Τετάρτη, 01 Σεπτεμβρίου 2021 23:09

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής! Κινητοποίηση την Παρασκευή 3/9 στις 19:00 στα Προπύλαια

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΒΕ!

Λίγους μήνες μετά την ψήφιση του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου Κεραμέως, είδαμε στην πράξη τι σημαίνει η εφαρμογή των Ελάχιστων Βάσεων Εισαγωγής. Περίπου 40.000 νέοι και νέες μένουν εκτός πανεπιστημίων, καθώς από τους 103.468 υποψήφιους εισήχθησαν 63.239, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, ενώ μια σειρά πανεπιστημιακά τμήματα να μένουν με ελάχιστους η και καθόλου εισακτέους.
Η εικόνα των 40.000 παιδιών που έμειναν εκτός Πανεπιστημίων, και των Τμημάτων με ελάχιστους εισακτέους , δείχνει ποιος είναι ο στόχος για την επόμενη μέρα των Πανεπιστημίων και της εκπαίδευσης και αποτελεί την κορωνίδα της πολιτικής των ταξικών φραγμών και ευθύ χτύπημα στην Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία. Οι χιλιάδες νέοι και νεες που αποκλείστηκαν από τα Πανεπιστήμια θα πρέπει να αναζήτησουν την τύχη τους σε κάποιο ιδιωτικό κολλέγιο, και τα δεκάδες Τμήματα που έμειναν με ελάχιστους η καθόλου πρωτοετείς θα οδηγηθούν σταδιακά στο κλείσιμο. Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση θέλει να ενισχύσει την ιδιωτική εκπαίδευση , την κατάρτιση και να διαμορφώσει ένα Πανεπιστήμιο για λίγους.
Η χυδαία και κυνική δήλωση της Κεραμέως για “απεγλωβισμό των Πανεπιστημιών” μας εξοργίζει! Τα Πανεπιστήμια τα εγκλωβίζουν η χρόνια υποχρηματοδότηση, η υποστελέχωση, τα νομοσχέδια που ψηφίζονται το ένα με το άλλο και όχι τα όνειρα χιλιάδων νέων παιδιών που θέλουν να σπουδάσουν .

Οι φοιτητικοί σύλλογοι, μαζί με μαθητές και εκπαιδευτικούς από την πρώτη στιγμή δώσαμε τη μάχη απέναντι στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο Κεραμέως και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε!

  • Κάτω το νομοσχέδιο Κεραμέως- Χρυσοχοιδη!
  • Να καλυφτούν τώρα οι 18000 κενές θέσεις σε Τμήματα!
  • Να μην εφαρμοστεί ποτέ ξανά το μέτρο της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής
  • Δημόσια Δωρεάν Παιδεία για όλους και όλες!

Καλούμε σε κινητοποίηση την Παρασκευή 3/9 στις 19:00 στα Προπύλαια

 https://www.facebook.com/events/

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Σεπτεμβρίου 2021 23:14

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.