Τρίτη, 03 Ιανουαρίου 2017 11:30

ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΕ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΒΑΣΚΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

 

ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΕ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΒΑΣΚΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ 

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη της και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των δύο Βάσκων αγωνιστών και των δύο προσφύγων, οι οποίοι, επειδή αμφισβήτησαν έμπρακτα το ρατσιστικό συνοριακό καθεστώς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνελήφθησαν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και απειλούνται σήμερα με βαριές κατηγορίες οι μεν και με μακρά κράτηση και απέλαση οι δε.

 

Δηλώνουμε ότι η πράξη ανυπακοής του Μικέλ και της Μπέγκο να μεταφέρουν πρόσφυγες από την Ελλάδα στη Χώρα των Βάσκων είναι μια πράξη που όχι μόνο δεν πρέπει να διώκεται αλλά που αποτελεί παράδειγμα ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και δικαιοσύνης, σε μια Ευρώπη που θυμίζει όλο και περισσότερο τις σκοτεινότερες εποχές της ιστορίας της, μια Ευρώπη που υψώνει φράχτες και παρατάσσει στρατιωτικά σώματα απέναντι στους πρόσφυγες του πολέμου, της καταπίεσης και της φτώχιας, την ίδια στιγμή που αφήνει το κεφάλαιο να κυκλοφορεί ελεύθερα. Οι συλληφθεντες-ισσες Mikel Zuloaga, Begoña Huarte, Reza Ali και Ahmet Awais αξίζουν τον πλήρη σεβασμό και τη στήριξη μας.

 

Καταδικάζουμε την ποινικοποίηση της αλληλεγγύης, με το πρόσχημα της «πάταξης της διακίνησης προσφύγων», κατηγορία που προβλέπει εξοντωτικές ποινές φυλάκισης.

 

Οι εργαζόμενοι της χώρας μας θα συνεχίσουν να αγωνίζονται ενάντια στη βαρβαρότητα της Ευρώπης-Φρούριο, για να καταργηθεί η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας, η οποία στηρίζεται από την ελληνική Κυβέρνηση, ενάντια στο διαχωρισμό των ανθρώπων ανάλογα με την εθνικότητα, τη θρησκεία και το φύλο. Θα συνεχίσουν τον αγώνα για την ελευθερία μετακίνησης και το δικαίωμα παραμονής των προσφύγων.

 

Γκότσης Στάθης

 

Καλομοίρης Γρηγόρης

 

Τουλγαρίδης Κώστας

 

μέλη της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ

 

rproject.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Αυγούστου 2017 20:51

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.