Κυριακή, 03 Μαϊος 2020 13:55

Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Ηράκλειο Κρήτης: Πλατεία Ελευθερίας, Δευτέρα 4 Μάη στις 4 το απόγευμα

Κοινότητα Αλληλεγγύης Ηρακλείου Covid-19

Όλοι/ες στην πλατεία Ελευθερίας, Δευτέρα 4 Μάη στις 4 το απόγευμα

Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο χώρο, δεν αφήνουμε σπιθαμή στο ρατσισμό και στο φασισμό.

Δεν πρόλαβε να τελειώσει η καραντίνα που έβαλε σε δοκιμασία τις αντοχές μας και τις ανάγκες της κοινωνίας και ορισμένοι -γνωστοί και μη εξαιρετέοι- το πρώτο που σκέφτηκαν να κάνουν με τη λήξη των περιοριστικών μέτρων ήταν οι ρατσιστικές συγκεντρώσεις ενάντια στους κατατρεγμένους αυτής της γης, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Η Κοινότητά μας, που σε όλη τη διάρκεια του εγκλεισμού στάθηκε στο πλευρό του κόσμου που υποφέρει, των ανθρώπων που ζουν από συσσίτια, των ευπαθών ομάδων που δε μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες τους, δεν θα ανεχθεί τέτοιες εκδηλώσεις μίσους.

Πρόταγμά μας είναι η Αλληλεγγύη χωρίς διαχωρισμούς φυλετικούς, θρησκευτικούς, ταξικούς ή άλλους και δεν θα μπορούσαμε παρά μόνο να σταθούμε δίπλα σε όσους υποφέρουν και απέναντι σε αυτούς που διαχωρίζουν τους ανθρώπους σε κανονικούς και λαθραίους.

Δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι, υπάρχει ρατσισμός, φασισμός, στρέβλωση της συνείδησης, συμπλέγματα και παραπληροφόρηση.
Είναι τόσο νωπό στη ζωή μας μας πόσο ευάλωτοι και εύθραυστοι έχουμε αισθανθεί και εξακολουθούμε, όλοι εμείς οι δυτικοί άνθρωποι που νομίζαμε μέχρι τώρα ότι ήμασταν άτρωτοι και μακριά από «προβλήματα» που αφορούσαν άλλους λαούς ώστε δεν πρέπει να ξανακοιτάξουμε ποτέ πια με περιφρόνηση τους ανθρώπους που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο και την πείνα.

Στη συγκέντρωσή μας στην πλατεία Ελευθερίας τη Δευτέρα 4 Μάη, στις 4 το απόγευμα θα προσέλθουμε τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας και τις αποστάσεις ανεξάρτητα από τη λήξη καραντίνας, αναλαμβάνοντας την ευθύνη που μας αναλογεί σχετικά με τη μετάδοση του ιού.

Οι πράξεις της ΚΑΗ είναι πράξεις αγάπης, υπερασπίζουν τη ζωή, προσβλέπουν σε ένα κόσμο δικαιοσύνης και αυτές θα τιμήσουμε συμμετέχοντας στη συγκέντρωση ενάντια στο μίσος, το θάνατο και την αδικία.

 

Κοινότητα Αλληλεγγύης Ηρακλείου Covid-19

 

Πρωτοβουλία Ηρακλείου για τους Πρόσφυγες και Μετανάστες

Προ ημερών ανακοινώθηκε, μετά το φιάσκο του καλέσματος μίσους στην Σούδα, συγκέντρωση στο Ηράκλειο την Δευτέρα στην πλατεία Ελευθερίας.

Δεν θα αφήσουμε χώρο σε όποιον προσπαθεί να φυτέψει την απανθρωπιά και το ρατσισμό στο νησί.
Την ερχόμενη Δευτέρα θα συγκεντρωθούμε στην πλατεία ελευθερίας για διατυμπανίσουμε την αλληλεγγύη μας στους μετανάστες.

Δικός μας εχθρός δεν είναι οι μετανάστες, αλλά όσοι δημιουργούν την προσφυγιά και σιωπούν απέναντι της.

Τα συνθήματα και οι φωνές μας θα καλύψουν όσες κραυγές μίσους προσπαθούν να ακουστούν. Θα βρεθούμε λοιπόν στην πλατεία Ελευθερίας τη Δευτέρα 4/5 στις 17:00 να γνωριστούμε, να τα πούμε και να... μετρηθούμε αφού τόσο επίμονα ζητείται.

