Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016 17:06

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου: Όχι στην Ευρώπη-φρούριο, ανοιχτά σύνορα, ανοιχτές πόλεις

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

(ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  • Όχι στην Ευρώπη-φρούριο, ανοιχτά σύνορα, ανοιχτές πόλεις

  • Όχι στην ισλαμοφοβία, καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες

  • Κοινός αγώνας ντόπιων εργαζόμενων και ανέργων με τους πρόσφυγες και μετανάστες ενάντια στη καπιταλιστική βαρβαρότητα

  • Να φράξουμε το δρόμο στην φασιστική απειλή

Ένα χρόνο μετά το πρώτο προσφυγικό κύμα και τον πνιγμό χιλιάδων ανθρώπων, μεταξύ τους γυναίκες και παιδιά, η ρατσιστική πολιτική της Ε.Ε συνεχίζεται. Είναι οι ίδιοι οι ηγέτες της Ε.Ε που έχοντας τα χέρια τους βουτηγμένα στο αίμα καταστρέφουν ολόκληρες χώρες αναγκάζοντας χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τον τόπο τους.

Η κυβέρνηση Ολάντ, ενώ έχει επιβάλει τη Γαλλία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, στοχοποιεί τους πρόσφυγες ως τζιχαντιστές τρομοκράτες. Τρομοκράτες, όμως, είναι η ίδια η γαλλική κυβέρνηση, που με τις πλάτες της Ε.Ε κάνει επεμβάσεις στο Μάλι και την Αφρική.

Από κοντά και η «προοδευτική» κυβέρνηση Ρέντσι της Ιταλίας. Την ίδια ώρα που η θάλασσα ανάμεσα στην Ιταλία και την Αφρική γεμίζει καθημερινά από πτώματα προσφύγων, καθώς μετά τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας δεν μπορούν να περάσουν από τη δίοδο του Αιγαίου, υποδέχτηκε τον Ολάντ και τη Μέρκελ πάνω στο αεροπλανοφόρο Γκαριμπάλντι, προκειμένου να κάνει σαφές το πολεμοκάπηλο στίγμα της πολιτικής του με στόχο τη μεγαλύτερη στρατιωτική εμπλοκή της Ιταλίας στη Λιβύη.

Δίπλα τους και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που εφαρμόζει πιστά την ρατσιστική πολιτική της ΕΕ. Είναι πρόκληση μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία (την οποία βάφτισαν και «ασφαλή Τρίτη χώρα») να κόπτονται μήπως και δεν τηρηθεί η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Ο Μουζάλας με τις ευλογίες του Τσίπρα, άλλαξε μέσα σε μια νύχτα τη διαδικασία απόδοσης άσυλου προκειμένου να μη βγάζουν θετικές αποφάσεις για τους πρόσφυγες. Ανακοίνωσε την ίδρυση νέων στρατόπεδων συγκέντρωσης σε όλη τη χώρα, το άνοιγμα της Αμυγδαλέζας για τους πρόσφυγες που αντιδράνε στις άθλιες συνθήκες διαβίωσης που τους έχουν επιβάλει και τολμάει να παρουσιάζει όλη αυτή τη ρατσιστική πολιτική ως «εξορθολογισμό του χάους».

Σε πρόσφατη συνάντησή του με φορείς της Κρήτης ανακοίνωσε τα σχέδια της κυβέρνησης για αποστολή προσφύγων και εδώ. Οι ξενοδόχοι του Ηρακλείου έσπευσαν να ανακοινώσουν ότι η άφιξη των προσφύγων θα πλήξει τον τουρισμό. Προφανώς και δεν περιμέναμε τίποτα διαφορετικό από αυτούς που διέλυσαν το Σύνδεσμό τους προκειμένου να μην υπογράφουν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που κρατούν σε συνθήκες εργασιακής γαλέρας τους χιλιάδες εργαζόμενους στην εστίαση, που πανηγυρίζουν όταν η Μ. Ανατολή και η Β. Αφρική καίγονται (μιας κι έτσι «θα μειωθεί ο τουρισμός στις ανταγωνίστριες χώρες») αλλά ταυτόχρονα διεκδικούν φιλέτα του Βόρειου και Νότιου άξονα από τους Δήμους και την Περιφέρεια για ψίχουλα υποστηρίζοντας ότι «συμβάλουν στην ανάπτυξη». Βέβαια, η «ανάπτυξη» τους σημαίνει βουνά από κέρδη γι’ αυτούς και εργασιακός μεσαίωνας για εμάς, ντόπιους και μετανάστες, «μαθητευόμενους» και «μόνιμους». Προφανώς τέτοιοι ισχυρισμοί είναι αστείοι και εξοργιστικοί αν αναλογιστούμε ότι πάνω από 3.000.000 τουρίστες μένουν στην Κρήτη κάθε καλοκαίρι.

