Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021 23:17

ΚΕΕΡΦΑ: Aπαιτούμε να δρομολογηθεί άμεσα ο εμβολιασμός των προσφύγων και των εργαζόμενων στα καμπ

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Aπαιτούμε να δρομολογηθεί άμεσα ο εμβολιασμός των προσφύγων και των εργαζόμενων στα καμπ

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το σχεδιασμό του προγράμματος εμβολιασμών την ώρα που χάνονται χιλιάδες ανθρώπινες ζωές από την πανδημία και ο ιός μεταλλάσσεται και μεταδίδεται ταχύτατα απειλώντας να οδηγήσει σε τρίτο κύμα διασποράς.

Η ρατσιστική βαρβαρότητα στην αντιμετώπιση των προσφύγων φτάνει μέχρι το σημείο να απομονώνονται στα καμπ οι πρόσφυγες, με η χωρίς λοκντάουν στον γενικό πληθυσμό, να στερούνται δικαιωμάτων, όπως η πρόσβαση των παιδιών στα σχολεία. Ξεπερνάει όμως και την πιο αρρωστημένη φαντασία ο αποκλεισμός από τους εμβολιασμούς κατά του covid19.

Και ενώ κροκοδείλια δάκρυα χύνονται από τα μάτια των κυβερνώντων καμία ουσιαστική ενέργεια και προγραμματισμός δεν έχει γίνει για τον εμβολιασμό των προσφύγων και των μεταναστών.

Οι έγκλειστοι στα στρατόπεδα, ούτε έχουν ενημερωθεί αλλά και ούτε υπάρχει προς το παρόν η επιθυμία εκ μέρους της κυβέρνησης να οργανωθεί ο εμβολιασμός τους.

Το ίδιο ισχύει για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που ζουν στις πόλεις σε σπίτια η και στον δρόμο.

Το κράτος εμποδίζει την πρόσβαση σε πληροφορίες που αφορούν το δικαίωμά τους στις δημόσιες δομές υγείας. Υπάρχει έλλειψη ενημέρωσης στη γλώσσας τους για την δυνατότητα που έχουν να επισκεφτούν τις πρωτοβάθμιες δομές υγείας, για εμβολιασμούς αλλά και για προγραμματισμένα ραντεβού για τα χρόνια προβλήματα τους. Η δυσκολία να επισκεφτούν πια τα νοσοκομεία, που μέχρι πρόσφατα ήταν γνώριμοι χώροι για αυτούς, μια που πια τα περισσότερα νοσοκομεία έγιναν αμιγώς νοσοκομεία για την πανδημία από τον ιό covid, επιτείνει τα προβλήματα.

Οι υποσχέσεις για διορισμούς γιατρών στα καμπ πήγαν περίπατο, όπως άλλωστε και για τα νοσοκομεία ώστε να στελεχωθούν οι ΜΕΘ ενω την ίδια ώρα σπαταλώνται εκατομμύρια για προσλήψεις συνοριοφυλάκων στον Εβρο. Εκεί που αυτές τις μέρες πνίγηκαν στην λάσπη σπίτια και περιουσίες κόσμου λόγω έλλειψης αντιπλημμυρικών έργων αλλά ο Μητσοτάκης και ο Μηταράκης ξοδεύουν εκατομμύρια για να χτίζουν φράχτη 26 χιλιομέτρων και νέο κέντρο κράτησης στην Ορεστιάδα!

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες χωρίς ΑΜΚΑ η ΠΑΑΠΑ,όχι μόνο δεν έχουν την δυνατότητα να εμβολιαστούν αλλά ούτε καν να επισκεφτούν γιατρό σε περίπτωση που νοσούν.

Το κυριότερο όλων είναι ότι μια μεγάλη μερίδα αυτού του πληθυσμού είναι άστεγοι η φιλοξενούνται περιστασιακά από γνωστούς η συμπατριώτες τους. Επίσης κανένας προγραμματισμός δεν έχει γίνει για τον εμβολιασμό των εργαζομένων σε δομές φιλοξενίας η σε δομές που εξυπηρετούν πρόσφυγες γεγονός που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Απαιτούμε να ενταχθούν τα καμπ με τους πρόσφυγες και τους εργαζόμενους στο άμεσο πρόγραμμα εμβολιασμών καθώς αποτελούν ιδιαίτερα ευάλωτη κατηγορία, η οποία ζει σε συνθήκες υπερβολικού συνωστισμού, σε άθλιες συνθήκες, ακόμη και σκηνές από το Καρα Τεπέ μέχρι τον Ελαιώνα.

Να αποχτήσουν ΑΜΚΑ όλοι χωρίς ρατσιστικούς αποκλεισμούς. Να γίνουν μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία ώστε να παρέχεται δημόσια δωρεάν περίθαλψη για κάθε άνεργο, ανασφάλιστο, μετανάστη και πρόσφυγα χωρίς αποκλεισμούς.

Στις 20 Μάρτη καλούμε σε συμμετοχή στη διεθνή μέρα κινητοποίησης κατά του ρατσισμού και του φασισμού.

Καλούμε την ΟΕΝΓΕ και την ΠΟΕΔΗΝ, όλα τα συνδικάτα να στηρίξουν αυτό τον αγώνα για το δικαίωμα όλων στη ζωή.

Επικοινωνήστε με: Κώστας Καταραχιάς, πρόεδρος Σωματείου Εργαζόμενων νοσοκομείου Αγιος Σάββας,6945677808 Μαρία Ντάσιου, γιατρός Κέντρο Υγείας Ν.Ιωνίας, 6944774898

https://www.facebook.com/keerfapage

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021 23:22

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.