Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020 23:36

Αθήνα 15/10: Μαζικότατη κινητοποίηση μαθητών

Γράφτηκε από

Αθήνα 15/10: Μαζικότατη κινητοποίηση μαθητών

Πολύ μαζική ήταν η κινητοποίηση των μαθητών το πρωί της Πέμπτης 15 Οκτώβρη στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας των εργαζόμενων στο δημόσιο. Οι μαθητές μαζί με φοιτητές και εργαζόμενους στο δημόσιο έδωσαν αποφασιστική απάντηση στην κυβερνητική πολιτική διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων τους.

Μετά το πέρας της πορείας ακολούθησε συντονισμός σχολείων και μαθητών.

Σε μια πρωτοφανή προσπάθεια τρομοκράτης του μαθητικού κινήματος, άνδρες των ΜΑΤ περικύκλωσαν 15 περίπου μαθητές, οι οποίοι μετά το τέλος της πανεκπαιδευτικής πορείας αποχωρούσαν από το Σύνταγμα.

Τους οδήγησαν στο Ξενοδοχείο Αμαλία, όπου και τους κρατούσαν. Αμέσως στο σημείο έσπευσαν ο εκπαιδευτικός και περιφερειακός σύμβουλος με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική Κώστας Τουλγαρίδης κι ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης αντιδρώντας στην κίνηση των ΜΑΤ. Η αστυνομία τους ενημέρωσε πως πρέπει να γίνει εξακρίβωση στοιχείων γιατί μπορεί οι μαθητές να έχουν… πλαστές ταυτότητες. Τελικά μετά από τις διαμαρτυρίες αφέθηκαν ελεύθεροι.

batsoi (Δείτε το βίντεο στην συνέχεια.)

https://www.facebook.com/watch/?t=4&v=1254118818257615

Σε ανακοίνωση ο ΑΝΥΠΟΤΑΧΤΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ αναφέρει:

Χαιρετίζουμε τη σημερινή μαζικότατη κινητοποίηση μαθητών/ριων από όλα τα σχολεία της Αθήνας! Εκατοντάδες μαθητές κατέβηκαν στο δρόμο και ακολούθησε συντονισμός σχολείων και μαθητών.

Για άλλη μια φορά δώσαμε ηχηρό μήνυμα ότι οι μαθητές/ριες δεν τρομοκρατούμαστε και σε καμία περίπτωση δε θα σταματήσουμε τους αγώνες μας! Η κυβέρνηση προσπαθεί μανιωδώς να συκοφαντήσει το μαθητικό κίνημα και να το καταστείλει με κάθε τρόπο, στέλνοντας εισαγγελείς και αστυνομία στα σχολεία!

Στο συντονισμό που συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες από τις περισσότερες περιοχές της Αθήνας εκφράστηκε η ανάγκη ο αγώνας μας να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί, διεκδικώντας άμεσα το άνοιγμα των σχολείων με όλα τα υγειονομικά μέτρα. Συγχρόνως, η συζήτηση ανέδειξε και την ανάγκη να αγωνιστούμε ενάντια στη συνολική πολίτικη της κυβέρνησης για την παιδεία, για τη βάση του 10, την τράπεζα θεμάτων, τη στράτευση στο 18.

Συνεχίζουμε με ακόμα πιο μαζικό τρόπο τον αγώνα μας, δεν υπακούμε στα σχέδια τους, παλεύουμε για το σχολείο των αναγκών μας!

mathites1

mathites2mathites3

mathites4

mathites5

mathites6

 http://pandiera.gr/

Ανυπόταχτος Μαθητής

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020 23:55

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.