Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου 2016 15:16

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΚΙΝΗΣΕΙΣ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ: Για το 36ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ

στο 36ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ

Άνοδος των Παρεμβάσεων με 10 από 8 έδρες στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.

ΔΗΣΥΠ (ΠΑΣΚ), ΔΑΚΕ και ΔΑΣ/ΠΑΜΕ επιχείρησαν να κλέψουν

τη 10η έδρα από τις Παρεμβάσεις.

 

Σημαντική άνοδο είχαν οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΚΙΝΗΣΕΙΣ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ στο 36ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ σε ψήφους, ποσοστά και έδρες στο νέο Γενικό Συμβούλιο. Παρά την πτώση της μαζικότητας στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ (συμμετείχαν και ψήφισαν 633 σύνεδροι, 61 λιγότεροι από τους 694 του 2013), γεγονός που αποτυπώνει τη μεγάλη μείωση των δημοσίων υπαλλήλων τα τελευταία χρόνια, οι Παρεμβάσεις-Κινήσεις-Συσπειρώσεις στο Δημόσιο κατέγραψαν άνοδο κατά 1,29% (11,09% από 9,8% το 2013), συγκεντρώνοντας 70 ψήφους αντί των 68 του 2013.

 

Οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ πέτυχαν να εκφράσουν στο εκλογικό αποτέλεσμα ένα σημαντικά μεγαλύτερο κομμάτι αντιπροσώπων από αυτούς που είχαν εκλεγεί με τα ψηφοδέλτιά τους και να συσπειρώσουν ευρύτερες αγωνιστικές δυνάμεις. Στο ψηφοδέλτιο τους, μάλιστα, συμμετείχε για πρώτη φορά και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής - ΠΟΠΟΚΠ (Ασφαλιστικά Ταμεία), γνωστός για τη συμβολή του στο αγώνα ενάντια στα αντιασφαλιστικά έκτρωματα της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

 

 

Οι αγωνιστές και αγωνίστριες που συμμετέχουμε στις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, καθώς και όσοι συνεργάστηκαν μαζί μας, δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά να παλεύουμε για την αναγέννηση του ταξικού δημοσιοϋπαλληλικού και εργατικού κινήματος σε αντιδιαστολή με τον κυβερνητικό – εργοδοτικό συνδικαλισμό της ήττας, της υποταγής και της προδοσίας των εργατικών συμφερόντων.

 

36ο Συνέδριο ΑΔΕΔΥ (2016)

 

Ψήφοι

Έδρες

Σύνολο

633

85

Έγκυρα

631

 

Άκυρα

2

 

ΔΑΚΕ

136 (21,55%)

18

ΔΑΣ (ΠΑΜΕ)

112 (17,7%)

15

ΔΗ.ΣΥ.Π. (πρώην ΠΑΣΚ)

107 (16,95%)

14

Ενωτική Αγωνιστική Εκκίνηση (ΣΥΡΙΖΑ)

93 (14,7%)

13

Παρεμβάσεις- Συσπειρώσεις – Κινήσεις

70 (11,1%)

10

ΜΕΤΑ

57 (9,03%)

8

Δημοσιοϋπαλληλική Ανατροπή (Μπαλασόπουλος)

40 (6,34%)

5

Αγώνας - Αντίσταση - Ανατροπή

13 (2,06%)

2

ΕΡΓ.Α.Σ.

3 (0,47%)

0

 

35ο Συνέδριο ΑΔΕΔΥ (2013)

  Ψήφοι Έδρες
Σύνολο 694 85
Έγκυρα 693  
Άκυρα 1  
ΠΑΣΚ – Α.Δ.Κ. 174 (25,1%) 22
ΔΑΚΕ 154 (22,2%) 19
Αυτόνομη Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία (ΣΥΡΙΖΑ) 114 (16,4%) 14
ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) 91 (13,13%) 11
Παρεμβάσεις- Συσπειρώσεις – Κινήσεις 68 (9,81%) 8
Δημοσιοϋπαλληλική Ανατροπή (Μπαλασόπουλος) 63 (9,1%) 8
Δίκτυο Εργαζομένων 10 (1,44%) 1
Ανεξάρτητη Ενωτική Εκ-Κίνηση Δημοσίων Υπαλλήλων 8 (1,15%) 1
ΕΡΓ.Α.Σ.-Ταξική Πορεία 8 (1,15%) 1
Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Κίνηση 2 (0,28%) 0
Ενωτική Πρωτοβουλία 1 (0,14%) 0

