Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2019 12:53

Συγκέντρωση Κυριακή 20 Γενάρη, 1 μ.μ., Προπύλαια- Ανειρήνευτος αγώνας ενάντια στα εθνικιστικά συλλαλητήρια και την ακροδεξιά

Διεθνιστική Συγκέντρωση και Διαδήλωση 20/1 13.00 Προπύλαια

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ & ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

Ενάντια στο εθνικιστικό συλλαλητήριο

στις 20 Ιανουαρίου

Η συνταγματική αλλαγή στην Δημοκρατία της Μακεδονίας έγινε. Οι πιέσεις του ελληνικού καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού ευόδωσαν και μια μικρή χώρα οδηγήθηκε στην αλλαγή της ταυτότητας της προς όφελος των ελληνικών οικονομικών και γεωστρατηγικών συμφερόντων που υπηρετεί η ελληνική κυβέρνηση. Μέσα στους κυβερνητικούς κλυδωνισμούς που προκύπτουν από την ανάγκη ψήφισης της συνθήκης των Πρεσπών από την ελληνική βουλή το επόμενο χρονικό διάστημα, θηλιά στον λαιμό του Μακεδονικού λαού από την ιμπεριαλιστική πολιτική του ελληνικού καπιταλισμού, η ακροδεξιά πτέρυγα της κυβερνητικής συμμαχίας καταρρέει και αποχωρεί. Νέες συμμαχίες στήνονται, στην προσπάθεια να ανασυνταχθεί το πολιτικό προσωπικό του συστήματος.

 

Την ίδια στιγμή η ακροδεξιά δεν εγκαταλείπει τους στόχους της να στήσει ένα ακροδεξιό μέτωπο εθνικιστικού και ρατσιστικού δηλητηρίου στην κοινωνία. ΝΔ με όλο τον ακροδεξιό συρφετό που σταβλίζει, χρυσή αυγή και όλος ο φασιστικός αστερισμός οργανώσεων που στήνεται προετοιμάζονται να πάνε στις εκλογές μέσα σε ένα κλίμα εθνικιστικών κραυγών και παροξυσμού. Νέο συλλαλητήριο στήνεται στην Αθήνα (20 Ιανουαρίου στην πλατεία Συντάγματος) ως συνέχεια των περσινών άμαζων φιάσκων.

 

Το διεθνιστικό στρατόπεδο συνεχίζει την μάχη απέναντι στα εθνικιστικά συλλαλητήρια και βάζει φραγμό στην προσπάθεια της ακροδεξιάς να σπείρει το εθνικιστικό δηλητήριο στους εργαζόμενους και στην νεολαία και να εμποδίσει κάθε προσπάθεια εμφάνισης φασιστικών οργανώσεων στο κέντρο της Αθήνας.

 

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ στις 13:00 στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

 

· Αναγνώριση τώρα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας

 

· Αναγνώριση της μακεδονικής μειονότητας που ζει στην Ελλάδα, πλήρη εθνικά, γλωσσικά, πολιτιστικά δικαιώματα

 

· Δικαίωμα επαναπατρισμού στους Μακεδόνες πολιτικούς πρόσφυγες του εμφυλίου

 

· Κοινοί ταξικοί διεθνιστικοί αγώνες των λαών των Βαλκανίων ενάντια στους εθνικισμούς και τον ιμπεριαλισμό.