Πρωτοβουλία Ηρακλείου για τους Πρόσφυγες και Μετανάστες

 

ΚΕΕΡΦΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί ένα ηλεκτρονικό αφισάκι το οποίο καλεί σε συγκέντρωση κατά των μεταναστών στις 4 Μαΐου στην πλ. Ελευθερίας στις 17:00. Μέσα σε συνθήκες πανδημίας η εκστρατεία κατά των προσφύγων με επικεφαλής την ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης δεν έχει όρια. Η κράτηση των προσφύγων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και η απομόνωσή τους από την υπόλοιπη κοινωνία μέσα σε ανύπαρκτες συνθήκες υγιεινής, η κράτηση ακόμα και ανηλίκων σε αστυνομικά τμήματα κάτω από άθλιες συνθήκες και η διαρκής στοχοποίηση προσφύγων και μεταναστών από την κυβέρνηση, στρώνει το δρόμο σε εθνικιστικά και ρατσιστικά μορφώματα να τολμούν να καλούν σε συγκεντρώσεις μίσους. Ξέρουμε πολύ καλά ότι η πλειοψηφία της εργατικής τάξης τους γυρνά την πλάτη και απ' την άλλη αναδεικνύει την αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες μέσα από τους αγώνες που δίνει με πρόσφατη και πιο χαρακτηριστική την Πρωτομαγιά όπου βροντοφωνάξαμε σε όλες τις γειτονιές συνθήματα αλληλεγγύης, αντιρατσιστικά, υπέρ των προσφύγων και των μεταναστών. Δε σταματάμε, συνεχίζουμε και καλούμε όλους να στηρίξουν την καμπάνια της ΚΕΕΡΦΑ για το κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης και την στέγαση προσφύγων και μεταναστών σε σπίτια και ξενοδοχεία.

Καλούμε σε αντισυγκέντρωση την Δευτέρα 4 Μαΐου στην πλ. Ελευθερίας στις 16:30. 

Οι γειτονιές μας είναι ανοιχτές και οι πρόσφυγες καλοδεχούμενοι!

 IRAKLEIO.4.5

ΚΕΕΡΦΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 

Αντιφασιστικη συγκέντρωση
Δευτέρα 4/5 16:30 πλ. Ελευθερίας
ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου
Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί ένα ηλεκτρονικό αφισακι το οποίο καλεί σε μια ρατσιστική συγκέντρωση την Δευτέρα 4 Μαΐου 17:00 στην πλατεία Ελευθερίας.

Σε καιρό πανδημίας της οποίας τα βάρη τα΄ χει φορτωθεί η εργατική τάξη, η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη την ρατσιστική πολιτική. Στοχοποιεί, απομονώνει και φυλακίζει πρόσφυγες και μετανάστες. Σε στρατόπεδα συγκέντρωσης-κολαστήρια, σε αστυνομικά τμήματα, ακόμη κ ανήλικα παιδιά, υπό αδιανόητες συνθήκες.

Αυτή η πολιτική νομιμοποιεί την δράση ρατσιστικών, εθνικιστικών και φασιστικών ομάδων να επιτίθονται στο πιο πλητόμενο κομμάτι της εργατικής τάξης. Στους ανθρώπους που προσπαθούν να ξεφύγουν από τις βόμβες και ρισκάρουν τη ζωή τους για ένα καλύτερο αύριο.

Η απάντηση απέναντι σε αυτήν την κατάσταση έρχεται και μέσα από τις ασταμάτητες κινητοποιήσεις προσφύγων και μεταναστών στα καμπ, αλλά και από τον κοινό αγώνα ντόπιων και μεταναστών, όπως οι απεργίες των εργαζομένων στις ΜΚΟ, αλλά και την πιο πρόσφατη και χαρακτηριστική μάχη την Πρωτομαγιά.

Στην πρωτομαγιά φωνάξαμε σε όλες τις γειτονιές, εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι, αυτό το σύνθημα είναι η πραγματικότητα καθώς η πλειοψηφία της εργατικής τάξης δείχνει καθημερινά την αλληλεγγύη του, τόσο έμπρακτα όσο και μέσα από τους αγώνες της από τα νοσοκομεία και τους δήμους μέχρι τα σχολεία.

Καλούμε όλους τους Ηρακλειώτες σε συγκέντρωση Δευτέρα 4/5 στην Πλατεία Ελευθερίας στις 4:30 .

Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να κάνει συγκεντρώσεις μίσους στις γειτονιές μας. Οι πόλεις μας είναι ανοιχτές, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες καλοδεχούμενοι.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α .Ηράκλειο Κρήτης

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Μαϊος 2020 21:23

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.