Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2020 23:49

Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων σε ΜΚΟ Λέσβου για τη φωτιά στη Μόρια

Γράφτηκε από

Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων σε ΜΚΟ Λέσβου

Χθες, Τρίτη 8/9, ξέσπασε μια ακόμη φωτιά στο hot-spot της Μόριας με αποτέλεσμα να καεί το μεγαλύτερος μέρος της. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Αρκεί να θυμηθούμε τι έγινε το προηγούμενο διάστημα και πόσοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.
Καμένες σκηνές, άνθρωποι έχουν χάσει τα λιγοστά πράγματα τους, πρόσφυγες που δεν ξέρουν που θα κοιμηθούν και τι θα κάνουν. Αυτή την εικόνα αντικρίζει κανείς σήμερα.
Πολλά ακούγονται για το ποιος έβαλε τη φωτιά και πως μπήκε. Έχει γίνει συζήτηση όμως για τον εγκλωβισμό 13.000+ ανθρώπων σε ένα μέρος που χωράει λιγότερους από 3.000. Τι έχει ειπωθεί για την συνεχόμενη καραντίνα από το Μάρτιο του 2020; Τι λένε για τις άθλιες και εξευτελιστικές συνθήκες διαβίωσης που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους, χωρίς νερό και χωρίς πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη; Όλη η συζήτηση χωράει μόνο μια απάντηση: υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση και οι πολιτικές που έχει επιλέξει για τους ανθρώπους που χρήζουν προστασία.
Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση επέλεξε να απαντήσει με περισσότερα Ματ και να αποκλείσει το χώρο της Μόριας. Δεν αφήνει να πλησιάσει κανείς/καμία ώστε να προσφέρει την βοήθεια που χρειάζονται οι πρόσφυγες.
Ως συνέλευση βάσης εργαζομένων σε μκο στη Λέσβο, θα σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους που αγωνίζονται για τη ζωή και τα δικαιώματα τους.
Να μην αφήσουμε χώρο σε απόψεις και ανθρώπους που διασπείρουν το μίσος , παραπληροφορούν και καταλογίζουν ευθύνες γιατί ο ‘Άλλος’ είναι διαφορετικός. Το λέμε και πάλι: ζούμε μαζί, δουλεύουμε μαζί, με τους μετανάστες είμαστε μαζί.

★Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων σε ΜΚΟ Λέσβου ★
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων σε ΜΚΟ Λέσβου

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2020 23:55

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.