Κυριακή, 14 Μαρτίου 2021 23:12

13-14 Μάρτη: οι γειτονιές μας ανέπνευσαν! Οι πλατείες γέμισαν! Η άνοιξη έρχεται! (φωτορεπορταζ)

13-14 Μάρτη: οι γειτονιές μας ανέπνευσαν!  Οι πλατείες γέμισαν ξανά! (φωτορεπορταζ)

Στις 13-14/3 πολίτες, τοπικοί φορείς και συλλογικότητες βρέθηκαν σε δεκάδες συγκεντρώσεις στις πλατείες των γειτονιών μας, σε όλη την Ελλάδα. Φώναξαν ένα μεγάλο "Ως εδώ!" στον κρατικό αυταρχισμό και την καταστολή, το αστυνομικό κράτος της βίας και της λογοκρισίας. Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν ταυτόχρονα στους δρόμους διαδηλώνοντας ενάντια στην κρατική βία και καταστολή με το σύνθημα #Πονάω που έμεινε χαραγμένο από το περιστατικό στη Νέα Σμύρνη.

Η οργή έχει ξεχειλίσει. Η υπομονή του κόσμου έχει εξαντληθεί. Τα επικοινωνιακά τους τρικ και η μιντιακή εκστρατεία προπαγάνδας που εξαπέλυσαν προκαλούν!

Ελευθερία, αξιοπρέπεια, σεβασμό στις πραγματικές μας ανάγκες και τα δικαιώματά μας!

Όλες οι συγκεντρώσεις ήταν ειρηνικές. Γιατί, δεν υπήρχε πουθενά αστυνομία! Δεν εμφανίστηκαν, τα ΜΑΤ, η ομάδα ΔΙΑΣ, η ΟΠΚΕ και όλοι αυτοί που το προηγούμενο διάστημα προκάλεσαν, χτύπησαν, συνέλαβαν, βασάνισαν αθώους και ανυποψίαστους ανθρώπους πολλοί από τους οποίους ανήλικοι μαθητές.

Οι γειτονιές μας ανάπνευσαν επιτέλους αέρα ελευθερίας. Η άνοιξη έρχεται!

 

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Covid19Solidarity/videos/

 

14 ΜΑΡΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

ponao

fragoulis 

nspolh

nsshm

nea smyrni2

NSshmera

neasm

 

Μια υπέροχη Κυριακή μεσημέρι στη Νέα Σμύρνη.

 

ΒΙΝΤΕΟ: https://www.facebook.com/watch/live/?v=401209244555499&ref=watch_permalink&t=23

   

14 Μάρτη. Μαζί με τους χιλιάδες που βρεθήκαμε στην πλατεία της Νέας Σμύρνης και περπατήσαμε στους δρόμους της πόλης μας,

εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράσταση τους συλληφθέντες και τραυματίες από την αστυνομική βαρβαρότητα

την Κυριακή 7/3 και την Τρίτη 9/3 στην Νέα Σμύρνη. Ζητάμε την άμεση παύση των διώξεων, να σταματήσουμε την οικονομική, ψυχική και δικαστική εξόντωση των μαθητών και πολιτών που βρέθηκαν στα χέρια των ταγμάτων επίθεσης την νύχτα της 9ης Μαρτίου.

ΩΣ ΕΔΩ!

με την εξαθλίωση των ζωών μας, με την κρατική καταστολή, με την καταστροφή του συστήματος υγείας,

με την τεράστια επίθεση στις ανάγκες και τα δικαιώματα από την κυβέρνηση μέσα στην πανδημία.

 

  

14 ΜΑΡΤΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

 

    

zografoy

     

     

zografou      

    

14 ΜΑΡΤΗ ΚΟΛΩΝΟΣ

 kolonos

  

  Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού, Σεπολίων, Ακαδημίας Πλάτωνα

Σήμερα, και στον Κολωνό ακούστηκε ένα ηχηρό "ως εδώ" στην αστυνομική βία, την καταστολή, τις απαγορεύσεις και το λοκνταουν.

Θέλουμε λεφτά για τη δημόσια υγεία, όχι για περιπολικά, όπλα και "μεγάλους περιπάτους".

Χθες, σήμερα και για όσο χρειαστεί, οι γειτονιές μας θα γεμίζουν με τις φωνές μας.

