Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017 13:56

Χιλιάδες κόσμος στη συναυλία για την Ηριάννα

Συνάντηση τιτάνων! Θανάσης, Αγγελάκας και Αποστολάκης: «Όσοι έχουνε πολλά λεφτά»

Πάνω από 20.000 άτομα συγκεντρώθηκαν χτες στο πάρκο Γουδή  στη   συναυλία που διοργάνωσαν οι φίλοι της προφυλακισμένης Ηριάννας, για την έκφραση αλληλεγγύης και την οικονομική ενίσχυση του δικαστικού της αγώνα.

Οι Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Γιάννης Αγγελάκας, Manu Chao, Γιάννης Χαρούλης, Νατάσσα Μποφίλιου, VIC (Villagers of Ioannina City), Φοίβος Δεληβοριάς, Χαΐνης Δ. Αποστολάκης, Ματούλα Ζαμάνη, Δημήτρης Μυστακίδης, Σπύρος Γραμμένος, Social Waste, Εισβολέας, «ένωσαν» τις φωνές τους με αίτημα την αποφυλάκιση της Ηριάννας που διώκεται για συμμετοχή σε τρομοκρατική δράση με την προφυλάκιση της να παρατείνεται.

«Η Ηριάννα καταδικάστηκε την 1η Ιουνίου σε 13 χρόνια κάθειρξη με βάση τον τρομονόμο 187Α. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται έγκλειστη χωρίς κανένα στοιχείο και, το πιο σημαντικό, χωρίς κανένα λογικό επιχείρημα. Μια κατάφωρη αδικία που, αν περάσει σήμερα, αύριο θα έχουμε χτίσει τις δικές μας φυλακές. Οι φωνές, η μουσική και οι στίχοι αγαπημένων μουσικών καλλιτεχνών ενώνονται σε μια μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης και οικονομικής ενίσχυσης ‘‘Για την Ηριάννα’’. Σπάμε τη σιωπή και το φόβο και δίνουμε δύναμη στον αγώνα για την αλήθεια και το δίκαιο», ήταν το κάλεσμα των διοργανωτών της συναυλίας.

Σε μια τρομερή ατμόσφαιρα, τραγούδησαν ρεμπέτικα μαζί για πρώτη φορά οι Αγγελάκας, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Αποστολάκης.

Παρακάτω δείτε το βίντεο που τραγουδούν τα «Όσοι έχουν πολλά λεφτά»

https://www.youtube.com/watch?v=VUCc9fxWhuM

Σε μία μοναδική σύμπραξη οι Γιάννης Αγγελάκας, Θανάσης Παπακωνσταντίνου,  Δημήτρης Αποστολάκης και Δημήτρης Μυστακίδης ερμηνεύουν τα τραγούδια του Μάρκου Βαμβακάρη «Όσοι γινούν πρωθυπουργοί» και «Τα μπλε παράθυρα»...

https://www.youtube.com/watch?v=20AxGxiNSt8

Πηγή: AlfaVita, 23 Σεπτεμβρίου, 2017. 

Μήνυμα ευχαριστίας από την Ηριάννα και την οικογένειά της μετά την συναυλία

Η Ηριάννα Β.Λ., η οικογένεια και οι φίλοι που είναι δίπλα της από την πρώτη στιγμή ευχαριστούν για την τεράστια αλληλεγγύη των τουλάχιστον 20.000 ανθρώπων που βρέθηκαν στο Γουδί και ξεπερνά κατά πολύ κάθε τους ελπίδα μας και τους δίνει κουράγιο να συνεχίσουν.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Εκ μέρους της Ηριάννας, της οικογένειάς της και όλων των φίλων που είναι δίπλα της από την πρώτη στιγμή, θέλουμε από την καρδιά μας να σας ευχαριστήσουμε που είστε εδώ μαζί μας. Η ανταπόκριση και η αλληλεγγύη σας ξεπερνά κατά πολύ κάθε ελπίδα μας και μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το μέρος των εσόδων που υπερκαλύπτει τα έξοδα της Ηριάννας θα δοθεί για τη στήριξη προσφύγων και κρατουμένων. Ο δικαστικός αγώνας της Ηριάννας είναι ένας μαραθώνιος που ακόμη έχει πολύ δρόμο και περιλαμβάνει εκτός από τα προφανή έξοδα, εξειδικευμένες πραγματογνωμοσύνες και μια διαρκή οικονομική αιμοραγία για το περιβάλλον της. Και πάλι σας ευχαριστούμε από την καρδιά μας, όλους εσάς και όλους τους καλλιτέχνες που αφιλοκερδώς στηρίζουν το δίκιο και μάχονται το παράλογο».

Εκ μέρους της Ηριάννας, της οικογένειάς της και όλων των φίλων που είναι δίπλα της από την πρώτη στιγμή, θέλουμε από την καρδιά μας να σας ευχαριστήσουμε που είστε εδώ μαζί μας. Η ανταπόκριση και η αλληλεγγύη σας ξεπερνά κατά πολύ κάθε ελπίδα μας και μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε.
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το μέρος των εσόδων που υπερκαλύπτει τα έξοδα της Ηριάννας θα δοθεί για τη στήριξη προσφύγων και κρατουμένων. Ο δικαστικός αγώνας της Ηριάννας είναι ένας μαραθώνιος που ακόμη έχει πολύ δρόμο και περιλαμβάνει εκτός από τα προφανή έξοδα, εξειδικευμένες πραγματογνωμοσύνες και μια διαρκή οικονομική αιμορραγία για το περιβάλλον της.
Και πάλι σας ευχαριστούμε από την καρδιά μας, όλους εσάς και όλους τους καλλιτέχνες που αφιλοκερδώς στηρίζουν το δίκιο και μάχονται το παράλογο.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΗΡΙΑΝΝΑ!

Πηγή: AlfaVita, 23 Σεπτεμβρίου, 2017. 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 18:38

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.