Τρίτη, 19 Απριλίου 2022 23:34

Χυδαία τρανσφοβική επίθεση στην Καλλιθέα: Ιερέας έβρισε και έδιωξε τρανς γυναίκα από συσσίτιο

Χυδαία τρανσφοβική επίθεση στην Καλλιθέα: Ιερέας έβρισε και έδιωξε τρανς γυναίκα από συσσίτιο

Την ακραία τρανσφοβική συμπεριφορά ενός ιερέα στην Καλλιθέα δέχεται εδώ και λίγες βδομάδες μια τρανς γυναίκα, η οποία λόγω οικονομικών προβλημάτων επισκέπτεται το συσσίτιο της ενορίας.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο συγκεκριμένος ιερέας διαπίστωσε πως πρόκειται για μία τρανς γυναίκα. Από εκείνη τη στιγμή αρνήθηκε τη συμμετοχή της στο συσσίτιο, ενώ την έδιωξε κάνοντάς της χυδαία σχόλια.

Η τρανς γυναίκα επικοινώνησε με το RED UMBRELLA ATHENS (RUA), το οποίο αφού ενημερώθηκε για το περιστατικό κατέθεσε (χθες) μήνυση στη ΓΑΔΑ και συγκεκριμένα στο Τμήμα αντιμετώπισης ρατσιστικού εγκλήματος.

Μιλώντας στο Antivirus, η δικηγόρος (RUA) που έχει αναλάβει την υπόθεση, κα. Αγγελική Σουγλέ, έδωσε περισσότερες πληροφορίες.

Σύμφωνα με την ίδια, το θύμα «ξεκίνησε να πηγαίνει στο συσσίτιο της ενορίας, τις τελευταίες 15 μέρες, λόγω οικονομικών προβλημάτων. Εκεί της ζητήθηκαν κάποια έγγραφα (αστυνομική ταυτότητα, λογαριασμός ΔΕΗ & εκκαθαριστικό) προκειμένου να αποδείξει την ευαλωτότητά της».

Όπως μας λέει η κ. Σουγλέ, «αν και η ίδια έχει κάνει χρήση της νομικής αναγνώρισης ταυτότητας φύλου, η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί λόγω των καθυστερήσεων που δημιούργησε η πανδημία».

«Όταν, λοιπόν, διαπιστώθηκε η τρανς ταυτότητά της, ο ιερέας ξεκίνησε τις τρανσφοβικές επιθέσεις. Με χυδαίες εκφράσεις όπως “άνδρας με βυζιά”, “πλάσμα του διαβόλου” κ.α., ο ιερέας της αρνήθηκε τη συμμετοχή της στο συσσίτιο, διώχνοντάς την».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιερέας έφτασε σε σημείο να επικαλεστεί την Ιερά Σύνοδο, προκειμένου να δικαιολογήσει τη συμπεριφορά του, υποστηρίζοντας ότι η εκκλησία δέχεται τους ομοφυλόφιλους, όχι όμως την αμαρτία, ενώ έφτασε σε σημείο να εκφοβίζει και άλλα άτομα που συμμετείχαν στο συσσίτιο, ώστε να τα αποτρέψει από το να δώσουν στην άτυχη γυναίκα φαγητό.

«Αυτή νομική ενέργεια είναι μόνο η αρχή», σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το RUA. «Συνεχίζουμε να την στηρίζουμε μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη».

 https://avmag.gr

Η δικηγόρος του @red_umbrella_athens , Αγγελική Σουγλέ, η οποία ανέλαβε τη νομική εκπροσώπηση της τρανς που έπεσε θύμα εκφοβισμού αναφέρει:

