Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016 01:38

Οι φοιτητικοί σύλλογοι στο πλάι των προσφύγων: Δευτέρα 21/3 στις 18.30 στο λιμάνι του Πειραιά.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι στο πλάι των προσφύγων

Προσφυγικά καραβάνια προσκρούουν καθημερινά στα σιδερόφραχτα σύνορα, σε μια πορεία προς τον βορρά, πρόσφυγες που μαστίζονται από την πείνα, την δίψα, την εξάντληση και τον πολιτικό αμοραλισμό ενός συστήματος, το οποίο εκλαμβάνει αυτό το εξελισσόμενο ανθρώπινο δράμα σαν ευκαιρία υλοποίησης στρατηγικών επιλογών του κεφαλαίου με στόχο το ξεπέρασμα της κρίσης. Ο πόλεμος, οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που γεννούν τις προσφυγικές ροές συνιστούν έναν από τους δρόμους μέσω του οποίου το κεφάλαιο επιχειρεί να αναδιανείμει εδάφη, ενεργειακές πηγές και ροές με στόχο την αύξηση της κερδοφορίας του και τελικά το ξεπέρασμα της κρίσης του
Όσο οι ένοπλες συρράξεις και επεμβάσεις των διεθνών ιμπεριαλιστικών μηχανισμών ΗΠΑ-ΕΕ και ΝΑΤΟ συνεχίζονται στη Μέση Ανατολή, ταυτόχρονα με τις επιθέσεις του ISIS και τον πόλεμο οικονομικών συμφερόντων, η αύξηση των προσφυγικών ροών μοιάζει κάτι το αναμενόμενο. Εκείνο που μάλλον εντείνει ακόμη περισσότερο την προσφυγική κρίση είναι η ευθύνη της ΕΕ όχι απλά σαν υπαίτιος και δημιουργός του προβλήματος στη Συρία και τη Μέση Ανατολή, αλλά και του διεκπεραιωτή των πολιτικών των φραχτών, των κλειστών συνόρων και της Frontex όταν αυτοί οι άνθρωποι κατατρεγμένοι από τον πόλεμο καταφέρουν τελικά να φτάσουν στα ευρωπαϊκά σύνορα. Ακριβώς αυτές οι πολιτικές είναι που οδηγούν στην θαλάσσια χωροφυλακή και φύλαξη των συνόρων από την Frontex – και πλέον και το ΝΑΤΟ- οδηγώντας στον πνιγμό χιλιάδων ανθρώπων, που επιθυμούν και προωθούν με κάθε μέσο (και σε συνεργασία με την ελληνική και την τουρκική κυβέρνηση) τον διαχωρισμό μεταξύ προσφύγων και μεταναστών, με την απέλαση ή την επαναπροώθηση των τελευταίων.
Όσους εχθρούς και αν προσπαθούν να κατασκευάσουν με την ξενοφοβία, την ισλαμοφοβία και το ρατσισμό, δεν μπορούν να σβήσουν την αλληλεγγύη, που τόσο απλόχερα εκφράστηκε στη χώρα μας, αλλά και σε πολλές χώρες της Ευρώπης.
Οι φοιτητικοί σύλλογοι παίρνουν όλο αυτό το διάστημα πρωτοβουλίες για να συμβάλλουν στο αναγκαίο κίνημα που θα δρα με όρους επιβολής, που θα καταγγέλλει τους υπαίτιους και θα έχει κύρια συνθηματολογία «ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΡΑ!», «ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΦΡΟΥΡΙΟ KAI ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΦΥΛΑΚΗ – ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ», «ΕΞΩ Η ΕΕ,ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ Η ΦΡΟΝΤΕΞ - ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ».Ένα κίνημα που θα έχει δικές του δομές ταξικής αλληλεγγύης, με απεύθυνση στον ίδιο το κόσμο του κινήματος, που θα εμπλέκει ταξικά σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, εργατικές λέσχες και συλλογικότητες, με όπλο στη φαρέτρα του και τη Συνθήκη της Κεσσάνης - Κοινή Διακήρυξη Φιλίας και Αλληλεγγύης ανάμεσα στους λαούς Τουρκίας – Ελλάδας και στους πρόσφυγες που ζουν στις χώρες μας. Ένα κίνημα που θα επιδιώξει να αποτελέσει το αντίπαλο δέος σε λογικές φιλανθρωπίας, λογικές διαχείρισης του προβλήματος, λογικές συστημικής παρέμβασης. Κόντρα τις λεγόμενες «εθελοντικές» δράσεις υπό την «αιγίδα» της εκκλησίας, των Μ.Μ.Ε., διάφορων Μ.Κ.Ο. ή ακόμα και εταιριών. Ένα κίνημα το οποίο θα έχει ως οργανικό κομμάτι του, τους ίδιους τους πρόσφυγες. Θα καταφέρνει να εμπλέκει και τους ίδιους στον αγώνα ενάντια στο μαύρο μέτωπο κυβέρνηση - ΕΕ - κεφαλαίου.

Όλοι τη Δευτέρα 21/3 στις 18.30 στην κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων στο λιμάνι του Πειραιά.


heyevent.com

 

www.facebook.com

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2020 15:40

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.