Παρασκευή, 04 Ιουνίου 2021 20:35

Διήμερο Ενάντια στην Ανεργία και την Επισφάλεια, 5 - 6 Ιούνη 2021

Διήμερο Ενάντια στην Ανεργία και την Επισφάλεια, 5 - 6 Ιούνη 2021

Το φετινό Διήμερο ενάντια στην ανεργία και την επισφάλεια έρχεται σε μία ιδιαίτερη περίοδο μετά από ενάμιση χρόνο πανδημίας με τη διπλή κρίση, υγειονομική και οικονομική, να έχει αφήσει το στίγμα της. Από την αρχή της πανδημίας η κυβέρνηση, αξιοποιώντας την κατάσταση, προχώρησε σε μία σειρά αντιδραστικών μέτρων τόσο για τον κόσμο της εργασίας που ήρθε αντιμέτωπος με απολύσεις, μειώσεις μισθών και εργοδοτικές αυθαιρεσίες, όσο και σε άλλα επίπεδα, όπως η εκπαίδευση, τα δημοκρατικά δικαιώματα και το περιβάλλον.

Σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση βάζει στο στόχαστρο κάθε εργατικό δικαίωμα και επιχειρεί να περάσει το νέο αντεργατικό-αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη-Βρούτση. Θέλουν να μας γυρίσουν αιώνες πίσω με την κατάργηση του 8ωρου, με τον εργάσιμο και μη χρόνο των εργαζομένων να ελέγχεται πλήρως από το κεφάλαιο μεγιστοποιώντας την εκμετάλλευση και την απόσπαση υπεραξίας. Ταυτόχρονα, περιορίζουν το δικαίωμα στην απεργία μαζί με μια σειρά αντεργατικών διατάξεων. Ελαστικοποιούν και εντατικοποιούν περαιτέρω την εργασία, ενώ προσπαθούν να θέσουν τέλος στους εργατικούς αγώνες.

Βάσει αυτών, η συζήτηση, η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση και ο ενιαίος συντονισμός εργατικών συλλογικοτήτων και συλλογικοτήτων γειτονιάς για τα ζητήματα της επισφάλειας και της ανεργίας είναι εξαιρετικά σημαντικά. Μία συζήτηση και ένας συντονισμός που μπορεί και πρέπει να δώσει απαντήσεις για τις μορφές και το αναγκαίο διεκδικητικό πλαίσιο για την οργάνωση του κόσμου της εργασιακής περιπλάνησης.

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την ενίσχυση των δικαστικών εξόδων του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος» και της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων.

attack program

Χωρίς Εμάς ο Κόσμος Σταματά | Το Μέλλον Ανήκει σε Αυτούς που τον Χτίζουν

Πρόγραμμα
Σάββατο 5/6
18:30 | Εκδήλωση – Συζήτηση
Για να Ζήσουμε Εμείς Όρθιοι θα Πέσουν Αυτοί
Εργατικές Αντιστάσεις και Αγώνες εν μέσω Πανδημίας

20:30 | Stand-Up Comedy
Αλέξανδρος Πασπαρδάνης, Αλέξανδρος Τιτκώβ, Γιάννης Ρούσσος, Γιώργος Αλεβίζος, Παναγιώτης Κούδας, Πάρις Ρούπος

22:00 | Μουσικό Αφιέρωμα στο Παραδοσιακό Τραγούδι
Αγγέλικα Παπανικολάου (Ακορντεόν), Νίκος Βενετάκης (Φωνή – Λαούτο), συμμετέχουν στο μουσικό σχήμα «Αρμανιάκ»

Κυριακή 6/6
18:00 | Workshop
Είμαι Εργαζόμενη, Δε με Τρομοκρατείς
Εργασιακή Βία και Εκφοβισμός: Η «Κρυφή» Πλευρά της Εργοδοτικής Επίθεσης

20:00 | Εκδήλωση – Συζήτηση
Δουλειά για μια Ζωή ή μια Ζωή Αλλιώτικη;
Συζήτηση για το Αντεργατικό Νομοσχέδιο Χατζηδάκη και την Αναγκαία Απάντηση

 https://attack.org.gr/

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 05 Ιουνίου 2021 20:41

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.