 

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε

https://rocinante.gr/diethnistiki-sigkentrosi-diadilosi-enantia-sto-ethnikistiko-sillalitiriostis-20-ianouariou/

 

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ)

http://www.eek.gr/index.php/165-articles/ekdiloseis-kalesmata/6066-diethnistiki-sygkentrosi-diadilosi-enantia-sto-ethnikistiko-syllalitirio-stis-20-ianouariou

 

ΟΚΔΕ- ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

http://www.okde.org/index.php/el/homepage/86-anakoinwseis/680-diethnistiki-sygkentrosi-kai-diadilosi-20-1-13-00-propylaia

 

ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού (ΟΡΜΑ)

 

https://ormantifa.org/diethnistiki-sygkentrosi-amp-diadilosi-stis-20-ianoyarioy/

 

 

 

 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Διεθνιστικό – αντιμπεριαλιστικό όχι στη συμφωνία των Πρεσπών

Ανειρήνευτος αγώνας ενάντια στα εθνικιστικά συλλαλητήρια και την ακροδεξιά

Συγκέντρωση Κυριακή 20 Γενάρη, 1 μ.μ., Προπύλαια

1. Mε αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών ο εθνικιστικός συρφετός επιχειρεί και πάλι να βγει στο δρόμο. Η συμφωνία αυτή που επικυρώθηκε πρόσφατα από το κοινοβούλιο της γειτονικής χώρας, εντάσσεται και υπηρετεί τα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ και της ΕΕ για την άμεση ένταξη της στο ΝΑΤΟ και συνολικά την ευρωνατοική ολοκλήρωση των Βαλκανίων. Σε αυτά τα πλαίσια εξυπηρετεί και τις επιδιώξεις της ελληνικής άρχουσας τάξης για την αναβάθμιση του οικονομικού και γεωπολιτικού ρόλου στην ευρύτερη περιοχή. Με αυτή την έννοια έχει από την αρχή αντιδραστική ουσία και δεν μπορεί παρά να βρίσκει αντίθετους το εργατικό λαϊκό κίνημα και την μαχόμενη Αριστερά.

2. Η Συμφωνία δεν «ανοίγει δρόμους για την ειρηνική επίλυση διαφορών και τη δημιουργική συνύπαρξη των λαών» όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Ποτέ οι ιμπεριαλιστικοί συνασπισμοί και η συμμετοχή τους σε αυτούς δεν διασφάλισαν την ειρήνη. Αντίθετα είναι ένας ακόμα παράγοντας αστάθειας και σοβαρή όξυνσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην περιοχή των Βαλκανίων.. Αυτή την πολιτική υπηρετεί τόσο η κυβέρνηση, όσο και η ΝΔ, παρά τις εθνικιστικές κορώνες για εσωτερική κατανάλωση, το ΚΙΝΑΛ, τα υπόλοιπα κόμματα της αστικής αντιπολίτευσης.

3. Το αντιδραστικό εθνικιστικό ΟΧΙ προωθείται από αστικά συμφέροντα, την Εκκλησία, διάφορα «μακεδονικά», ακροδεξιά και φασιστικά κέντρα. Τους μήνες αυτούς αποδείχθηκε πεντακάθαρα ότι τα εθνικιστικά συλλαλητήρια, «μαθητικές καταλήψεις» γίνονται δρόμος για την παρέμβαση της ακροδεξιάς και των φασιστών. Οι εθνικισμοί δυναμιτίζουν το κλίμα της ειρηνικής συμβίωσης μεταξύ των λαών. Σπέρνουν το μίσος. Κρύβουν τον νατοϊκό χαρακτήρα της συμφωνίας, αφού τους ίδιους αφέντες υπηρετούν.

4. Το δικό μας όχι είναι από την σκοπιά της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της αντιιμπεριαλιστικής πάλης, του σεβασμού του δικαιώματος των λαών, και του γειτονικού μας λαού, στον αυτοπροσδιορισμό, για να μην αποφασίζουν για αυτούς οι «νονοί» των Βαλκανίων, τοπικοί και διεθνείς. Για αυτό είναι σε πλήρη αντίθεση με το όχι των εθνικιστών – πατριδοκάπηλων, της ακροδεξιάς που είναι το όχι του πολέμου, του μίσους, του φασισμού, που γίνεται από τις θέσεις του «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική» που είναι ΝΑΙ στο ΝΑΤΟ, την ΕΕ, την ελληνική άρχουσα τάξη.