 

 

 

 

ΔΑΣ (ΠΑΜΕ), χέρι-χέρι με ΔΗΣΥΠ (ΠΑΣΚ) και ΔΑΚΕ επιχείρησαν

να αλλοιώσουν τα αποτελέσματα του 36ου Συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ,

υφαρπάζοντας τη 10η έδρα των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ,

και, δίνοντάς την στην ΠΑΣΚ (!),

να ελέγξουν όσο γίνεται περισσότερο το συσχετισμό στα νέα όργανα της ΑΔΕΔΥ.

Αυτό το ρεύμα των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ, το ρεύμα του ανυποχώρητου αγώνα και της ασυμβίβαστης πάλης για τα εργατικά συμφέροντα έχει γίνει ήδη αρκετά υπολογίσιμο. Γι' αυτό και όλο το καθεστωτικό μπλόκ από την πρώτη στιγμή έπεσε πάνω του να το κοντύνει. Δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο από τις παρατάξεις των αστικών και μνημονιακών κομμάτων, όχι όμως πως θα ενοχλούσε τόσο πολύ και τη ΔΑΣ, την παράταξη του ΠΑΜΕ.

Από τη μια η ΔΑΚΕ και η ΔΗΣΥΠ (πρώην ΠΑΣΚ) βλέποντας τη δύναμή τους να μειώνεται τόσο σε ψήφους και ακόμα περισσότερο σε ποσοστά, όσο και σε έδρες, κατέφυγαν σε μεθοδεύσεις με στόχο να κλέψουν έδρες από τις Παρεμβάσεις και άλλες δυνάμεις, όπως ο νέος συνδυασμός ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ (Α-Α-Α), που σχηματίστηκε από αποχωρήσαντες από την ΠΑΣΚ.

Από την άλλη η ΔΑΣ/ΠΑΜΕ απέδειξε για άλλη μια φορά ότι μεγαλύτερο μέλημά της είναι το χτύπημα των ταξικών δυνάμεων των Παρεμβάσεων, φτάνοντας στο "ανώτατο στάδιο" του συμβιβασμού και κοινών μεθοδεύσεων με τις κυβερνητικές παρατάξεις!

 

Με βάση τα αποτελέσματα της κάλπης, το μέτρο για την εκλογή στο Γενικό Συμβούλιο διαμορφώθηκε στο 7,42 που σύμφωνα με τον ν.1264, στρογγυλοποιείται στο 7. Ωστόσο, με μέτρο το 7, οι έδρες που θα έπρεπε να κατανεμηθούν στην α' κατανομή έβγαιναν 87, ενώ το Γενικό Συμβούλιο έχει 85. Πρόκειται για ένα μαθηματικό παράδοξο του ν.1264, που δεν συμβαίνει πάντως για πρώτη φορά. Παρότι σπάνιο φαινόμενο, έχει συμβεί στο παρελθόν στην ίδια την ΑΔΕΔΥ (όπως π.χ. στο Συνέδριο του 2010) και έχει λυθεί με το πιο απλό και αναλογικό τρόπο και με τη σύμφωνη γνώμη όλων των παρατάξεων: η κατανομή των εδρών γίνεται ξανά, με τη χρήση και του κλάσματος του μέτρου με τα δύο δεκαδικά (7,42). Μάλιστα ήταν η ΠΑΣΚ πρώτη στην ΑΔΕΔΥ που το πρότεινε τότε αυτό!