14 ΜΑΡΤΗ ΓΚΥΖΗ-ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ-ΚΥΨΕΛΗ

    

gyzi

pl.protomagias gyzi

  kypseli

  ΒΙΝΤΕΟ:  https://www.facebook.com/enallaktikh/videos/2969623566605368

 

Το Μυρμήγκι - Στέκι Αλληλεγγύης Κυψέλης

Σήμερα ήταν μια όμορφη και σημαντική μέρα. Χιλιάδες κάτοικοι όλων των ηλικιών από την Κυψέλη, το Γκύζη και τις γύρω περιοχές βρεθήκαμε στην πλατεία Πρωτομαγιάς και πορευτήκαμε μέχρι την πλατεία Κυψέλης για να πούμε ένα μεγάλο ΩΣ ΕΔΩ.

Ένα χρόνο τώρα έχουμε αλλάξει την καθημερινότητα μας, έχουμε χάσει τη δουλειά μας, έχουμε χαθεί με τους φίλους και τις φίλες μας, έχουμε μετρήσει 7.000 νεκρούς, έχουμε κάνει τεράστιες προσπάθειες για να καλύψουμε τα τεράστια κενά στην κοινωνική πολιτική με εκατοντάδες μερίδες φαγητό κάθε βδομάδα.

Έχουμε δώσει χρόνο και έχουμε κάνει υπονομή για να αντιμετωπιστεί αυτή η πανδημία και τι βλέπουμε; Μια κυβέρνηση που αντί για γιατρίνες και νοσοκόμους προσλαμβάνει αστυνομικούς και τους στέλνει να μας δείρουν. Παράλογα μέτρα περιορισμού μόνο για τον ελεύθερο χρόνο, που συνεχώς παρατείνονται. Μια κυβέρνηση που δεν έχει κάνει τίποτα για το σύστημα υγείας αλλά φροντίζει να μπουκώσει τα ΜΜΕ με χρήματα για να την λιβανίζουν. Μια κυβέρνηση που εργαλειοποιεί την πανδημία για να επιβάλλει μια αυταρχική εξουσία που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων.

Τίποτα δεν θα αλλάξει αν μείνουμε σιωπηλοί και σιωπηλές. Προχθές ηταν η Κυψέλη, χθές η Ν.Σμύρνη. Αύριο που; Η υπομονή μας τελείωσε. Γι' αυτό έχουμε βγει στους δρόμους σε όλη την Ελλάδα και θα συνεχίσουμε!

Η αλληλεγγύη θα νικήσει! ✊

Η ζωή θα νικήσει! ✌

14 ΜΑΡΤΗ ΑΙΓΑΛΕΩ

 

aigaleo

   

aigaleo1

   

aigaleo2

     

 Ρήγμα στα Δυτικά

Μαζικότατη η σημερινή κινητοποίηση στους δρόμους του Αιγάλεω όπως και σε δεκάδες άλλες γειτονιές! Περίπου 2000 διαδήλωσαν ενάντια στην αστυνομοκρατία και την καταστολή σπάζοντας στην πράξη τον τρόμο !

Ο λαός του Αιγάλεω όπως και κάθε γειτονιάς θα συνεχίσει να βρίσκεται δυναμικά στον δρόμο και να παλεύει για ψωμί-παιδεία-υγεία-ελευθερία ενάντια στις πολιτικές της κυβέρνησης που μας κλέβουν την ζωή!

-ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΟΧΙ ΓΙΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ!

-ΜΕΤΡΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΟΧΙ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΑ! ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ!

 

14 ΜΑΡΤΗ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ-ΕΛΛΗΝΙΚΟ

 

ellhniko2

   

ellhniko1

  

sourmena

    

   Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Ελληνικού Αργυρούπολης

Ένα ανθρώπινο ποτάμι γέμισε σήμερα τη γειτονιά μας. Ένα ποτάμι αγώνα, αλληλεγγύης, αποφασιστικότητας. Από τα αδέρφια μας που παλεύουν στα νοσοκομεία χωρίς εντατικές, τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που ξυλοκοπήθηκαν από την αστυνομία, την Έφη που είχε το θάρρος να καταγγείλει, τον Δημήτρη που ύψωσε το κορμί του απέναντι στο εκδικητικό κράτος, τους ντελιβεράδες και τις νοσηλεύτριες, τις δασκάλες και τους σερβιτόρους που βρεθήκαμε ξανά, τα πιτσιρίκια και τους μεγάλους, τις γιαγιάδες στα μπαλκόνια που μας χειροκρότησαν, μια μεγάλη πολύχρωμη αγκαλιά πίσω από τα κόκκινα γράμματα του πανό που φώναζαν: ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ- ΥΓΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

 

14 ΜΑΡΤΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

 

peristeri1

   

peristeri2

   

   Αριστερή Κίνηση Περιστερίου

14 Μάρτη. Με μια συγκλονιστική διαδήλωση οι κάτοικοι του Περιστερίου, με πολύ μαζική συμμετοχή της νεολαίας, έστειλαν μήνυμα αντίστασης και ανατροπής της αστυνομοκρατίας και καταστολής, της εγκληματικής κυβερνητικής πολιτικής στην πανδημία.

