Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2017 17:44

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: ΟΧΙ στο μέλλον που ετοιμάζουν για το ΔΟΛ στελέχη, εργοδοσία και τραπεζίτες. Η λειτουργία του κάτω από τον έλεγχο των εργαζομένων

Με την απόρριψη από το Πρωτοδικείο του αιτήματος των εργαζομένων του ΔΟΛ να εξαιρεθεί από το καθεστώς «μη μεταβολής» της περιουσιακής κατάστασης της επιχείρησης ένας συγκεκριμένος τραπεζικός λογαριασμός, ώστε να μπορέσουν να πληρωθούν κάποια από τα οφειλόμενα σε αυτούς δεδουλευμένα κάνει δεκτή την αίτηση τεσσάρων τραπεζών για έκδοση προσωρινής διαταγής για μη μεταβολή της περιουσιακής κατάστασης του ΔΟΛ ωσότου δρομολογηθεί η διαδικασία εκκαθάρισής του. Για άλλη μία φορά η «ανεξάρτητη δικαιοσύνη» ικανοποιεί τα αιτήματα των τραπεζών ανοίγοντας το δρόμο για οριστικό λουκέτο και με τους εργαζόμενους του ΔΟΛ βρίσκονται και απλήρωτοι και στον αέρα.

Οι τράπεζες θέλουν να βάλουν τον ΔΟΛ σε διαδικασία ειδικής εκκαθάρισης. Δηλαδή, να αποτιμήσουν την εταιρία και να δουν τι μπορούν να πουλήσουν και πόσο από τα περουσιακά της στοιχεία. Από αυτά τα χρήματα, το 75% θα το πάρουν οι τράπεζες και το υπόλοιπο 25% θα το μοιραστούν δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, προμηθευτές και αν περισσέψει κάτι οι εργαζόμενοι.  Οι εργαζόμενοι δεν έχουνε να περιμένουν τίποτα από καμία εκκαθάριση. Ο Ψυχάρης και το συνάφι του να «κόψουν το λαιμό τους» και να πληρώσουν τους εργαζόμενους. Εξακολουθούν και έχουν τεράστια προσωπική περουσία από τον ιδρώτα των εργαζόμενων στο ΔΟΛ και από τα νταραβέρια τους, με το αζημίωτο βέβαια, με τις κυβερνήσεις και τις τράπεζες όταν προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι «τα μνημόνια είναι ευλογία».

Οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, χωρίς να περιμένουν «σωτήρες» (επιχειρηματικούς ή πολιτικούς), με αγωνιστικές μορφές για να να σωθούν οι μισθοί και οι δουλειές, για να πληρώσουν ο Ψυχάρης και όσοι λεηλάτησαν το μόχθο τους, για να επιβάλλουν το δικό τους έλεγχο έτσι ώστε τα Μέσα να μιλούν τη γλώσσα των εργαζομένων κι όχι των μνημονίων. Η λειτουργία της ΕΡΤ από τους εργαζόμενους τη διετία 13 - 15, οι αγώνες στον ΑΛΤΕΡ, στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ είναι πολύτιμες εμπειρίες για να οργανώσουν τον αγώνα τους και να εξασφαλίσουν την συμπαράσταση όλης της εργατικής τάξης.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020 18:24

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.