Στη συζήτηση, λοιπόν, για τον προσδιορισμό του μέτρου, οι εκλογικοί εκπρόσωποι των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ζήτησαν να εφαρμοστεί η ίδια ακριβώς λύση, καταθέτοντας και το πρακτικό εκλογής της ΑΔΕΔΥ του 2010. Η Εφορευτική Επιτροπή δέχτηκε το αυτονόητο και αποφάσισε κατά πλειοψηφία 3-2 (Δικαστικός, ΔΑΣ/ΠΑΜΕ και Ενωτική Αγωνιστική Εκκίνηση/ΣΥΡΙΖΑ έναντι ΔΗΣΥΠ και ΔΑΚΕ) να πραγματοποιηθεί η κατανομή των εδρών με μέτρο το 7,42, που έδινε καθαρό και αναλογικό αποτέλεσμα με κατανομή 81 εδρών από την α' κατανομή και 4 από την β' (από 1 σε Α-Α-Α, ΜΕΤΑ, Εκκίνηση/ΣΥΡΙΖΑ και Παρεμβάσεις).

Ακολούθησε ένσταση της ΔΑΚΕ, που ζητούσε να εφαρμοστεί ο ν.1264 και να προσδιοριστεί το μέτρο στο 7 και ας έδινε 87 αντί για 85 έδρες. Έτσι οι έδρες θα πήγαιναν από μία παραπάνω σε ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥΠ και ΔΑΣ και οι 2 πλεονάζουσες έδρες θα αφαιρούνταν με κλήρωση! Το σενάριο αυτό επέβαλε πρόσφατα η ΔΗΣΥΠ και στο συνέδριο της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ, υποκλέπτοντας έτσι 1 έδρα από το εκεί σχήμα των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ. Η ένσταση απορρίφθηκε με 4-1 (Δικαστικός, ΔΑΣ, Ε.Α.Εκκίνηση και ΔΗΣΥΠ έναντι ΔΑΚΕ).

Στη συνέχεια, ακολούθησε ένσταση της ΔΗΣΥΠ, που ζητούσε να προσδιοριστεί το μέτρο στο 7,4 (αντί του 7,42), το οποίο έδινε, στη δεύτερη κατανομή, ισοψηφία στα υπόλοιπα ανάμεσα σε ΔΗΣΥΠ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, οδηγώντας σε κλήρωση. Η επιχειρηματολογία μάλιστα του εκπροσώπου της ΔΗΣΥΠ (Μπράτη) ήταν ότι το μέτρο με τα δύο δεκαδικά αποτελεί εφαρμογή της απλής ανόθευτης αναλογικής, πράγμα που είναι αντίθετο στο ν.1264 ο οποίος προβλέπει ενισχυμένη αναλογική και πρέπει να εφαρμοστεί! Μετά από αυτό το "ατράνταχτο" επιχείρημα και, κυρίως, με την αλλαγή στάσης του προερχόμενου από τη ΔΑΣ/ΠΑΜΕ μέλους της Εφορευτικής (μετά από συνεννόησή του με τους επικεφαλής της ΔΑΣ) έγινε το ΘΑΥΜΑ! Η πλειοψηφία στην Εφορευτική Επιτροπή άλλαξε σε 3 υπέρ της ένστασης (ΔΗΣΥΠ, ΔΑΚΕ και ΔΑΣ/ΠΑΜΕ!) και 2 κατά (Δικαστικός και Εκκίνηση).

Έτσι, η αλλαγή στάσης της ΔΑΣ-ΠΑΜΕ ανέτρεψε την προηγούμενη απόφαση της Εφορευτικής. Ήταν ζήτημα τύχης ότι στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ και τη ΔΗΣΥΠ η έδρα παρέμεινε στις Παρεμβάσεις και δεν κατάφεραν να την κλέψουν.

Ας σημειωθεί πως οι εκλογομάγειροι της ΑΔΕΔΥ δε ντράπηκαν να χρησιμοποιήσουν ακόμα και τον συγκυριακή, χωρίς εκλογή και απολύτως άδικη σύνθεση της Εφορευτικής Επιτροπής, όπου εκπροσωπούνταν μόνο 4 παρατάξεις (ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥΠ, ΔΑΣ, Ε.Α.Εκκίνηση), καθώς η Εφορευτική διαμορφώθηκε με ανοχή και κάτω από τον εκβιασμό για δικαστικό πραξικόπημα, χωρίς συμμετοχή των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ, του ΜΕΤΑ και της Ανατροπής!

