Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020 23:34

Μία παρέμβαση στη γειτονιά των Σεπολίων-διαμαρτυρία για το όργιο καταστολής της 17ης Νοέμβρη

Μία παρέμβαση στη γειτονιά των Σεπολίων έλαβε χώρα σήμερα το μεσημέρι από κατοίκους της γειτονιάς και μέλη των συλλογικοτήτων Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού, Σεπολίων, Ακαδημίας Πλάτωνα, Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό" Περιστερίου, Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης "Αριστοτέλης" κ.α. που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για το όργιο καταστολής στη συγκεκριμένη γειτονιά μετά το τέλος της πορείας του Πολυτεχνείου.

Οι παρευρισκόμενοι, απλώθηκαν σε όλο το μήκος του κεντρικού δρόμου με τις εισόδους/εξόδους του μετρό και τα super market, διάβασαν μηνύματα από μικροφωνική, κρέμασαν πανό και πλακάτ με διάφορα μηνύματα για την κρατική καταστολή, την πανδημία και τα κοινωνικά προβλήματα ενώ μοίρασαν ενημερωτικές προκηρύξεις στον κόσμο της γειτονιάς. Στο τέλος έπαιξαν και μερικά κομμάτια με ένα ακορντεόν❗️

sepolia1

Σύμφωνα με την ενημέρωση της σελίδας μας, οι γείτονες και οι περαστικοί δήλωναν στην πλειοψηφία τους ότι γνώριζαν το συμβάν στα Σεπόλια - πολλοί/ές μάλιστα υπήρξαν και αυτόπτες μάρτυρες της αστυνομικής βίας - και στέκονταν αλληλέγγυοι με τις οικογένειες των συλληφθέντων.

✊ Εμείς από την πλευρά μας δηλώνουμε σίγουροι/ες ότι άλλη μία αστυνομική σκευωρία θα καταπέσει στα δικαστήρια αλλά και ότι οι αγώνες για Παιδεία - Υγεία - Εργασία - Ελευθερία θα συνεχιστούν και θα νικήσουν!

❌ Η τρομοκρατία στη γειτονιά των Σεπολίων και του Κολωνού δεν πέρασε και δε θα περάσει!

#ΜένουμεΕνεργοί #Covid19Solidarity #WeSpeakNow
_____________________________________________

* Όπως μας μεταφέρθηκε, σε όλη τη διάρκεια της παρέμβασης τηρήθηκαν όλα τα μέτρα ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η υγεία κανενός, κάτι που άλλωστε φαίνεται στις φωτογραφίες και εμείς βλέπουμε να συμβαίνει σε όλες τις διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις που διοργανώνονται σε κάθε άκρη της χώρας...

Μένουμε Ενεργοί - υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020 23:42

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.