Περισσότερα από 2000 άτομα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δημαρχείου και διαδήλωσαν στους δρόμους της πόλης, έφτασαν στο Άλσος και επέστρεψαν μέσα από τον πεζόδρομο στην πλατεία.

Ήταν μια όμορφη μέρα για την πόλη μας, τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τον αγωνιζόμενο λαό!

 

 14 ΜΑΡΤΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ-ΒΥΡΩΝΑΣ

kaisarianh

   

kaisarianh1

     

Ανυπόταχτη Καισαριανή

14 Μάρτη Παλλαϊκό ποτάμι σήμερα σε Καισαριανή και Βύρωνα (μια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις των τελευταίων χρόνων) ενάντια στην αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ, στις απαγορεύσεις, στη φτώχεια , στην ανεργία, στη διάλυση του ΕΣΥ, στην καταστολή, την αστυνομοκρατία.

Γιατί μόνο ο λαός σώζει το λαό ! Με ΜΑΤ και βία δεν νικιέται η πανδημία, αγώνας για ζωή, δικαιώματα, ελευθερία!!

 

    

14 ΜΑΡΤΗ ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

 
neohrakleio

   

    

 

14 ΜΑΡΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

    

rafina1

  

    

14 ΜΑΡΤΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑ

 

eleysina

  

14 ΜΑΡΤΗ ΧΑΝΙΑ

  XANIA14

 

 xania shmera

 

 

14 ΜΑΡΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

    

florina

    

  

  

13 ΜΑΡΤΙΟΥ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ

 

 

Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας

 

Στη Νέα Ιωνία σήμερα, ήταν μια πολύ όμορφη μέρα. Στα πλαίσια του διημέρου κινητοποιήσεων στις πλατείες και γειτονιές της Αθήνας αλλά και όλης της χώρας ΠΟΝΑΩ! Συγκεντρώσεις στις πλατείες των γειτονιών μας , η Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας καλέσαμε πολίτες, τοπικούς φορείς, συλλογικότητες και σωματεία για να φωνάξουμε ένα μεγάλο "ΩΣ ΕΔΩ!" στον κρατικό αυταρχισμό και την καταστολή της κυβέρνησης. Για να διεκδικήσουμε την ελευθερία και τα δικαιώματα μας σε κάθε γειτονιά.

Η συγκέντρωση στην πλ. Σημηριώτη ήταν μαζική και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μεγάλη πορεία με παλμό και συνθήματα στους δρόμους της περιοχής μας.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν με δικά τους καλέσματα ο σύλλογος δασκάλων Σεφέρης, η Δ' ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, το παράρτημα του συνδικάτου οικοδόμων Ν. Ιωνίας, ο σύλλογος εργαζομένων του δήμου Νέας Ιωνίας, το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο Αγία Όλγα, η πρωτοβουλία εμπόρων και αυτοαπασχολούμενων Καλογρέζας, το περιοδικό Ποδονίφτης.

Τη συγκέντρωση στήριξαν και συμμετείχαν η δημοτική κίνηση "Εκτός Σχεδίου", η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΝΑΡ και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, το ΚΚΕ-μλ, το ΣΕΚ, το RPROJECT, μαθητές και εκατοντάδες κάτοικοι και πολίτες της γειτονιάς μας!

 

160215848 1127006344415872 7962928827677871792 o

 

160754908 2911929592415538 2258685487515294948 n

  

160223098 2911929709082193 4282542223338265205 n

    

160326733 2911929372415560 7157848366375399927 o

  

  

13 ΜΑΡΤΗ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

   

agia paraskevi725

 

Το μεσημέρι του Σαββάτου 13/0 πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση στην Πλατεία της Αγίας Παρασκευής. Περίπου 1000 διαδηλωτές με μάσκες και αποστάσεις έστειλαν το μήνυμα Ως εδώ! ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή, στο πλαίσιο του καλέσματος συλλογικοτήτων της Αθήνας για συγκεντρώσεις στις πλατείες των γειτονιών 

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκε το περιφερειακό σχήμα Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική -Ανταρσία σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ, η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγίας Παρασκευής, η Ταξική Αντεπίθεση, το Ξεκίνημα, συλλογικότητες κ.ά.