 

Δηλώνουμε καθαρά

Όσα εμπόδια κι αν βάλουν ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ και κυβέρνηση, το ρεύμα των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ δεν υποχωρεί, δυναμώνει, διευρύνεται, ριζοσπαστικοποιείται. Φοβούνται και χτυπούν ακριβώς αυτό το ρεύμα που προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις να ανοίξει το δρόμο του ασυμβίβαστου ανατρεπτικού αγώνα, να διευρύνει τη δυνατότητα συστράτευσης και συσπείρωσης των εργαζομένων και να δημιουργήσει όρους πραγματικής κινηματικής σύγκρουσης με τα Μνημόνια και τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, την κυβέρνηση, την Ε.Ε., την πλουτοκρατία και το αντεργατικό κάτεργο που δεν έχει σταματημό.

 

 

Όσα "σινικά τείχη" κι αν θέλει να υψώσει το ΠΑΜΕ με αυτό το ρεύμα στα μέλη του, όσο κι αν προσπαθεί να πείσει ότι ο χειρότερος εχθρός βρίσκεται στ' αριστερά του, το ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ. Γιατί είναι ανάγκη των καιρών!

Οι εκλογικοί εκπρόσωποι των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ-ΚΙΝΗΣΕΩΝ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ

Στάθης Γκότσης, Κώστας Τουλγαρίδης

μέλη του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ

 

 

adedy.oloi

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ TΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ-ΚΙΝΗΣΕΩΝ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ 30/11/2016

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Αυτή ήταν η πρόταση των Παρεμβάσεων στο καταστατικό συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.

Η ελαστική εργασία αποτελεί βασική πολιτική επιλογή του κεφαλαίου,της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ στα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης και των μνημονίων και θεωρούμε μέγιστο ζήτημα την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πληττόμενων αυτών εργαζομένων και ταυτόχρονα, την συνεισφορά στη συλλογική τους οργάνωση και πάλη μέσα από τα Σωματεία.

Οι ελαστικά εργαζόμενοι και στο δημόσιο πληθαίνουν σημαντικά καθώς η επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα αφορά όλους και το κεφάλαιο επιτάσσει να του παραδοθούν μια σειρά από φορείς του δημοσίου, ώστε να βρει νέα πεδία κερδοφορίας. Την επιταγή αυτή υλοποιούν όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις, μαζί και η σημερινή, περιτυλίγοντάς τη με την εύσχημη ρήση της “απομείωσης του κράτους”. Τρανταχτά παραδείγματα, το κλείσιμο των ΕΠΑΛ, η λειτουργία νοσοκομείων με σύμπραξη ιδιωτικού τομέα, η παράδοση της καθαριότητας δημόσιων υπηρεσιών σε μεγαλοεργολάβους κ.ο.κ.).

Έτσι, σήμερα :

  • Το 60% των εργασιακών σχέσεων στο δημόσιο είναι ελαστικές (εργολαβίες, ωρομίσθιοι, μέσω ΕΣΠΑ, μπλοκάκια).

  • Οι Δ.Υ. έχουν μειωθεί στα χρόνια του μνημονιακού οδοστρωτήρα κατά 20%.

  • Η πολιτική των μηδενικών προσλήψεων εδώ και 6 χρόνια έχει αφήσει χιλιάδες κενά στις δημόσιες υπηρεσίες.

  • Οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού τα επόμενα χρόνια μπαίνουν υπό την αίρεση του “δημοσιονομικού κόφτη” και της δέσμευσης για μείωση του αριθμού των Δ.Υ.

  • Ο νέος εργασιακός νόμος θα επιβάλλει μια εργασιακή ζούγκλα, με την απελευθέρωση των απολύσεων, κινητικότητα, ευελιξία, αξιολόγηση.

