους και ασθενείς. Οι μισθοί είναι καθηλωμένοι εκεί που τους έριξαν τα μνημόνια δηλαδή κατά μέσο όρο έως και 40 %. Ειδικές άδειες και χρονοεπιδόματα θυσιάστηκαν στον βωμό της κερδοφορίας των εργοδοτών.

Η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να βρει διέξοδο από την πολύπλευρη αποτυχία της πολιτικής της. Για να καλύψει την αποτυχημένη διαχείρισης της πανδημίας που αφήνει πίσω νεκρούς και βάθεμα της κρίσης υπόσχεται να επιταχύνει τις ''μεταρρυθμίσεις''. Σε αυτό το σχέδιο εντάσσεται το νομοσχέδιο του Χατζηδάκη για την ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος και τον αντισυνδικαλιστικό νόμο.

Η κυβέρνηση του Μητσοτάκη κάνει την τομή για να μετατρέψει την κοινωνική ασφάλιση από αναδιανεμητική σε κεφαλαιοποιητική. Κάθε εργαζόμενος έχει τον δικό του ατομικό κουμπαρά και είναι δική του ευθύνη να τοποθετήσει κομμάτι του εισοδήματός του σε αυτόν τον κουμπαρά εντός ενός αμιγώς κεφαλαιοποιητικού πλαισίου κι ενός συστήματος καθορισμένων εισφορών και μη εγγυημένων παροχών. Ανοίγει έτσι διάπλατα ο δρόμος για να πέσουν τα αποθεματικά των ταμείων στα χέρια των ιδιωτικών εταιρειών αφού τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία θα λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο που κάνουν ασφαλιστήρια συμβόλαια οι ιδιωτικές εταιρείες και τα χρήματα των ταμείων θα τζογάρονται στα χρηματιστήρια.

Παράλληλα το σκέλος που αφορά την ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων φέρνει μία σειρά από αντιδραστικά μέτρα όπως την κατάργηση του 8ωρου και την θεσμοθέτηση του 10ωρου χωρίς την υποχρέωση καταβολής υπερωριών, την αύξηση των νόμιμων υπερωριών από 96 σε 150 τον χρόνο, την διεύρυνση των κλάδων που αποσχολούν εργαζόμενους πέραν της πενθήμερης απασχόλησης, την πλήρη κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και το άπλωμα των ατομικών συμβάσεων, το ηλεκτρονικό φακέλωμα των σωματείων και των συνδικαλιστών και την ποινικοποίηση της περιφρούρησης της απεργίας.

Πρόκειται για ένα αντιδραστικό πλέγμα αντιμεταρρυθμίσεων που στόχο έχει να περιορίσει την συνδικαλιστική δράση και να απορυθμίσει τις σχέσεις εργασίας. Μπορούμε να μεταρέψουμε αυτήν την επίθεση σε ένα μεγάλο στραπάτσο για τον Χατζηδάκη και την Νέα Δημοκρατία.

Να δώσουμε την πρώτη μεγάλη απάντηση με απεργιακή σύγκρουση στις 6 Μάη. Οργανώνουμε την απεργία έτσι ώστε να έχει μαζική συμμετοχή σε κάθε χώρο δουλειάς στην Ιδιωτική Υγεία. Από τις μεγάλες κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα έως τα γηροκομεία. Για να στείλουμε το μήνυμα ότι δεν θα περάσουν τα αντεργατικά μέτρα αλλά συσπειρωμένοι στα συνδικάτα μας μπορούμε να διεκδικήσουμε την επίταξη των Ιδιωτικών Κλινικών για να σωθούν ζωές και να σταθεί όρθια η κοινωνία μαζί με της υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης στην ιδιωτική Υγεία.

Για την επιτυχία της Πανεργατικής οργανώνουμε περιοδεία στους χώρους δουλειάς.

Παρασκευή 23/04/2021 06.30 πμ Ωνάσειο

Σάββατο 24/04/2021 14.00 μμ ΥΓΕΙΑ-ΜΗΤΕΡΑ

Τρίτη 27/04/2021 06.30 πμ Μετροπόλιταν Φάληρο

23/4, Πρωινή εξόρμηση στο Ωνάσειο

http://askyg.blogspot.com/

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 24 Απριλίου 2021 23:00

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.