Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2022 14:31

Τετάρτη 15/6 στις 9πμ συγκέντρωση στο Εφετείο. Οι ναζί να μείνουν στη φυλακή. Ποτέ ξανά φασισμός.

Κάλεσμα ΚΕΔΔΑ: Τετάρτη 15/6 στις 9πμ συγκέντρωση στο Εφετείο.

Οι ναζί να μείνουν στη φυλακή. Ποτέ ξανά φασισμός.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

Κάλεσμα στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 15 Ιουνίου,

ημέρα έναρξης της δίκης της Χ.Α σε δεύτερο βαθμό, 9πμ στο Εφετείο.

Στις 15 Ιουνίου 2022 αρχίζει στο Εφετείο η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» σε δεύτερο βαθμό. Στον πρώτο βαθμό στις 7 Οκτωβρίου 2020 το δικαστήριο έκρινε ένοχους και έστειλε στη φυλακή τους ηγέτες της Χρυσής Αυγής ως διευθυντές εγκληματικής οργάνωσης (επτά κατηγορούμενους), και καταδίκασε άλλους σαράντα-τρεις για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και κατά περίπτωση για την τέλεση σοβαρότατων κακουργημάτων όπως η ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα και η απόπειρα ανθρωποκτονίας του Αιγύπτιου αλιεργάτη Αμπουζίντ Εμπάρακ. Δεκάδες άλλες επιθέσεις, όπως οι επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, η ανθρωποκτονία του Πακιστανού εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν, κοκ, κρίθηκε ότι τελέστηκαν στα πλαίσια δράσης της εγκληματικής οργάνωσης και στα πλαίσια εντολής της ηγεσίας της.

Στη δεύτερη δίκη στο εφετείο τίποτα δεν είναι δεδομένο. Δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός, όταν ήδη με διάφορες προφάσεις έχουν αποφυλακιστεί αρκετοί καταδικασμένοι ναζί εγκληματίες. Μόνο οι αγώνες του αντιφασιστικού κινήματος, μπορούν να επιβάλλουν να μείνουν οι δολοφόνοι στη φυλακή. Δεν επιτρέπεται καμία βεβαιότητα ότι το κεκτημένο της πρωτόδικης απόφασης θα επαναληφθεί. Κάθε κατηγορούμενος που έχει ασκήσει έφεση επιδιώκει την αθώωσή του και η δίκη είναι ανοιχτή σε όλα τα ενδεχόμενα, από την αθώωση μέχρι και τη μείωση των ποινών.

Παράλληλα, η φασιστική βία δεν εξέλιπε. Υπολείμματα της Χ.Α, παραφυάδες της και αντίστοιχες φασιστικές συμμορίες δραστηριοποιούνται ξανά με σωρεία τραμπούκικων επιθέσεων, αλλά και νέων δολοφονικών επιθέσεων σε βάρος μεταναστών, αριστερών, αντιφασιστών ακόμα και όσων έχουν διαφορετική εμφάνιση από τα δικά τους πρότυπα.

Το ναζιστικό μόρφωμα δεν μπορεί να επανέλθει σε καθεστώς διαχρονικής ατιμωρησίας. Το κοινό περί δικαίου αίσθημα απαιτεί να μην υπάρχει καμιά ανοχή στις εγκληματικές δολοφονικές δράσεις των φασιστών και να καταδικαστούν παραδειγματικά και αμετάκλητα και να μείνουν στη φυλακή.

Μετηναποφασιστικήμαςπαρουσίαμέσακιέξωαπότοεφετείοναμηναφήσουμεπεριθώριαναυπονομευτείηιστορικήεπιτυχίατηςπρωτόδικηςαπόφασης.

Ναμηνπέσουνσταμαλακάοιφασίστεςδολοφόνοιμεμείωσητωνποινώντουςδιεκδικώνταςαντίστοιχανααυξηθούν.

Καλούμε στη συγκέντρωση στο Εφετείο, Λ. Αλεξάνδρας, Τετάρτη 15/6 στις 9 πμ

Ποτέ ξανά φασισμός.

https://kedda2021.blogspot.com

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2022 14:34

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.