Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020 23:11

Με προσαγωγές και τραμπουκισμούς τίμησε η ΕΛ.ΑΣ. την ημέρα κατά της βίας των γυναικών-καταγγελίες συλλογικοτήτων

Με προσαγωγές και τραμπουκισμούς τίμησε η ΕΛ.ΑΣ. την ημέρα κατά της βίας των γυναικών

 

Μένουμε Ενεργοί - υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη

mov

Σε προσαγωγές σε φεμινίστριες και αλληλέγγυα άτομα που τιμούσαν την Παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών, προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία σήμερα.

Σύμφωνα με μαρτυρία που μας παραχώρησε άτομο το οποίο βρισκόταν εκεί:

‘’Υπήρχε μια μικρή συγκέντρωση με λίγα άτομα, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας (μάσκες, αποστάσεις), με σκοπό να κρατήσουμε ένα πανό και να φωνάξουμε 2 συνθήματα. Την στιγμή που φτάσαμε στο σημείο και ανοίξαμε το πανό , μας είχαν ήδη περικυκλώσει οι δυνάμεις καταστολής, προχώρησαν σε ελέγχους. Εμείς ωστόσο είχαμε όλα τα απαραίτητα έγγραφα, καθώς και αποστάσεις, ωστόσο γι’ αυτούς δεν ήταν αρκετά. Φρόντισαν να μας στριμώξουν σε σημείο που να μην έχουμε αποστάσεις, καθώς επίσης προχώρησαν σε προσαγωγές 9 ατόμων, στοίβαζοντάς τους, όλους μέσα σε ένα βαν και περιπολικά, συν την παρουσία των αστυνομικών, και τους πήγαν στο Α.Τ. Συντάγματος.’’

Προσαγωγές όμως έγιναν και στα γύρω στενά του Συντάγματος σε μέλη γυναικείων και φεμινιστικών συλλογικοτήτων που πετούσαν τρικάκια με συνθήματα ενάντια στη βία κατά των γυναικών.

Δεν μας ξαφνιάζουν τα "μέτρα προστασίας" που παίρνει η κυβέρνηση, τα οποία είναι η άγρια καταστολή, οι συλλήψεις, οι προσαγωγές και το στοίβαγμα ανθρώπων σε Α.Τ και κλούβες. Το μόνο που δεν έχουν καταλάβει ακόμα είναι, πως οι αγώνες δεν μπαίνουν σε καραντίνα.

Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο, μόνο ο λαός θα σώσει το λαό!

Να αφεθούν ελεύθερες όλες οι γυναίκες-διαδηλώτριες που κρατούνται αυτή τη στιγμή!

https://www.facebook.com/Covid19Solidarity/videos/380053110108635/

 

ginaikas2 s8m

Συνέλευση 8 Μάρτη  

Συνεπείς στην αλληλεγγύη, την προστασία και την φροντίδα η μία για την άλλη, φορέσαμε σήμερα τις μάσκες μας, τηρήσαμε αποστάσεις και επιχειρήσαμε να υψώσουμε τη φωνή μας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Συνεπής στην εχθρότητα της σημερινής κυβέρνησης προς τους κοινωνικούς αγώνες η αστυνομία αυτή τη στιγμή μας οδηγεί στο ΑΤ.

Αστυνομικές δυνάμεις - δυσανάλογες του αριθμού μας - συγκεντρώθηκαν από νωρίς για να εμποδίσουν την συμβολική διαμαρτυρία μας. Μας απείλησαν για να διαλυθούμε, τελικά μας περικύκλωσαν και μας κράτησαν για ώρα εκεί. Χρησιμοποίησαν ως πρόσχημα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, όμως χρειάστηκε να επιμείνουμε για ώρα ώστε να μην μας μεταφέρουν στο ΑΤ όλες με το ίδιο βανάκι.

Ξέρουμε καλά ότι βρίσκονται απέναντί μας.

Ξέρουμε καλά ότι έχουμε μόνο η μία την άλλη.

Για εμάς, για όλες εμάς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε.

Ούτε μία λιγότερη!