        

 ILIOYPOLH

 

   

13 ΜΑΡΤΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

  

 ILIOYPOLH1

ILIOYPOLH

Μαχόμενη Ηλιούπολη

Με μια συγκλονιστική και πρωτοφανή διαδήλωση οι κάτοικοι της Ηλιούπολης, με πολύ μαζική συμμετοχή της νεολαίας, έστειλαν μήνυμα αντίστασης και ανατροπής της αστυνομοκρατίας και καταστολής, της εγκληματικής κυβερνητικής πολιτικής στην πανδημία και γενικότερα.

Ήταν μια όμορφη μέρα για την πόλη μας, που οι κάτοικοι κατέλαβαν μαζικά τους κεντρικούς δρόμους, κάνοντας πορεία από την κεντρική πλατεία στο νησάκι, στα Κανάρια, στο Κέντρο Υγείας και πίσω στην κεντρική πλατεία.

Πλήθος κόσμου ανέπνευσε ελεύθερα κόντρα στο κλίμα ασφυξίας που επιβάλλει η κυβέρνηση με το απαράδεκτο lockdown (την ώρα που αφήνει τη δημόσια υγεία χωρίς ουσιαστική ενίσχυση), με την αστυνομοκρατία παντού, με τις κλειστές σχολές και σχολεία, με την άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων, την ανεργία και τη φτώχεια των 534 ευρώ…

Ο κόσμος που βγήκε στο δρόμο, οι νέοι/ες και οι μεγαλύτεροι πίσω δεν γυρνούν. Θα συνεχίσουν μέχρι τη συνολική ανατροπή της πολιτικής που λεηλατεί το παρόν και το μέλλον μας, χωρίς λογικές μικρότερου κακού και επιστροφής σε θλιβερή διαχείριση. Αυτό είναι το μήνυμα που έρχεται από πολλές γειτονιές της Αθήνας και της περιφέρειας.

Η Μαχόμενη Ηλιούπολη χαιρετίζει τους κατοίκους της Ηλιούπολης που διαδήλωσαν σήμερα. Όταν είμαστε πολλοί και ενωμένοι είμαστε δυνατοί. Χαιρετίζει κάθε συλλογικότητα, κάθε έναν και κάθε μία που έβαλε το λιθαράκι της για την επιτυχία της σημερινής κινητοποίησης. Στην ανατρεπτική κοινή δράση η δύναμή μας. Η ΜΑΧΗ θα μείνει πιστή στη μόνη υπόσχεση που έδωσε από την ίδρυσή της: να είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

 

13 ΜΑΡΤΗ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ -ΠΑΝΟΡΜΟΥ

 

PANORMOY131

PANORMOY13

 

 

13 ΜΑΡΤΗ ΕΞΑΡΧΕΙΑ

 

EXARXEIA

EXARXEIA131

 

EXARXEIA13

 EXARXEIA1

 

 

13 ΜΑΡΤΗ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ-ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ-ΚΑΜΑΤΕΡΟ

 

PETROYPOLH13

ag.anargyroi13

aganargyroi13

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 13 ΜΑΡΤΗ

thesa.13

THESPOLH

thess.13

PORTOKALIA

THESSAL13

 

Δελτίο Τύπου Πόλη Ανάποδα - Δύναμη Ανατροπής

«Πονάω – Ως εδώ με την καταστολή»

Χαιρετίζουμε τις δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτών που συμμετείχαν σε πλατείες και γειτονιές το διήμερο 13-14/3 πραγματοποιώντας ένα πανελλαδικό γεγονός από άκρη σ' άκρη της χώρας.

Οι μαζικές συγκεντρώσεις και οι πορείες με παλμό που ακολούθησαν έστειλαν ηχηρό μήνυμα ενότητας του λάου ενάντια στην κυβέρνηση της βίας και της καταστολής. Η κλιμάκωση του αυταρχισμού και της αστυνομοκρατίας δεν θα περάσει!

