Παρασκευή, 30 Απριλίου 2021 21:50

Ομόφωνα OXI λένε το ΔΣ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής στο νομοσχέδιο Τσιάρα

Ομόφωνα OXI λένε όλοι οι Δήμοι της Αττικής στο νομοσχέδιο Τσιάρα

για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια και ζητούν την άμεση απόσυρσή του!

Με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση, στη συνεδρίαση της 27ης Απριλίου, το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής απέστειλε τετρασέλιδη επιστολή στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, με την οποία ζητά:

 Την άμεση απόσυρση του Νομοσχεδίου.

 Την ίδρυση οικογενειακών δικαστηρίων.

 Την ίδρυση σώματος οικογενειακών κοινωνικών λειτουργών, όπως προβλέπεται από το Ν. 2447/1996, που σε συνεργασία με τον δικαστικό διαμεσολαβητή, θα λειτουργήσουν ουσιαστικά και προωθητικά στην εμπέδωση μιας ουσιαστικά συναινετικής κουλτούρας σε ό,τι αφορά στη μέριμνα και την επιμέλεια των παιδιών.

Στην επιστολή αναφέρονται εκτενώς οι προβληματικές διατάξεις του προτεινόμενου νομοσχεδίου, τόσο στο γενικό του πνεύμα όσο και στις επιμέρους προβλέψεις αλλά και οι διεθνείς συμβάσεις οι οποίες παραβιάζονται με τυχόν ψήφιση του νομοσχεδίου.

Η επιστολή κλείνει ίσως με το πιο σημαντικό σημείο. «Οι Δήμοι, ως ο εγγύτερος φορέας του Κράτους στους πολίτες, έχουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους και την προστασία των παιδιών, αλλά και την προάσπιση των δικαιωμάτων τους. Οι Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων αντιμετωπίζουν πολύ συχνά περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και παραμέλησης ανηλίκων, διαμεσολαβώντας προς τις εισαγγελικές αρχές για αυτά τα περιστατικά. Τα στελέχη των Κοινωνικών Υπηρεσιών γίνονται μάρτυρες των προβλημάτων και των επιπτώσεων που δημιουργούνται σε γονείς και παιδιά, εξαιτίας μη συναινετικών διαζυγίων, αλλά πρωτίστως των βλαβών, σωματικών και ψυχικών, που οι κακοποιητικοί γονείς προκαλούν». Στην βάση αυτής της δουλειάς πεδίου, στην βάση αυτής της πολυετούς και πολυσχιδούς εμπειρίας, που ξεκινά από την παιδική προστασία και φτάνει στα συμβουλευτικά κέντρα γυναικών και στις στέγες κακοποιημένων γυναικών, βασίζεται η ομόφωνη απόφασή τους με την οποία ζητούν ΑΠΟΣΥΡΣΗ του νομοσχεδίου.

#ΑμετάκληταΟΧΙ

Αυτό το νομοσχέδιο δεν θα περάσει!

Στο link θα βρείτε το πλήρες κείμενο:

https://diavgeia.gov.gr/.../6%CE%94%CE%A5%CE%9F%CE%9F%CE...

Περιγραφή εικόνας για τυφλά άτομα: δίχρωμο γραφιστικό σε μωβ φούξια που γράφει "ομόφωνα όχι λένε όλοι οι δήμοι αττικής στο νομοσχέδιο Τσιάρα για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια και ζητούν την άμεση απόσυρσή του. #ΑμετάκληταΟΧΙ"

Όχι στην υποχρεωτική συνεπιμέλεια

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 30 Απριλίου 2021 21:55

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.