(Φωτογραφία: Τατιάνα Μπόλαρη)

 

Bolari

 

Συνέλευση Φεμινιστικών και Εργατικών Συλλογικοτήτων

ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΣΤΟ ΑΤ ΣΥΝΤΆΓΜΑΤΟΣ

Μέλη της σαμπατ, συνέλευσης φεμινιστικών εργατικών συλλογικοτήτων, κίνησης Απελάστε το Ρατσισμό, 8ης Μάρτη

25η Νοέμβρη σήμερα, ημέρα ενάντια στην έμφυλη βία και η προγραμματισμένη συγκέντρωση παρεμποδίστηκε με προσαγωγές και αυστηρούς ελέγχους, περιμετρικά και πάνω στην πλατεία Συντάγματος.

Μέλη και ατομικότητες των παραπάνω συλλογικοτήτων προσήχθησαν γιατί τόλμησαν να πετάξουν τρικάκια ενάντια στην έμφυλη βία ή άνοιξαν πανό.

Η "διαχείριση" της πανδημίας άρρηκτα συνδεδεμένη με επιτήρηση και καταστολή, παραβιάζει πολλαπλά την ελευθερία μας, τα σώματα και τις ζωές μας. Για το δικό μας το καλό το λόγο τον έχουμε εμείς. Αν οι αποστάσεις και οι απαιτούμενες προφυλάξεις με τις μάσκες αρκούν για τον χώρο εργασίας μας, σίγουρα αρκούν και για οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητά μας.

Καταδικάζουμε την κρατική καταστολή υπό όποια μορφή κι αν αυτή πραγματοποιείται.

Να αφεθούν άμεσα χωρίς πρόστιμα και προσαγωγές όλα τα συλληφθέντα.

Ενημέρωση 20:53

Ενημέρωση για τα προσαχθέντα άτομα από τη συμβολική κινητοποίηση στο Σύνταγμα για την Παγκόσμια Μέρα για την εξάλειψη της έμφυλης βίας :

συνεχίζουν να κρατούν στα αστυνομικά τμήματα Συντάγματος και Ακρόπολης αναίτια 14 μέλη φεμινιστικών ομάδων και φεμινίστριες, ανάμεσά τους 5 μέλη της Συνέλευσής μας. 

Απειλούν να μετατρέψουν τις προσαγωγές σε συλλήψεις.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων!

Δε μας φοβίζουν μας ε ξ ο ρ γ ί ζ ο υ ν

[ Φεμινισμός θα πει, πως είμαστε γροθιά ]

Ενημέρωση 22:05

Ένα μέρος των προσαγωγών, το οποίο δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη, μετατράπηκε σε συλλήψεις. Κάποια εξ αυτών είναι και μέλη της Sabbat (2). Παράλληλα με την φεμινιστική κινητοποίηση, υπήρξε και αντίστοιχη αντιφασιστική κινητοποίηση στους Αμπελόκηπους, η οποία αντιμετωπίστηκε ανάλογα από την αστυνομία και το κράτος. Απ ότι φαίνεται εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν καταπολεμάται η πανδημία, αλλά η κοινωνική και πολιτική ζωή των καταπιεσμένων. Εν όψει απεργίας, το κράτος επιχειρεί να επιβληθεί και να τρομοκρατήσει.

Πάνω απ όλα η ανάγκες μας.

Πάνω απ όλα, τα συντρόφια μας

Κανένα μόνο.

Κανένα δεν θα είναι ελεύθερο αν δεν είμαστε όλα.

Να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες.

ginaikas2 pano

 

Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό

Καταγγελία

Σήμερα, 25η Νοέμβρη, Ημέρα για την εξάλειψη της έμφυλης βίας καταγγέλλουμε την αναίτια προσαγωγή πέντε μελών της Συνέλευσης Φεμινιστικών και Εργατικών Συλλογικοτήτων που προσήχθησαν γιατί βάδιζαν αφήνοντας τρικάκια.

Είναι η Ελένη Παπαγεωργίου και ο Θανάσης Κούρκουλας από την Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό, η Χ. Μ. και ο Κ. Β. από τη Sabbat burn the rich not the witch, και η Χ. Λ. από το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και ζητούμε την απαλλαγή από οποιαδήποτε κατηγορία και στα συνολικά 14 μέλη φεμινιστικών συλλογικοτήτων (ανάμεσά τους το Μωβ, Συνέλευση 8ης Μάρτη) και άτομα που συμμετείχαν σε απόπειρα για κινητοποίηση που είχε καλεστεί στο Σύνταγμα, με όλα τα μέτρα προστασίας για την πανδημία.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων!

