Το καράβι της αλληλεγγύης σαλπάρει από τη Σύρο – Όλα τα μάτια στη Γάζα
Το BDS Greece στέκεται με αλληλεγγύη δίπλα στο March to Gaza Greece και χαιρετίζει την αναχώρηση του ελληνικού πλοίου που συμμετέχει στη Global Sumud Flotilla. Η αποστολή αυτή εκφράζει την έμπρακτη αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης, που εδώ και δύο χρόνια υφίσταται γενοκτονία και εθνοκάθαρση σε πλήρη εξέλιξη, υπό την κάλυψη των δυτικών κυβερνήσεων.
Ο πλήρης αποκλεισμός της Γάζας από το κατοχικό Ισραήλ επί 19 ολόκληρα χρόνια είναι παράνομος και απάνθρωπος• αποτελεί πολιτική εθνοκάθαρσης και έγκλημα πολέμου κατά 2,3 εκατομμυρίων Παλαιστινίων. Η προσπάθεια για το σπάσιμό του είναι ιστορική πράξη δικαιοσύνης και αντίστασης.
Η Global Sumud Flotilla συγκεντρώνει δεκάδες καράβια και πληρώματα από 44 χώρες, που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια, αλλά κυρίως μεταφέρουν το μήνυμα εκατομμυρίων ανθρώπων που φωνάζουν: «Λευτεριά στην Παλαιστίνη – Σταματήστε τη γενοκτονία».
Το ελληνικό καράβι δεν πρέπει να μείνει μόνο του. Το ισραηλινό καθεστώς θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει τον στόλο, με απειλές, συκοφαντίες και βία. Οι κυβερνήσεις, και ειδικά η ελληνική, έχουν καθήκον να μην σταθούν ξανά ως «Πόντιοι Πιλάτοι». Να διασφαλίσουν την ελευθερία πλεύσης και να σεβαστούν το διεθνές δίκαιο.
Το φετινό καλοκαίρι ο λαός μας έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα: μπλοκάροντας στρατιωτικά φορτία στον Πειραιά, αντιστεκόμενος στο ισραηλινό κρουαζιερόπλοιο με σιωνιστές "τουρίστες" σε λιμάνια του Αιγαίου, γεμίζοντας τους δρόμους και πλατείες σε πάνω από 120 σημεία της χώρας στις 10 Αυγούστου και πετυχαίνοντας κι άλλες νίκες του BDS. Ο αγώνας ενάντια στη συνενοχή πρέπει να κλιμακωθεί: με εμπάργκο όπλων, με κυρώσεις σε όλα τα επίπεδα – στρατιωτικό, πολιτικό, ακαδημαϊκό, πολιτιστικό. Φωνάξαμε ξεκάθαρα: «Όχι στο όνομά μας».
Κανένας άνθρωπος με συνείδηση δεν μπορεί να μείνει αδρανής μπροστά σ' αυτό το τερατώδες ισραηλινό έγκλημα που μας λερώνει όλους. Ο στόλος της αξιοπρέπειας και της ελπίδας δείχνει πως η αλληλεγγύη δεν γνωρίζει σύνορα και δεν φοβάται απειλές. Το ταξίδι αυτό είναι κομμάτι του ίδιου αγώνα που δίνουμε και στη στεριά, απέναντι στη συνενοχή της Ελλάδας με το κράτος-δολοφόνο.
Ο αγώνας είναι κοινός, μπορεί και πρέπει να κλιμακωθεί. Το ελληνικό καράβι που σαλπάρει για τη Γάζα πρέπει να έχει για συνοδεία κινητοποιήσεις και δράσεις για εμπάργκο όπλων, καθολικό στρατιωτικό εμπάργκο και κυρώσεις σε όλα τα επίπεδα – ακαδημαϊκό, αθλητικό, πολιτιστικό, οικονομικό.
Εκδηλώσεις αποχαιρετισμού στη Σύρο
Σήμερα Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου
18:00 | Πανεπιστήμιο – 1ο Γυμνάσιο | Καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά
20:00 | Πλατεία Μιαούλη | Παρουσίαση της ελληνικής αποστολής
21:00 | Συναυλία Αλληλεγγύης με: Ηλιάνθος, Αλέξανδρο Κτιστάκη, Γκιντίκι, Χαΐνηδες
Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου, 14:00 | Λιμάνι Ερμούπολης – Αποχαιρετισμός και απόπλους του ελληνικού πλοίου.
Στηρίζουμε την ελληνική αποστολή που σαλπάρει για τη Γάζα, δείχνουμε ότι η κοινωνία μας δεν ανέχεται το έγκλημα.
Απαιτούμε από τις κυβερνήσεις μας:
Ασφαλές πέρασμα για τη Γάζα!
Προστασία του Στόλου της Ελευθερίας και των αλληλέγγυων ακτιβιστών!
Η Παλαιστίνη θα νικήσει – η Γάζα θα ζήσει ελεύθερη!

