Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015 22:02

ΠΕΝΕΝ: Νίκη του αντιφασιστικού κινήματος η ματαίωση της χρυσαυγίτικης φιέστας στο ΣΙΝΕΑΚ

 

ΠΕΝΕΝ: Νίκη του αντιφασιστικού κινήματος

η ματαίωση της χρυσαυγίτικης φιέστας στο ΣΙΝΕΑΚ!

Ο εργατικός κοινωνικός πολιτικός και αντιφασιστικός ξεσηκωμός δεκάδων συλλογικοτήτων του ΠΕΙΡΑΙΑ οδήγησε σε αναδίπλωση τη δημοτική αρχή της πόλης για την παραχώρηση του δημοτικού κινηματογράφου ΣΙΝΕΑΚ στη νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής.

Είναι η δεύτερη φορά που ο λαός και τα κινήματα του ματαιώνουν τις προσπάθειες των φασιστών να εμφανιστούν με το προσωπείο της νομιμοφροσύνης για να εξαπολύσουν μια νέα εκστρατεία μισαλλοδοξίας, προβάλλοντας τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές απόψεις και αντιλήψεις τους.

Η παρέμβαση αυτή αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία αφού στη φασιστική παρασυναγωγή ο μικρός Φύρερ (Μιχαλολιάκος) ήθελε δημόσια να βραβεύσει τη δράση των στελεχών ( τάγματα εφόδου) που διέπρεψαν σε επιθέσεις εναντίον δημοκρατικών και αριστερών πολιτών.

Η εγκληματική οργάνωση που ευθύνεται για τη δολοφονία του αντιφασίστα αγωνιστή Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, για τις επιθέσεις εναντίον στελεχών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, μεταναστών στην ιχθυόσκαλα όπως και αριστερών πολιτών στο κέντρο του Πειραιά αλλά και για εκατοντάδες επιθέσεις γενικότερα στην χώρα μας εναντίον μεταναστών- προσφύγων, συνδικαλιστών και πολιτών δεν πρόκειται να σηκώσει κεφάλι στον εργατικό και δημοκρατικό Πειραιά.

Το μήνυμα αυτό πρέπει να το λάβουν υπόψιν τους όλοι εκείνοι που ερωτοτροπούν μιλώντας για νόμιμη οργάνωση και άλλα τέτοια φαιδρά.. Η εγκληματική οργάνωση είναι υπόδικη, αντιμετωπίζει βαρύτατες και αποδεδειγμένες κατηγορίες και απαίτηση του λαού είναι να προχωρήσει ταχύτατα η δίκη που είναι σε εξέλιξη και να αποδοθούν πλήρως οι ευθύνες με την ισόβια καταδίκη τους για τη δολοφονική τους δράση.

Η ΠΕΝΕΝ θα συνεχίσει και θα εντείνει τον Αντιφασιστικό της αγώνα θεωρώντας ότι το εργατικό κίνημα πρέπει να έχει στις βασικές του προτεραιότητες την απόκρουση και απομόνωση της νεοφασιστικής απειλής, ιδεολογίας και πρακτικής.

Με εντολή Διοίκησης

 

           Ο Πρόεδρος                      Ο Γεν. Γραμματέας

Νταλακογεώργος Αντώνης       Κροκίδης Νικόλαος

 

ΠΕΝΕΝ

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2015 23:59

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.