Τα δικαιώματα μας δεν μπαίνουν σε καραντίνα- Απέναντι στη βαρβαρότητα Καμία Μόνη

 

Καταγγελία ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελυθέρωση - νΚΑ

Καταγγέλλουμε τις προσαγωγές μελών φεμινιστικών κι εργατικών συλλογικοτήτων που καλούσαν σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα σήμερα 25 Νοέμβρη, Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Δεκάδες αστυνομικοί παρεμπόδισαν τη συγκέντρωση και περικύκλωσαν τις διαδηλώτριες, οι οποίες μοίραζαν κείμενα και τρικάκια ενάντια στην έμφυλη βία, τηρώντας τις αποστάσεις και όλα τα μέτρα προστασίας. Αφού προχώρησαν στις πρώτες προσαγωγές, οι αστυνομικές δυνάμεις ακολούθησαν σε στενά της περιοχής και προσήγαγαν περισσότερα μέλη των συλλογικοτήτων, μεταξύ των οποίων και μέλη του ΝΑΡ και της νΚΑ, τα οποία μοίραζαν αντίστοιχο υλικό.

Παρά τα μέτρα που τηρήθηκαν από τις διαδηλώτριες, οι ίδιοι οι αστυνομικοί που πραγματοποίησαν τις προσαγωγές, στοίβαξαν τις προσαχθείσες χωρίς κανένα μέτρο προστασίας τόσο στην πλατεία όσο και στα οχήματα μέχρι το αστυνομικό τμήμα.

Μοιάζει ειρωνικό που την ίδια μέρα που γυναίκες διαδηλώνουν ενάντια στη βία που οι ίδιες υφίστανται στη δουλειά, στο σπίτι, στο δρόμο, είναι η ημέρα που οι ίδιες καταλήγουν να δέχονται επίθεση από την αστυνομία.

Δεν είναι όμως ειρωνεία. Είναι η πραγματικότητα της σύγχρονης αστικής «δημοκρατίας»! Φυσικά, η νέα αστυνομική αθλιότητα αποτελεί έκφραση του δόγματος «νόμος και τάξη», που υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ, εφαρμόζοντας άγρια καταστολή, με συλλήψεις και προσαγωγές, στο όνομα δήθεν της προστασίας της δημόσιας υγείας, επιδιώκοντας βέβαια να τρομοκρατήσει το λαό. Τα ίδια έκανε πρόσφατα και στην επέτειο του Πολυτεχνείου. Δεν μας φοβίζουν όμως. Μας εξοργίζουν!

Καταδικάζουμε την καταστολή και τις αναίτιες προσαγωγές!

Να απελευθερωθούν άμεσα οι προσαχθείσες και οι προσαχθέντες χωρίς να τους επιβληθεί κανένα πρόστιμο!

Η τρομοκρατία και η βία της κυβέρνησης δεν θα περάσει.

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, 25/11/2020

prosagogi feministries1

imera ginaikas2 s8m3

Προσαγωγές από την Ελληνική Αστυνομία, γυναικών

από την διαμαρτυρία στην πλατεία Συντάγματος

με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

ΜΕΤΑ: Η κυβέρνηση της ΝΔ «αστυνομοτρομοκρατεί»

και ποινικοποιεί και τον αγώνα των γυναικών κατά της έμφυλης βίας

Σε συλλήψεις, με την κατηγορία της παράβασης των υγειονομικών μέτρων, μετατράπηκαν οι 11 από τις 14 προσαγωγές στο Σύνταγμα, το απόγευμα της Τρίτης, αγωνιστριών και αγωνιστών, που είναι μέλη πολιτικών οργανώσεων, εκλεγμένες συνδικαλίστριες και συνδικαλιστές, ακτιβίστριες και ακτιβιστές. Επιπλέον, τους επιβλήθηκαν πρόστιμα 300 ευρώ, ενώ σχηματίστηκε και δικογραφία εναντίον τους. Οι αγωνίστριες και οι αγωνιστές βρέθηκαν αντιμέτωπες και αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και προσήχθησαν στο ΑΤ Συντάγματος επειδή διαδήλωναν κατά της έμφυλης βίας, με πανό και τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, και αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών.

