Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2020 22:46

Φρένο στα μοριακά Τεστ! Μπλόκαρε το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας!

Φρένο στα μοριακά Τεστ! Μπλόκαρε το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας!

Τη διακοπή αποστολής δειγμάτων κορονοϊού για τεστ από δεκάδες Νοσοκομεία όλης της χώρας ζητά το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας καθώς ξεπεράστηκε το όριο της δυνατότητας προμήθειας αντιδραστηρίων από το ΕΚΕΑ.
«Σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα 1.9.2020 το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας δεν δύναται να πραγματοποιεί τον Μοριακό Έλεγχο του covid-19 για τις δομές σας. Λόγω της αλόγιστης χρήσης των εξετάσεων, ξεπεράστηκε το όριο της δυνατότητας προμήθειας αντιδραστηρίων από το ΕΚΕΑ», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΕΚΕΑ σε επείγουσα επιστολή που απέστειλε στις βασικότερες Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας κοινοποιώντας το και στο γραφείο του υπουργού και του υφυπουργού Υγείας.

Οι καθυστερήσεις και οι αναμονές που υπάρχουν για τη διεξαγωγή των τεστ είναι μεγάλες και υπάρχουν εδώ και καιρό καθώς το ίδιο πρόβλημα είχε προκύψει και με τα υποχρεωτικά τεστ στους υγειονομικούς.

«Αλόγιστη χρήση χαρακτηρίζεται η ανάγκη για μαζικά test.

Είναι ΝΤΡΟΠΗ! Την ίδια στιγμή στα περισσότερα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου αλλά και πανελλαδικά, εκκρεμούν απαντήσεις εκατοντάδων test! Τα δείγματα παραμένουν στα Νοσοκομεία», αναφέρει στην καταγγελία της η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθηνών Πειραιώς, η οποία και έφερε το ζήτημα στο φως της δημοσιότητας τονίζοντας ότι το πρόβλημα δεν είναι τωρινό.

Μάλιστα σύμφωνα με μέλη της ΕΙΝΑΠ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία αναφοράς στον Ευαγγελισμό εκκρεμεί η απάντηση 160 δειγμάτων ενώ στο Σωτηρία 100 δείγματα.

Την ώρα που η κυβέρνηση μιλά συνεχώς για ατομική ευθύνη ισχυριζόμενη πως κάνει τα αδύνατα δυνατά για να σταματήσει την επιδρομή του κορονοΪού την ίδια ώρα μπαίνει φρένο στα μοριακά τεστ. Εδώ και καιρό οι υγειονομικοί φωνάζουν για δωρεάν και μαζικά τεστ και το αίτημά τους αυτό όχι μόνο δεν υλοποιείται αλλά παραμερίζεται οδηγώντας το Εθνικό Σύστημα Υγείας σε διαρκή υποβάθμιση και υποστελέχωση.

#ΜένουμεΕνεργοί #WeSpeakNow

 

Μένουμε Ενεργοί - υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2020 22:52

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.