Είναι αυτονόητη αναγκαιότητα η ενότητα της εργατικής τάξης ανεξάρτητα εργασιακής σχέσης, , προασπίζοντας πάνω από όλα το δικαίωμα για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους και δημόσιες υπηρεσίες στην υπηρεσία των αναγκών της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Το καταστατικό συνέδριο με σημαντική πλειοψηφία 70%, πήρε πολιτική απόφαση να ορίζονται, ως μέλη της ομοσπονδίας, όλοι οι ελαστικά εργαζόμενοι στο δημόσιο, χωρίς, όμως, την αλλαγή του καταστατικού, καθώς χρειαζόταν τα 3/4 των ψήφων. Οι ευθύνες της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ομάδα Μπαλασόπουλου είναι τεράστιες. δεν ψήφισαν την τροποποίηση, στρατευμένοι σταθερά στην πλευρά του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού. Η ΔΑΚΕ, μάλιστα, όχι μόνο δεν ψήφισε την επίμαχη τροποποίηση, αλλά μίλησε με διχαστικό τρόπο, διαχωρίζοντας άλλη μια φορά τους εργαζόμενους σε μόνιμους και μη, όπως σε άλλες εποχές, τους χώριζε σε “παλιούς και “νέους”. Εξάλλου, όλη η λογική της σχετίζεται με το “όποιος σώζεται, ας σωθεί” , οι υπόλοιποι ας πρόσεχαν... Με υποκριτικό, αλλά συνειδητό τρόπο, επικαλούνται ότι προασπίζονται τα συμφέροντα των μονίμων, ενώ, κάθε κοινός νους μπορεί να αντιληφθεί ότι, όσο επεκτείνονται οι ελαστικές σχέσεις στο δημόσιο, τόσο τα δικαιώματα των νυν μονίμων Δ.Υ. θα πιέζονται και θα συνθλίβονται.

Οι δυνάμεις που ψήφισαν υπέρ της πλήρους ένταξης των ελαστικά εργαζόμενων στην ΑΔΕΔΥ δεν μπορούν να περιμένουν το επόμενο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, μετά από 3 χρόνια. Οφείλουν να βάλουν πλάτη, για να υλοποιηθεί, ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ. Σε αυτή την κατεύθυνση, οι Παρεμβάσεις καλούν όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις ομοσπονδίες να αξιοποιήσουν την απόφαση, να εντάξουν άμεσα όλους τους ελαστικά εργαζόμενους, ώστε να επιβληθεί από τα κάτω η συμμετοχή τους, με ίσους όρους στα Σωματεία και τα Συνδικάτα. Ήδη, αρκετές ομοσπονδίες, όπως των εκπαιδευτικών, το κάνουν.

 

Δύναμή μας οι ανάγκες και τα δικαιώματα της κοινωνικής πλειοψηφίας

Όπλο μας η ενότητα όλων των εργαζομένων.

 

 adedy.afisa

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ-ΚΙΝΗΣΕΩΝ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ 30/11/2016

ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΒΕΙ Η 5η ΦΑΛΑΓΓΑ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΔΕΔΥ

Με μια πρωτοφανή ενέργεια για τις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος, η ομάδα Μπαλασόπουλου, χέρι - χέρι με τη ΔΑΚΕ-ΟΤΑ προχώρησαν σε ασφαλιστικά μέτρα ακύρωσης του 36ου συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ. Πρόφασή τους η πολιτική απόφαση του συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ, που ήταν ΟΜΟΦΩΝΗ, να νομιμοποιήσει τους αντιπροσώπους εφτά ομοσπονδιών που δεν ήταν "τακτοποιημένοι οικονομικά", έχοντας βάλει ωστόσο το χρέος τους σε ρύθμιση. Το δικαστήριο έκανε δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα που κατατέθηκαν, με αποτέλεσμα 43 νόμιμα εκλεγμένοι και αναγνωρισμένοι αντιπρόσωποι να αποκλείονται από τις διαδικασίες του συνεδρίου.