5. Στις σημερινές συνθήκες είναι επιτακτικά αναγκαίο ένα μαζικό, ανατρεπτικό, ενωτικό, αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό, αντιεθνικιστικό και διεθνιστικό κίνημα. Ένα κίνημα που θα αγωνιστεί για να φύγουν το ΝΑΤΟ και η ΕΕ από τα Βαλκάνια. Για την ειρηνική συμβίωση των λαών, με σεβασμό στον πολυεθνικό χαρακτήρα της ιστορικής γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας. Παλεύουμε για την ενότητα των εργατών ενάντια στις αντιδραστικές πολιτικές, την φτώχια και την εκμετάλλευση που σφραγίζουν την μοίρα όλων των λαών της περιοχής. Για την υπεράσπιση της ειρήνης ενάντια στα σχέδια και τα συμφέροντα του ιμπεριαλισμού, των αστικών τάξεων. Ενάντια στον εθνικισμό, το μίσος, τον φασισμό, τον πόλεμο.

 

http://antarsya.gr/node/5132

 

Όχι στο συλλαλητήριο του αλυτρωτισμού και του μίσους

Την Κυριακή σύσσωμη η (ακρο)Δεξιά μαζί με τους φονταμενταλιστές της Εκκλησίας επιχειρούν μια πρώτης τάξης εθνικιστική πρόκληση. Το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία προάγει τον αλυτρωτισμό και το μίσος για τους άλλους λαούς γιατί:

Οι φασίστες τραμπούκοι βρίσκονται στο πολιτικό και οργανωτικό κέντρο του. Όπως συνέβη και στις προηγούμενες κινητοποιήσεις , τα συλλαλητήριο δίνει ζωτικό χώρο για την ακροδεξιά βία και προπαγάνδα.

Το σύνθημα «Η Μακεδονία είναι ελληνική» είναι ψευδές και αλυτρωτικό. Η Μακεδονία δεν είναι μόνο μία και δεν είναι μόνο ελληνική. Εδώ κι έναν αιώνα είναι μοιρασμένη σε τρία κράτη. Από αυτά, μόνο η ελληνική Μακεδονία είναι ελληνική. Κατά συνέπεια, η μη αναγνώριση στους γείτονες δικαιωμάτων επί του ονόματος υποκρύπτει εδαφικές διεκδικήσεις.

Παραχαράσσει την Ιστορία και προάγει το μίσος μεταξύ των λαών. Από τον 19ο αιώνα υπάρχει ένας λαός που αυτοπροσδιορίζεται ως μακεδονικός. Ούτε ο Τίτο ούτε ο… Σόρος τον επινόησαν για να απειλήσουν (τίνι τρόπω;) την Ελλάδα.

Η συνωμοσιολογία, η τερατολογία και η απροκάλυπτη φαλκίδευση της πραγματικότητας που χαρακτηρίζουν τα καλέσματα των διοργανωτών, συνιστούν διαχρονικά βασικά εργαλεία της εθνικιστικής χειραγώγησης των συνειδήσεων.

Την Κυριακή όλες και όλοι βρισκόμαστε σε αντιφασιστική επαγρύπνηση.

Περιφρουρούμε τους Κοινωνικούς χώρους και τις δομές Αλληλεγγύης σε Πρόσφυγες & Μετανάστες..

Στη 1:00μμ συμμετέχουμε στην κινητοποίηση στα Προπύλαια .Όχι για να αποτρέψουμε κανέναν από το να ασκήσει το δικαίωμά του στη διαδήλωση, αλλά για να ορθώσουμε αντιφασιστική ασπίδα απέναντι στις ναζιστικές συμμορίες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το συλλαλητήριο ως εφαλτήριο για τα πογκρόμ τους, όπως έκαναν και στα προηγούμενα αντίστοιχα συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

 

Συνάντηση για μια αντικαπιταλιστική διεθνιστική Αριστερά

 

