Σχέδιο νόμου για Ελληνικό και Άγιο Κοσμά έχει φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση με στόχο την διευκόλυνση και επίσπευση της «αξιοποίησης» των δημόσιων χώρων προς όφελος των αρπακτικών της αγοράς και εις βάρος των κατοίκων και του περιβάλλοντος. Με την «επένδυση» στο Ελληνικό να έχει βαλτώσει αφενός λόγω των αντιδράσεων και των προσφυγών στο ΣτΕ κατοίκων και συλλογικοτήτων αφετέρου λόγω της αποχώρησης «συνεπενδυτών» και λόγω μη εξεύρεσης κεφαλαίων από τον βασικό επενδυτή, τα άρθρα του νομοσχεδίου έχουν στόχο να διευκολύνουν και να κρατήσουν ζωντανή την επένδυση της Lamda.
Στις 13-14/3 πολίτες, τοπικοί φορείς και συλλογικότητες βρέθηκαν σε δεκάδες συγκεντρώσεις στις πλατείες των γειτονιών μας, σε όλη την Ελλάδα. Φώναξαν ένα μεγάλο "Ως εδώ!" στον κρατικό αυταρχισμό και την καταστολή, το αστυνομικό κράτος της βίας και της λογοκρισίας. Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν ταυτόχρονα στους δρόμους διαδηλώνοντας ενάντια στην κρατική βία και καταστολή με το σύνθημα #Πονάω που έμεινε χαραγμένο από το περιστατικό στη Νέα Σμύρνη. Η οργή έχει ξεχειλίσει. Η υπομονή του κόσμου έχει εξαντληθεί. Ελευθερία, αξιοπρέπεια, σεβασμό στις πραγματικές μας ανάγκες και τα δικαιώματά μας! Οι γειτονιές μας ανάπνευσαν επιτέλους αέρα ελευθερίας.
Οι κινητοποιήσεις δεν χρειάζονται άδεια από την κυβέρνηση. Το λαϊκό κίνημα ξέρει να προφυλάσσεται από τον κορονοϊό, από τον αυταρχισμό, την καταστολή, τη συκοφάντηση. Το απέδειξε στις συγκεντρώσεις και τις κινητοποιήσεις του αυτό το διάστημα, όπως και στις μαζικές διαδηλώσεις την 1η Μάη και στο Εφετείο στις 7/10. Ο αγώνας για λαϊκές ελευθερίες και τα εργατικά δικαιώματα συνεχίζεται. Το σύνθημα «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία – Η χούντα δεν τελείωσε το ‘73» είναι όσο ποτέ πριν επίκαιρο. Καλούμε στις πορείες και εκδηλώσεις για την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Αγώνας για Ζωή και Ελευθερία. Μέτρα τώρα για την πανδημία.
Με τον Μεγάλο Περίπατο μπαίνει σε κλοιό το κέντρο της Αθήνας προκειμένου να «αποστειρωθεί», ώστε να παραδοθεί στην ανάπτυξη των μεγάλων τουριστικών επενδύσεων. Αποτελεί ακόμα ένα βήμα στην υλοποίηση του σχεδίου ριζικής αλλαγής στις οικονομικές δραστηριότητες, στην παραγωγική δομή και στον εκτοπισμό των λαϊκών στρωμάτων, που κατοικούν ακόμα στο κέντρο. Το ιστορικό τρίγωνο των Αθηνών, μετατρέπεται σε προαύλιο των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων άνω των 150 κλινών και των διεθνών αλυσίδων εμπορίου και διασκέδασης. Η εμπειρία που υπάρχει από άλλες ευρωπαϊκές πόλεις δείχνει ότι τέτοιες αναπλάσεις οδηγούν σε υψηλότερες αξίες ακινήτων, άρα υψηλότερα ενοίκια και στη συνέχεια υψηλότερα τέλη.
«Ο κορονοϊός έβαλε το δημόσιο χώρο στο προσκήνιο. Αρχικά, η απαξίωσή του έμοιαζε κυρίαρχη, εντούτοις, η άρση των περιορισμών κυκλοφορίας, σε συνδυασμό με τη μη λειτουργία των μονάδων εστίασης και τον καλό καιρό, έφεραν μια νέα συνθήκη με ορμή ανατροπής. Οι κάτοικοι, και μάλιστα εν τη απουσία τουριστών, καταφεύγουν στους ανοιχτούς δημόσιους χώρους και τους χρησιμοποιούν με πρωτοφανή ένταση», τονίζει στο Πριν ο αρχιτέκτονας Γιώργος Παπαγκίκας. Συνέντευξη στον Κυριάκο Νασόπουλο, στο ΠΡΙΝ. 
Στην επικύρωση μιας προειλημμένης πολιτικής απόφασης που εξαγγέλθηκε από τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, τον Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη, προχώρησε η πλειοψηφία του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) με τη θετική της γνωμοδότηση στην καταστρεπτική πρόταση της Αττικό Μετρό για απόσπαση του –μοναδικής ιστορικής και αρχαιολογικής σημασίας– ευρήματος στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Εγνατίας, στη Θεσσαλονίκη.
Σελίδα 1 από 18