Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2015 09:03

Νεκροί έως και 50 πρόσφυγες μέσα σε φορτηγό στην ανατολική Αυστρία

Περίπου 50 πρόσφυγες που προσπάθησαν να περάσουν στην Αυστρία από την Ουγγαρία πέθαναν πιθανόν από ασφυξία μέσα στο φορτηγό που είχαν κρυφτεί για να περάσουν τα σύνορα.

Οι νόμοι εναντίον των μεταναστών και των προσφύγων γίνονται συνεχώς σκληρότεροι στην Ευρώπη, προκειμένου να αποτραπεί η είσοδος των προσφύγων στα κράτη της ΕΕ. Η άμεση συνέπεια είναι η αύξηση των κινδύνων για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και η αύξηση του αριθμού των θανάτων.

Η Ουγγαρία είναι μία από τις χώρες στην οποία ο ρατσισμός είναι η βασικότερη πτυχή της πολιτικής της αυταρχικής δεξιάς κυβέρνησης και της φασιστικής αντιπολίτευσης. Εκτός από το τείχος που κατασκευάζει στα σύνορα με την Σερβία για να αποτρέψει την είσοδο μεταναστών από τα Βαλκάνια, η ουγγρική κυβέρνηση κάνει ο,τι μπορεί για να δείξει στους μετανάστες/πρόσφυγες ότι η Ουγγαρία είναι μια χώρα στην οποία “δεν θα περάσουν καλά”.

Ο ρατσισμός της κυβέρνησης έχει πάρει τέτοιες ακραίες μορφές, που έχει προκαλέσει πολλές φορές τις διαμαρτυρίες της ΕΕ. Διαμαρτυρίες οι οποίες δεν είναι τίποτε άλλο από επίδειξη υποκρισίας, καθώς ίδιες μεθόδους (χωρίς όμως την ανάλογη ρητορεία) χρησιμοποιούν όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ. Ενδεικτικό είναι ότι οι 50 πρόσφυγες πέθαναν προσπαθώντας να φύγουν από την Ουγγαρία και να μπουν στην Αυστρία.

Οι μέθοδοι της ουγγρικής κυβέρνησης έχουν εφαρμοστεί εξάλλου πιο πριν από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η κυβέρνηση του Σαμαρά στην Ελλάδα ήταν η πρώτη που διακήρυξε ότι η Ελλάδα πρέπει να γίνει παγκοσμίως γνωστή ως μια χώρα στην οποία οι μετανάστες “δεν περνάνε καλά” προκειμένου να αποτραπεί η είσοδος προσφύγων και μεταναστών. Η Ισπανία και η Ελλάδα είναι επίσης οι πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που κατασκεύασαν φράχτες/τείχη αναγκάζοντας τους πρόσφυγες να καταφεύγουν σε πιο επικίνδυνες μεθόδους διέλευσης των συνόρων και προκαλώντας έτσι αύξηση του αριθμού των θανάτων. Η μακαρίτισσα πια “πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διατήρησε τον φράχτη του Έβρου και σε συμφωνία με την ΕΕ προσπάθησε να διασκορπίσει στα Βαλκάνια τους πρόσφυγες που περνάνε από τη χώρα, προκειμένου να είναι πιο δύσκολο να φτάσουν στα κράτη της ΕΕ. Επιπλέον η ΕΕ, αυξάνει συνεχώς τις απειλές προς τα βαλκανικά κράτη (κυρίως Σερβία και Μακεδονία), ότι θα υπάρχουν συνέπειες στις ενταξιακές τους διαδικασίες εάν αφήνουν τους πρόσφυγες να περνάνε στις χώρες της ΕΕ.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 06 Αυγούστου 2018 17:44

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.