 

http://www.diktio.org/node/1413

 

 

ΟΚΔΕ: Συγκέντρωση: Κυριακή 20/1, 13:00, Προπύλαια – Διεθνιστικό & Ταξικό ΟΧΙ στη συμφωνία Συμφωνία των Πρεσπών

Έξω ΝΑΤΟ και ιμπεριαλιστές από τα Βαλκάνια

Ενάντια στους «μακεδονομάχους» εθνιστικές και αντιδραστικούς

O αριβίστας Τσίπρας και η άθλια κυβέρνηση–ομάδα του ετοιμάζεται να φέρει τη Συμφωνία των Πρεσπών στη βουλή, πρωτοστατώντας ακόμα μια φορά στα σχέδια των ιμπεριαλιστών στην περιοχή και κυρίως των ΗΠΑ. Η Συμφωνία είναι ένα στρατηγικό βήμα για να εντάξουν όλα τα Βαλκάνια στην επιρροή τους. Να τα κάνουν μια απέραντη βάση του ΝΑΤΟ, προετοιμαζόμενοι για μεγάλες συγκρούσεις με τη Ρωσία (και την Κίνα). Εξελίξεις άκρως επικίνδυνεςγια τον ελληνικό λαό και όλους τους λαούς της περιοχής, καθώς βρισκόμαστε ανάμεσα σε δύο από τα πιο σημαντικά μέτωπα των ενδοϊμπεριαλιστικών συγκρούσεων (Βαλκάνια, Μ. Ανατολή / ΝΑ Μεσόγειος).

Η συμφωνία επιχειρεί «από τα πάνω» (όπως κάνουν πάντα οι ιμπεριαλιστές) να κουκουλώσει, υποτίθεται, τους εθνικισμούς. Όμως μόνο για να τους αναζωπυρώσει αργότερα. Τέτοια ζητήματα δεν λύνονται με ιμπεριαλιστικές εγγυήσεις, αλλά μόνο με την αλληλεγγύη των λαών. Οι λαοί της περιοχής έχουν πικρή εμπειρία από το πώς οι ιμπεριαλιστές φουντώνουν πότε τον έναν και πότε τον άλλον εθνικισμό για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους.

Η συμφωνία περιέχει αρκετούς ταπεινωτικούς όρους για τον γειτονικό λαό: αναγκαστική αλλαγή συνταγματικής ονομασίας, αναθεώρηση συντάγματος, αλλαγή δημοσίων εγγράφων κ.λπ. Το εργατικό κίνημα στην Ελλάδα πρέπει να σταθεί ενάντια σε κάθε τέτοια επιβολή, αναγνωρίζοντας το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού στο γειτονικό λαό, ως προϋπόθεση της αλληλεγγύης των δύο λαών. Δεν έχουμε τίποτα κοινό με όσους πανηγυρίζουν για τις αναβαθμισμένες σχέσεις με τις ΗΠΑ (κυρίως ενάντια στην Τουρκία).

Στη Μακεδονία, η συμφωνία πέρασε με ένα πολιτικό πραξικόπημα, ενάντια στην σαφή απόρριψή της στο δημοψήφισμα. Το ίδιο όμως γίνεται και στην Ελλάδα, όπου το πολιτικό σύστημα έχει ξεπεράσει κάθε όριο αθλιότητας και γελοιότητας.

