Κυριακή, 28 Ιουνίου 2020 22:42

Όχι στις εκδικητικές απολύσεις στην ΜΚΟ Κοινωνικό ΕΚΑΒ! Παράσταση διαμαρτυρίας 2/07, στις 10:30, Καθολικής Εκκλησίας 1 – Πειραιάς

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα:  Όχι στις εκδικητικές απολύσεις στην ΜΚΟ Κοινωνικό ΕΚΑΒ

Παρασταση διαμαρτυρίας Πέμπτη 02/07, στις 10:30, Καθολικής Εκκλησίας 1 – Πειραιάς, έξω από τα γραφεία του ΣΕΠΕ Πειραιά

Ως «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα», έχουμε λάβει γνώση, από τις πρώτες ημέρες, της απόλυσης της συναδέλφισσας, συντρόφισας και συναγωνίστριάς μας Κικής Μένου, με ανυπόστατες επαγγελματικές κατηγορίες που επισύρουν ακόμα και ποινικές διώξεις εναντίον της σε σχέση με τα επαγγελματικά της καθήκοντα. Πλάι στη δική της απόλυση έρχονται να προστεθούν ακόμα τέσσερις απολύσεις με εξίσου βαρύτατους αντιεπαγγελματικούς χαρακτηρισμούς σε άλλους εργαζομένους που επέλεξαν συλλογικά να ενημερώσουν τη διοίκηση της οργάνωσης που εργάζονταν, τη ΜΚΟ Κοινωνικό ΕΚΑΒ. Οι συνεδελφισσες και οι συνάδελφοι απολύθηκαν γιατί επέλεξαν να μιλήσουν για τα επαγγελματικά, υγειονομικά και εργασιακά ζητήματα που αντιμετώπιζαν στην εργασία τους στη Δομή Ασυνόδευτων Ανηλίκων στον Πειραιά.

Δηλώνουμε με κάθε τόνο ότι δεν αναγνωρίζουμε τις κατηγορίες και ότι στεκόμαστε στο πλάι των εργαζομένων που αντιστάθηκαν, ως όφειλαν, στα ελλιπή μέτρα προστασίας εν μέσω πανδημίας και στις εργοδοτικές και επαγγελματικές αυθαιρεσίες της εργαδοσίας.

Δηλώνουμε με κάθε τρόπο ότι τέτοιες κατηγορίες για μέλη του σχήματός μας θα μας βρίσκουν απέναντί τους. Ειδικά όταν ξέρουμε, από εμάς τους ίδιους πρώτα απ’ όλα, για την πολύχρονη και καθημερινή συνεισφορά των εργαζομένων που αγωνίζονται και συνδικαλίζονται.

Η συντρόφισσά μας και η δράση της καθόλη την παρουσία της στην δημοτική μας κίνηση είναι η ολοφάνερη απάντηση στις ανυπόστατες καταγγελίες που της επιρρίπτουν για να την κάμψουν ηθικά και επαγγελματικά. Η συντρόφισσά μας έχει συμβάλει με το μυαλό και το μόχθο της σε πλήθος πρωτοβουλιών που έχουμε λάβει ως «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα» για το ζήτημα της κατοικίας, της προστασίας των προσφυγικών πληθυσμών και των αστέγων, πάντα με γνώμονα την προστασία των δικαιωμάτων των φτωχοδιαβόλων της εξοντωτικής πολιτικής Κυβέρνησης/ Ε.Ε./ Δημοτικής Αρχής και της εκάστοτε εργοδοσίας. Δεν πιστεύουμε ότι η συντρόφισσά μας, που βρέθηκε πριν από κάποιους μήνες στην επίσκεψή μας στη Μυτιλήνη και τη Μόρια απέναντι σε φασιστικά πογκρομ, είναι ικανή να βλάψει έστω και έναν ευάλωτο άνθρωπο.

Δηλώνουμε σε κάθε τόνο ότι ο αγώνας των εργαζομένων στο Κοινωνικό ΕΚΑΒ απέναντι στις εκδικητικές τους απολύσεις είναι πέρα για πέρα δίκαιος και θα συμβάλλουμε με κάθε τρόπο στην ανάπτυξή του και τη νικηφόρα προοπτική του.

Τασσόμαστε με το συλλογικό αγώνα των εργαζομένων και του σωματείου βάσης εργαζομένων στις ΜΚΟ (ΣΒΕΜΚΟ), που σε ανακοίνωσή του αναφέρεται:

«Δεν υποτασσόμαστε στον εκφοβισμό, την εκδικητική λογική και την πειθάρχηση των εργαζομένων που προσπαθεί να επιβάλλει η διοίκηση μέσω των απολύσεων των συναδέλφων μας, που ως όφειλαν ενημέρωσαν τη Διοίκηση για τα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται για την προστασία των ασυνόδευτων ανηλίκων και τη δική τους. Οι συναδέλφισσες/οι μας απολύθηκαν παράνομα και καταχρηστικά, αλλά κυρίως εκδικητικά επειδή μίλησαν για τα πραγματικά προβλήματα της δομής.

Η δική μας στάση είναι εξίσου καθοριστική στην επέλαση που βιώνουν και θα βιώσουν όλοι/ες οι εργαζόμενοι/ες στις ΜΚΟ και ευρύτερα στον ιδιωτικό τομέα. Σε αυτές τις συνθήκες λοιπόν, δεν υποχωρούμε, αλλά διεκδικούμε.

Δεν αποδεχόμαστε «ηθικά» διλήμματα είτε Δομές Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων/Παιδικής Προστασίας με ανεπάρκειες και ελλείψεις, είτε παιδιά στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στα κρατητήρια, στον δρόμο.

Δεν θα σιωπήσουμε στιγμή απέναντι στον εκφοβισμό, τη στοχοποίηση, τις επισφαλείς εργασιακές συνθήκες, την εκμετάλλευση και την εργοδοτική αυθαιρεσία.»

  • Άμεσα μέτρα υγειονομικής προστασίας για προσωπικό και ασυνόδευτους ανήλικους.
  • Καμία άλλη εκδικητική απόλυση ή εξαναγκασμό σε παραίτηση στη ΜΚΟ Κοινωνικό ΕΚΑΒ.
  • Άμεση ανάκληση των εκδικητικών απολύσεων.

https://aastinathina.home.blog/

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 28 Ιουνίου 2020 22:48

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.