Πριν λοιπόν, ακόμα ψηφιστεί ο νέος συνδικαλιστικός νόμος, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ και το κουαρτέτο θέλουν να περάσουν για να τσακίσουν το δικαίωμα στην απεργία και τη διεκδίκηση, η ομάδα Μπαλασόπουλου, μαζί με τη ΔΑΚΕ-ΟΤΑ, προσφέροντας με την παρουσία της την απαραίτητη απαρτία στο Γ.Σ. ("δανείζοντας" τους απαραίτητους 3 ψήφους για να πλειοψηφήσει), με απύθμενο θράσος αποφάσισαν να αποτελέσουν το μακρύ χέρι του κράτους και της εργοδοσίας στο εργατικό κίνημα, ως συνεπείς εκπρόσωποι του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, βάζοντας τα αστικά δικαστήρια να παρέμβουν και να αποφασίσουν για τις διαδικασίες του συνεδρίου. Η τακτική της προσφυγής στα δικαστήρια, και ο διορισμός δοτής διοίκησης στο ΕΚΑ, επαναλαμβάνεται και στην ΑΔΕΔΥ. Είναι πλέον σαφές ότι επιδιώκεται να νομιμοποιηθεί και να μονιμοποιηθεί η παρέμβαση στις εσωτερικές διαδικασίες των συνδικάτων, μέσω της αστικής δικαιοσύνης που ελέγχεται πλήρως από το κράτος.

Σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι νέοι βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα καθεστώς μόνιμης λεηλασίας δικαιωμάτων, που το πακέτο της αξιολόγησης φέρνει εκτός από το συνδικαλιστικό νόμο, ομαδικές απολύσεις, επέκταση ελαστικής εργασίας, νέο υποκατώτατο μισθό, παραπέρα συρρίκνωση και υποχρηματοδότηση όλων των κοινωνικών λειτουργιών. Δε διστάζουν, προκειμένου να κρατήσουν συσχετισμούς, καρέκλες και προνόμια, να οδηγήσουν σε πλήρη εκφυλισμό τις διαδικασίες στα σωματεία, εδραιώνοντας την αντίληψη στους εργαζόμενους της αναποτελεσματικότητας της στράτευσης και των αγώνων για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Η ομάδα Μπαλασόπουλου και η ΔΑΚΕ-ΟΤΑ είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα τι σημαίνει συνδικαλισμός της υποταγής, του «κοινωνικού εταιρισμού», της ταξικής ειρήνης και συνεργασίας με την εργοδοσία.

 

Η απάντηση θα είναι πολιτική

Όπως δηλώσαμε από την πρώτη στιγμή, οι Παρεμβάσεις- Κινήσεις-Συσπειρώσεις δεν πρόκειται να αποδεχτούμε το δικαστικό πραξικόπημα και την παρέμβαση του κράτους στα σωματεία. Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη για την ΑΔΕΔΥ και το ρόλο της μέχρι σήμερα, για τους θεσμούς της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, αρνούμαστε όμως με απόλυτο τρόπο και δεν εκχωρούμε καμία δυνατότητα στα δικαστήρια, τις κυβερνήσεις και την εργοδοσία να παρεμβαίνουν στις διαδικασίες και τις αποφάσεις των συνδικάτων. Το συνέδριο θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί κόντρα στις αποφάσεις και τα ασφαλιστικά μέτρα των δικαστηρίων.

Θα ακυρώσουμε τα σχέδια των δυνάμεων του εργοδοτικού, κυβερνητικού συνδικαλισμού. 

 

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε με όλες τους τις δυνάμεις για έναανεξάρτητο, ακηδεμόνευτο εργατικό κίνημα, με πλήρη ανεξαρτησία στα αιτήματα και τις πολιτικές πρακτικές, με ασυμβίβαστο ταξικό προσανατολισμό.

 

Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία και συνολικά όλο τον κόσμο της εργασίαςνα μην επιτρέψουν αυτή την άθλια εξέλιξη.Να μην αναγνωρίσουν και να εμποδίσουν τα δικαστικά πραξικοπήματα. Να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Τα συνδικάτα στα χέρια των εργαζομένων, συλλογικότητες πάλης και σύγκρουσης με εργοδοσία-κυβέρνηση-ΕΕ και ΔΝΤ, όχι μηχανισμοί υποταγής και εκφυλισμού.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου 2016 15:47

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.