«Αυτή η γυναίκα αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, είναι άνεργη και τις τελευταίες δύο εβδομάδες είχε ξεκινήσει να πηγαίνει στο συσσίτιο του συγκεκριμένου ιερού ναού ώστε να παίρνει φαγητό. Κάποια στιγμή, της ζήτησαν από την εκκλησία να δείξει τα δικαιολογητικά που απαιτούνται ώστε να λαμβάνει το συσσίτιο, τα οποία είναι εκκαθαριστικό με χαμηλό εισόδημα, αστυνομική ταυτότητα και λογαριασμό της ΔΕΗ ώστε να φαίνεται που είναι η κατοικία της. Όταν λοιπόν προσκόμισε τα έγγραφα, διαπιστώθηκε πως τα στοιχεία των εγγράφων δε συνάδουν με την εξωτερική της εμφάνιση και αποκαλύφθηκε ότι πρόκειται για ένα τρανς άτομο. Στο τέλος της περασμένης εβδομάδας εμφανίστηκε ο ιερέας και με χυδαίο φρασαιολόγιο της είπε να μην ξαναπάει γιατί δεν είναι γυναίκα, είναι "άνδρας με στήθος". Της είπε να πάει να κάνει τη δουλειά που ξέρει γιατί τα κονομάει και να βρει φαγητό από εκεί. Είπε επίσης πως "δε θέλουμε ανώμαλους εδώ", ενώ της ανέπτυξε και μια θεωρία ότι "τους ομοφυλόφιλους τους έχουμε αποδεχθεί, δεν τους καίμε, δεν τους πνίγουμε, τους αποδεχόμαστε και τους καλούμε για μετάνοια, αλλά εσύ είσαι πλάσμα του διαβόλου.

Η γυναίκα προσπάθησε δυο τρεις μέρες να ξαναπάει, αλλά οι γυναίκες που έκαναν τη διανομή ήταν φοβισμένες και της έδωσαν μόνο μία φορά κρυφά, λέγοντάς της "πάρτο αλλά φύγε γρήγορα γιατί αν με δει ότι σου έδωσα θα με σκοτώσει". Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κατατεθεί στις (17/04) η μήνυση και επιφυλασσόμαστε να καταθέσουμε και αγωγή στο αστικό δικαστήριο. Πρόκειται για μία γυναίκα τρανς, η οποία έχει βάλει με δικαστική απόφαση ότι πρέπει να διορθωθεί η ληξιαρχική πράξη γέννησης από άνδρα σε γυναίκα και το ονοματεπώνυμο από ανδρικό σε γυναικείο, όμως λόγω της πανδημίας δεν έχει προλάβει ακόμα να αλλάξει την επίσημη ταυτότητά της καθώς απαιτεί μεγάλη γραφειοκρατία».

https://www.facebook.com/yperoxes.gynaikes

 

Σήμερα Κυριακή και εντός του αυτοφώρου καταθέσαμε μήνυση στην ΓΑΔΑ και συγκεκριμένα στο Τμήμα αντιμετώπισης ρατσιστικού εγκλήματος.

Ιερέας Ναού στην περιοχή της Καλλιθέας εδώ και ημέρες αρνείται να δώσει συσσίτιο σε transgender γυναίκα που έχει ανάγκη, έχοντας ξεκάθαρα ρατσιστικό κίνητρο και δόλο καθώς δεν αποδέχεται την ταυτότητας φύλου της. Την διώχνει από την εκκλησία, της αποδίδει χυδαίους χαρακτηρισμούς, προσβάλει βάναυσα την αξιοπρέπεια της...

Της στερεί καθημερινά την παροχή φαγητού μολονότι εκείνη πληροί τις προϋποθέσεις και την χλευάζει αποκαλώντας της «άνδρα με βυζιά», «πλάσμα του διαβόλου» και πολλά αλλά κακοποιητικά και παράνομα που ουδόλως συνάδουν με το ρόλο του ιερέα αλλά και μας πάνε κοινωνικά πολύ πίσω.

Η σημερινή νομική ενέργεια είναι μόνο η αρχή...συνεχίζουμε να την στηρίζουμε μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη!!

Red Umbrella Athens

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Απριλίου 2022 23:53

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.