Καμιά επίφαση “ομαλότητας” και “νομιμότητας” δεν μπορεί να κρύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης για τον παροξυσμό και το μένος των δυνάμεων καταστολής απέναντι σε δημοκρατικούς πολίτες. Μέσα στη γενικευμένη κατακραυγή και την αποκάλυψη πλήθους θυμάτων - “μεμονωμένων περιστατικών” της αστυνομικής βίας η κυβέρνηση ετοιμάζει τη νέα επίθεση. Με μόνιμη παραμονή των ΜΑΤ στο ΑΠΘ και των νέων σωμάτων πανεπιστημιακής αστυνομίας σε όλες της σχολές της χώρας, ξυλοδαρμούς και συλλήψεις πολιτών στο σωρό με κατασκευασμένα κατηγορητήρια, με επιδίωξη να υπάρξει νεκρός απεργός πείνας, άλλα και με περαιτέρω προετοιμασία αντιδημοκρατικών ρυθμίσεων για τον πλήρη έλεγχο και της διαδικτυακής ενημέρωσης, η οποία είναι η μόνη που αποκαλύπτει την ένταση της βίας και τους βασανισμούς πολιτών από την αστυνομία.

Ευχαριστούμε και πάλι θερμά όλους τους φορείς και τους μεμονωμένους/νες διαδηλωτές/τριες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας. Η ενότητα και ο αγώνας είναι η δύναμη μας. Όλοι στους δρόμους και τις πλατείες σε κάθε γειτονιά, για να βάλουμε φραγμό στην αντιδημοκρατική εκτροπή.

Ο Αγώνας συνεχίζεται. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε και αυτή τη μάχη στο δρόμο, στις πλατείες, στις γειτονιές, άλλα και στο δημοτικό συμβούλιο.

 

ΠΑΤΡΑ 13 ΜΑΡΤΗ

patra.13

 

PATRA131

 

13 ΜΑΡΤΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

 HGOYMENTISA131

 

HGOYMENITSA13

 

13 ΜΑΡΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑ

 KERKYRA13

13 ΜΑΡΤΗ ΔΡΑΜΑ

drama13

 

 

13 ΜΑΡΤΗ ΣΑΜΟΣ 

 

 samos

13 Μάρτη Μαζική συγκέντρωση και διαδήλωση από πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες, ενάντια στην κρατική τρομοκρατία και την καταστολή. 

Καρλόβασι Σάμου 13-3-2021.

 

13 ΜΑΡΤΗ ΛΕΣΒΟΣ

LESVOS13

 

13 ΜΑΡΤΗ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΡΗΤΗ

AG.NIKOLAOS

 AGNIKOL

 

 

13 ΜΑΡΤΗ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

 

IERAPETRA 

 

IERAP

 

13 ΜΑΡΤΗ ΣΗΤΕΙΑ

 

SHTEIA

 

 13 ΜΑΡΤΗ ΡΕΘΥΜΝΟ

RETHIMNO13

 

13 ΜΑΡΤΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

 

KALAMATA13

 

13 ΜΑΡΤΗ ΤΡΙΚΑΛΑ

TRIKALA13

ΓΑΛΛΙΑ 13 ΜΑΡΤΗ

PARISI

 

PARISI1

 

https://www.facebook.com/tomyaloeinaiostoxos/

SOLIDARITÉ AVEC LA JUSTE DEMANDE DU GRÉVISTE DE LA FAIM

Πρωτοβουλία Ελλήνων εργαζομένων και φοιτητών στη Γαλλία

για δημοκρατικά δικαιώματα

Είμαστε νέοι.ες από την Ελλάδα, εργαζόμενοι.ες ή/και φοιτητές.τριες που ζουν στο Παρίσι, εξοργισμένοι.ες από την «αυταρχική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης» που λαμβάνει χώρα τις τελευταίες ημέρες (Perrier, Libération 10/03).

Η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να κάνει το πρώτο βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου στην Ελλάδα, αρνούμενη να εφαρμόσει τον νόμο για τα δικαιώματα των κρατουμένων που η ίδια ψήφισε τον περασμένο Δεκέμβριο.

Με μια πρωτοβουλία που γεννήθηκε και οργανώθηκε από τα κάτω, χωρίς να εκπροσωπεί κανένα πολιτικό κόμμα, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου ενάντια σε αυτό το υπό κατασκευή αυταρχικό καθεστώς, ενάντια στην καταστολή της ελευθερίας του λόγου και της σκέψης και την καταπάτηση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα μας.

* Σε μια περίοδο όπου η υγειονομική κρίση δοκιμάζει την κοινωνία, η αδυναμία της κυβέρνησης να τη διαχειριστεί είναι αδιαμφισβήτητη.

Προφανώς, η ενίσχυση του συστήματος δημόσιας υγείας δεν αποτελεί μέρος της πολιτικής ατζέντας της.