Πρόκειται για τα μέλη της «Συνέλευσης 8 Μάρτη», Κατερίνα Γιαννούλια, Μαρία Μπόλαρη, Σοφία Δερμετζόγλου, Σαπφώ Διαμαντοπούλου, Δέσποινα Παρασκευά και Κατερίνα Καλλέργη, τη Σίσσυ Βωβού από το «Μωβ», την Κατερίνα Σεργίδου από την «Πρωτοβουλία 8 Μάρτη», επίσης την φεμινίστρια Δήμητρα Σιαηλή, τα μέλη της συλλογικότητας «Sabbat burn the rich not the witch», Χρυσούλα Μονιάκη, Κώστα Βουρεκά και Χριστίνη Δέση – Λούκα, καθώς και τα μέλη από την «Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό» Θανάση Κούρκουλα και Έλενα Παπαγεωργίου, (οι συλλήψεις, τα πρόστιμα και η δικογραφία που σχηματίστηκε αφορά στους 11 πρώτους).

Όλοι τους, αρχικά, χωρίς να υπάρχει απαγόρευση των διαδηλώσεων, προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος, αλλά σε μια προσπάθεια να σπάσουν το ηθικό και το αγωνιστικό φρόνημα των προσαχθέντων, τους πέντε τελευταίους τους μετέφεραν στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως, με τη δικαιολογία ότι τους έπιασαν σε σημείο (οδός Περικλέους) που δεν είναι στην αρμοδιότητα του ΑΤ Συντάγματος και επιπλέον ότι υπάρχει… συνωστισμός (οι αγωνίστριες, αγωνιστές και συνήγοροί τους).

Το ΜΕΤΑ καταγγέλλει την αναίτια σύλληψη των αγωνιστριών και των αγωνιστριών, απαιτεί να απαλλαγούν από οποιαδήποτε κατηγορία και να τους σβηστούν τα πρόστιμα. Καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ που επιχειρεί, επικαλούμενη την πανδημία του κορονοϊού, να επιβάλλει «σιγή νεκροταφείου» στους χώρους δουλειάς και στην κοινωνία, στέλνοντας τους κατασταλτικούς μηχανισμούς ενάντια σε κάθε κοινωνική, κινηματική και εργατική αντίσταση.

Επικαλείται το ιδεολόγημα της «ατομικής ευθύνης», τη νεολαία, τις δημόσιες συναθροίσεις κτλ. σαν αιτία της διασποράς του κορονοϊού, προκειμένου να κρύψει τις εγκληματικές της ευθύνες και την πολιτική της επιλογή να θυσιάσει την υγεία του λαού και να αφήσει αθωράκιστο το δημόσιο σύστημα υγείας προς όφελος του κεφαλαίου (τουριστικού, μεταφορικού, ιδιωτικής υγείας, καναλαρχών κτλ.). Και τώρα, ετοιμάζεται να κάνει επίδειξη δύναμης εκμεταλλευόμενη τη δεύτερη καραντίνα, φέρνοντας στη Βουλή το νομοσχέδιο – έκτρωμα Βρούτση, με το οποίο μπαίνει «ταφόπλακα» σε όποιο εργασιακό και συνδικαλιστικό δικαίωμα είχε απομείνει όρθιο την προηγούμενη περίοδο.

Μας θέλει χωρίς φωνή! Θέλησε να μας το διαμηνύσει στην 47η επέτειο του Πολυτεχνείου. Δεν το πέτυχε! Το ίδιο προσπαθεί κι αυτές τις ημέρες, το ίδιο και σήμερα. Δεν της πέρασε. Επιδιώκει να δημιουργήσει τετελεσμένα, με την ισοπέδωση κάθε εργατικού, κοινωνικού και δημοκρατικού δικαιώματός μας, ώστε και μετά την πανδημία να συνεχίζουμε να ζούμε σε συνθήκες απόλυτου ελέγχου της ζωής και της δουλειάς μας ή ακριβέστερα να ζούμε μόνο για να δουλεύουμε. Δηλώνουμε πως δεν τρομοκρατούμαστε, δηλώνουμε πως δε θα περάσει.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση κάθε δικαιώματός μας, για τη ζωή μας. Δίνουμε ηχηρό «παρών» στην Πανεργατική Απεργία της 26ης Νοέμβρη.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020 23:52

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.