  • Ο Τσίπρας, με την ξεδιάντροπη στήριξή του στους ιμπεριαλιστές, προσπαθεί να επιβάλλει τη συμφωνία όπως έκανε και με τη νέα κυβέρνηση–κουρελού, δηλ. με εκβιασμούς, ψέματα, «πρόθυμους». Για να παραμείνει στο πολιτικό παιχνίδι όσο μπορεί, σερβίροντας «κοινωνικές» ελεημοσύνες και ξινισμένη «κεντροαριστερά», κάνει τον «αντιεθνικιστή». Ενώ τροφοδοτεί ύπουλα τους ακροδεξιούς και αντιδραστικούς, για να εμφανίζεται ως «προοδευτικός» εγγυητής της δημοκρατίας. Δίνει δις για εξοπλισμούς, έχει απογειώσει την χρήση των βάσεων, συμμαχεί σε «άξονες» (ενάντια στην Τουρκία) με τους σφαγείς τους Ισραήλ και της Αιγύπτου. Βαθαίνει την αντιδημοκρατική αναδίπλωση π.χ. με τον διορισμό του εθνικιστή και πολεμοκάπηλου Αποστολάκη, πρώτου εν ενεργεία στρατιωτικού που έγινε μεταπολιτευτικά υπ. Άμυνας.

  • Η μνημονιακή «αντιπολίτευση» καμώνεται ότι διαφωνεί, μόνο επειδή δεν είναι αυτή κυβέρνηση για να προωθήσει τα ιμπεριαλιστικά σχέδια (ΝΔ, ΚινΑλλ). Ένας θίασος από απατεώνες παζαρεύουν με τον πιο άθλιο τρόπο την ψήφο τους για μια καρέκλα στην επόμενη μέρα του πολιτικού σκηνικού.

Από την επίσημη Αριστερά, το ΚΚΕ πρωτοστατεί στη στοίχιση με τον αστικό εθνικισμό, απαιτώντας να μαντρώσει τον γειτονικό λαό στην εθνική γραμμή της «σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό». Άλλοι ρεφορμιστές (ΛΑΕ κ.ά.) και πατριδοκάπηλοι, βλέπουν παντού κυρίως «αλυτρωτισμό των Σκοπίων». Ενώ άλλοι, δήθεν «αντιεθνικιστές» (πρώην ΣΥΡΙΖΑ ή που έχουν αποχωρήσει), έχουν ταχθεί υπέρ της Συμφωνίας, επειδή αυτή επενδύθηκε μ’ έναν τάχα «αντιεθνικιστικό» μανδύα.

Πρέπει να σταματήσουμε κάθε προσπάθεια των αντιδραστικών δυνάμεων, με αφορμή το «Μακεδονικό», να κυριαρχήσουν στους δρόμους, να εμφανιστούν με «νέα» μορφώματα στο πολιτικό σκηνικό, να επιβάλλουν –μαζί με όλους τους νέους και παλιούς Μνημονιακούς– μια ακόμα πιο «μαύρη» αντιδημοκρατική αναδίπλωση.

Τα συμφέροντα των δύο εργατικών τάξεων και συνολικά των λαών της περιοχής, ταυτίζονται με την απόρριψη της συμφωνίας από το λαό της Μακεδονίας (αλλά και τον ελληνικό). Για ένα ΟΧΙ που προφανώς δεν έχει κανένα κοινό με τους γραφικούς όσο και επικίνδυνους εθνικιστές εκατέρωθεν, είτε τύπου Γκρουέφσκι είτε όψιμους «μακεδονομάχους». Ένα ΟΧΙ, ταξικό, διεθνιστικό, αντιιμπεριαλιστικό, αντιπολεμικό. Για να ανοίξει ο δρόμος για τη μετατροπή της περιοχής μας από ορμητήριο των γερακιών του ιμπεριαλισμού σε κοιτίδα εργατικών αγώνων ενάντια σε φτώχεια, εξαθλίωση, μνημόνια, πόλεμο.

Έξω ΝΑΤΟ και βάσεις. Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Κοινή πάλη των λαών, ενάντια σε φτώχεια, ρατσισμό, καταστολή, πόλεμο.

Για μια Ευρώπη των εργαζομένων, δημοκρατική, ριζοσπαστική, σοσιαλιστική.

Αναγνώριση στο λαό της Μακεδονίας του δικαιώματος του αυτοπροσδιορισμού.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

http://www.okde.gr/archives/8768

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2019 20:52

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.