Η κυβέρνηση εκμεταλλεύτηκε πλήρως την απαγόρευση των διαδηλώσεων, που αποφασίστηκε με το πρόσχημα της υγειονομικής κρίσης, προκειμένου να περάσει νέους νόμους. Η αστυνομική βία παραμένει εκτός ελέγχου εξυπηρετώντας τον «ιερό» σκοπό της καταστολής κάθε αντιφρονούντα. Το δικαίωμα στη διαμαρτυρία καταπατάται.

* Η αστυνομία καταστέλλει αδιάκοπα τις τελευταίες εβδομάδες και πολλοί πολίτες δέχονται βίαιες, άνευ προηγουμένου, επιθέσεις όπως στη Νέα Σμύρνη, ένα προάστιο κοντά στην Αθήνα, καθώς και σε άλλες περιοχές της πρωτεύουσας και της υπόλοιπης Ελλάδας. Δεκάδες βίαιες προσαγωγές και συλλήψεις πραγματοποιούνται με κάθε επιχείρηση.

* Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ιδρύσει πανεπιστημιακή αστυνομία. Οι δυνάμεις ασφαλείας εκκένωσαν βίαια την κατάληψη του κτιρίου της Πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 11/03 στις 6 π.μ., παρά την ήδη υπάρχουσα απόφαση των φοιτητών να τερματίσουν την κατάληψη που είχε ανακοινωθεί την προηγούμενη ημέρα.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας ακολούθησαν άλλη μία φορά τον δρόμο της καταστολής και ελικόπτερα πετούσαν στον ουρανό πάνω από το κέντρο της Θεσσαλονίκης παραλύοντάς τη για ώρες.

* Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης βρίσκονται υπό τον πλήρη έλεγχο της κυβέρνησης. Τα αποδεικτικά στοιχεία για τις επιθέσεις που διαπράχθηκαν από αστυνομικούς τροποποιούνται προτού κοινοποιηθούν στα μέσα ενημέρωσης. Τα κοινωνικά δίκτυα, το μόνο πλέον μέσο ελεύθερης κυκλοφορίας πληροφοριών, συχνά λογοκρίνονται, ενώ προσωπικοί λογαριασμοί αποκλείονται για αρκετές ημέρες.

* Στο πλαίσιο αυτής της δημοκρατικής εκτροπής, η κυβέρνηση έχει καταδικάσει σε θάνατο τον επί 63 ημέρων απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα, αρνούμενη να εφαρμόσει τον φωτογραφικό νόμο που η ίδια ψήφισε τον περασμένο Δεκέμβρη, στερώντας του τα σύννομα δικαιώματά του.

ΚΑΤΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΚΑΤΩ Η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΛΟΓΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ

(Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο πριν γίνει γνωστό ότι η απεργία πείνας του Δ.Κ. σταματάει .)

 

Εδιμβούργο, Σκωτία. 13 ΜΑΡΤΗ

edimvourrgo

 

edimvourgo1

Συμβολική δράση ως απάντηση στα φαινόμενα κρατικής και αστυνομικής αυθαιρεσίας, καταστολής και βίας που διαδραματίζονται τον τελευταίο καιρό στις πλατείες, τις γειτονιές, τους δρόμους, τα πανεπιστήμια και τις φυλακές της Ελλάδας.

Edinburgh, Scotland. Saturday 13th March, 2021

Collective action in response to the state and police authoritarianism, brutality and repression, all of which are unfolding in Greek public squares, neighbourhoods, streets, universities and prisons.

   

12 ΜΑΡΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

    irakleio12

IRAKLEIO121

IRAKLEIO13

 

nar.nka.heraklion/

 

Μεγάλη η συμμετοχή του Ηρακλειώτικου λαού και της νεολαίας στο αποψινό συλλαλητήριο ενάντια στην καταστολή και την κρατική τρομοκρατία.

Πάνω απο χίλιοι διαδηλωτές ανταποκρινόμενοι στα καλέσματα φοιτητικών συλλόγων-αριστερών συλλογικοτήτων και οργανώσεων του αντιεξουσιαστικού χώρου, μαχητικά υπερασπίστηκαν το δικαιώμα της υγείας, της παιδείας και των ελευθεριών του λαού.

Το ποτάμι πίσω δεν γυρνά !!!

Αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν την πανδημία για να σπείρουν ανέμους, θα θερίσουν θύελλες!!!

 

 

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ 12 ΜΑΡΤΗ 

kefalonia

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2021 21:34

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.