Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2016 11:31

Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), 24ωρη απεργία

Σήμερα στο ΣτΕ η προσφυγή της ΟΣΥΠΑ

Στο ΣτΕ μεταφέρεται σήμερα η μάχη κατά της ιδιωτικοποίησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, όπου εκδικάζεται η κοινή προσφυγή της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και εκπροσώπων άλλων περιφερειών της χώρας, της αυτοδιοίκησης και των δικηγορικών συλλόγων.

Από τα μεσάνυχτα έχει ξεκινήσει η 24ωρη απεργία των εργαζομένων στην ΥΠΑ, που έχει οδηγήσει στην ακύρωση όλων των πτήσεων προς και από τα αεροδρόμια Μυκόνου, Σαντορίνης, Καρπάθου, Πάρου, Νάξου, Σύρου, Μυτιλήνης, Αλεξανδρούπολης, Μήλου, Κυθήρων, Χίου, Καβάλας και Σάμου.

Οι προσφεύγοντες φορείς οργανώνουν συγκέντρωση μπροστά στο ΣτΕ (Πανεπιστημίου 47-49) και στη μία μετά το μεσημέρι συγκαλούν σύσκεψη στο ξενοδοχείο «Τιτάνια», στην οποία θα παρουσιαστούν τα επόμενα βήματα των κινητοποιήσεων για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης των σημαντικότερων αεροδρομίων της χώρας.

«Για να γίνει αντιληπτό σε όλους ότι το κοινό περί δικαίου αίσθημα απαιτεί να μπει ένα τέλος στα ξενόφερτα σχέδια υποταγής και άλωσης της εθνικής οικονομίας», αναφέρει η ΟΣΥΠΑ και θεωρεί ότι το ξεπούλημα των εγκαταστάσεων θα οδηγήσει στον αφελληνισμό του ελληνικού τουρισμού και της εθνικής οικονομίας.

Χαρά Τζαναβάρα

 

efsyn

 

Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ)

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Αθήνα: 4-1-2016

Αρ. πρωτ.: 1 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή την εκδίκαση, την Παρασκευή 8-1-2016, στην Ολομέλεια του ΣτΕ της προσφυγής της ΟΣΥΠΑ Περιφερειακών Ενοτήτων, Δικηγορικών Συλλόγων καθώς και άλλων φορέων και Συνδικαλιστικών Ενώσεων, κατά της συμφωνίας ιδιωτικοποίησης των ελληνικών κρατικών αεροδρομίων, η ΟΣΥΠΑ προκηρύσσει

24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ την Παρασκευή 8-1-2016, από ώρα 00.01 τοπική έως 24.00 τοπική.

Καλούμε τους συναδέλφους να βρίσκονται στο ΣτΕ, (Πανεπιστημίου 47-49, ώρα εκδίκασης 09.30) για να καταδείξουμε την καθολική αντίδρασή μας και την απόφασή μας να προστατέψουμε την περιουσία και τις υποδομές της χώρας μας.

Ζητάμε από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους Τοπικούς Φορείς, τα Εργατικά Κέντρα που θα είναι οι πρώτοι που θα υποστούν τις δυσμενείς συνέπειες του ξεπουλήματος, να οργανώσουν κινητοποιήσεις την ημέρα εκδίκασης (8/1/16) και να παραστούν στο ΣτΕ, για να γίνει αντιληπτό σε όλους , ότι το κοινό περί δικαίου αίσθημα απαιτεί να μπει ένα τέλος στα ξενόφερτα σχέδια υποταγής και άλωσης της εθνικής οικονομίας.

Ζητάμε από την ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ να συμπαρασταθούν με κινητοποιήσεις στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων προκειμένου να αποφύγουμε τον εργασιακό μεσαίωνα που μας επιβάλλεται.

Δηλώνουμε ότι θα πολεμήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας ενάντια στον αφελληνισμό του ελληνικού τουρισμού και της εθνικής μας οικονομίας.

 

Για το Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος

Βασίλης Αλεβιζόπουλος

 

Ο Γ. Γραμματέας

Ρόνης Μαθιουδάκης

 

osypa

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2020 15:55

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.