Από κοντά και οι νοσταλγοί του Χίτλερ, οι Χρυσαυγίτες, πάνε να ξανασηκώσουν κεφάλι. Στο Τυμπάκι στο Δ.Σ. του Δήμου Φαιστού, στην συνάντηση φορέων και κατοίκων για το προσφυγικό, επίσημος καλεσμένος ήταν ο Γιώργος Σπυρόπουλος, περιφερειακός σύμβουλος της Χρυσής Αυγής και επικεφαλής της στην Κρήτη.

Να μην τους αφήσουμε να σηκώσουν κεφάλι. Οι ντόπιοι δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε από τους πρόσφυγες. Η μόνη απειλή για το νησί είναι αυτοί που το λυμαίνονται στο βωμό της ανάπτυξης και οι νοσταλγοί αυτών που στη Κατοχή έκαψαν γυναίκες και παιδιά στη Βιάννο και τα Ανώγεια. Στις 17 Σεπτέμβρη, συμπληρώνονται 3 χρόνια απ’ τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα δια χειρός του μαχαιροβγάλτη Ρουπακιά της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής . Όπως τότε, έτσι και σήμερα οργανώνουμε με κάθε μέσο την επιτυχία της αντιφασιστικής συγκέντρωσης στις 11.30πμ στα Λιοντάρια.

Οι ντόπιοι άνεργοι, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι θύματα του ίδιου πολέμου

Πίσω από τις στρατιές των προσφύγων βρίσκονται οι πολεμικές επιχειρήσεις των ιμπεριαλιστών για τον γεωπολιτικό έλεγχο κρίσιμων εδαφών. Πίσω από τις στρατιές των ανέργων και των μεταναστών βρίσκεται ο οικονομικός πόλεμος του κεφαλαίου εναντίον των εργαζομένων. Το καπιταλιστικό σύστημα βρίσκεται σε κρίση. Οι καπιταλιστές δεν διστάζουν να καταστρατηγούν κάθε εργατικό δικαίωμα , δεν διστάζουν να διαλύσουν χώρες προκειμένου να μπουν σε καινούργιες αγορές. Ντόπιοι εργαζόμενοι , άνεργοι, καταχρεωμένοι μικροεπαγγελματίες έχουμε καθήκον και συμφέρον να παλέψουμε μαζί με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες ενάντια στον κοινό εχθρό που μας διαλύει τις ζωές!

Διεκδικούμε:

  • Σύνορα ανοιχτά και πόλεις ανοιχτές για τα ταξικά μας αδέρφια τους πρόσφυγες. Αυτό σημαίνει να παλέψουμε για γενναία χρηματοδότηση σε Υγεία, Παιδεία και κοινωνικές υποδομές, για ελεύθερη πρόσβαση όλων μας, ντόπιων και προσφύγων σε αυτές, για δημιουργία νέων σχολείων και νοσοκομείων/κέντρων υγείας και στελέχωσή τους με νέες προσλήψεις. Χαιρετίζουμε την ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζόμενων στο ΠΑΓΝΗ που ζητάν προσλήψεις και να αναλάβει το ΕΣΥ την περίθαλψη των προσφύγων.

  • Αξιοπρεπή και ανθρώπινη στέγη για τους πρόσφυγες. Όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης ή καμπς. Η κυβέρνηση αντί να συμμετέχει σε πολεμικά παιχνίδια του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, μαζί με τη δικτατορία της Αιγύπτου και το Ισραήλ να χρηματοδοτήσει τους Δήμους για υποδομές

  • Κανένας άνεργος χωρίς δουλειά, χωρίς στέγη, ντόπιος, μετανάστης ή πρόσφυγας. Εθνικοποιήσεις τραπεζών και μεγάλων επιτηρήσεων κάτω από εργατικό, λαϊκό έλεγχο. Κανένα σπίτι και χωράφι στα χέρια τραπεζίτη. Να διαγραφούν τώρα όλα τα χρέη των εργαζομένων και των ανέργων στο κράτος και στις αιματοβαμμένες Τράπεζες

  • Να καταδικαστούν οι νεοναζί δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα. Καλούμε σε αντιφασιστική διαδήλωση το Σάββατο 17 Σεπτέμβρη, 11:30 στα Λιοντάρια.

Σε αυτά τα πλαίσια θα πραγματοποιήσουμε στις αρχές Οκτώβρη εκδήλωση-ενημέρωση για το προσφυγικό, στο Ηράκλειο, καθώς και συναυλία υποδοχής και αλληλεγγύης των προσφύγων.

Από το Γραφείο τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

016/09/2016

Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020 18:10

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.