Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017 14:24

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζόμενων στη ΣΤΑ.ΣΥ. Δημόσιες και δωρεάν συγκοινωνίες.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζόμενων στη ΣΤΑ.ΣΥ.

Δημόσιες και δωρεάν συγκοινωνίες

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζόμενων στη ΣΤΑ.ΣΥ. (Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ). Η 24ωρη απεργία την Πέμπτη 23/2 και οι άλλες δύο 24ωρες απεργίες στις 1 και 3 Μάρτη είναι η απάντηση των εργαζομένων στην προωθούμενης ιδιωτικοποίηση της εταιρίας, μετά την απόφαση του υπουργείου Μεταφορών για νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα εκχωρεί στον ΟΑΣΑ την εμπορική εκμετάλλευση σταθμών και χώρων της ΣΤΑ.ΣΥ.

Οι εργαζόμενοι δίκαια θεωρούν ότι η εκχώρηση των οικονομικών της εταιρίας στον ΟΑΣΑ αποτελεί ένα ακόμα βήμα για το ξεπούλημα και την ιδιωτικοποίηση των σταθερών συγκοινωνιών μέσω της απαξίωσης τους, όπως έγινε και με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Οι συγκοινωνίες της Αθήνας ήδη από την περασμένη χρονιά έχουν ενταχθεί στο Υπερταμείο των ιδιωτικοποιήσεων.

Οι αστικές συγκοινωνίες είναι δημόσιο αγαθό και όχι εμπόρευμα. Πρέπει να παραμείνουν δημόσιες, να χρημοδοτούνται από το κράτος για να παρέχουν ασφαλείς και ποιοτικές μετακινήσεις και επιπλέον να είναι δωρεάν για κάθε εργζόμενο, άνεργο, μετανάστη, πρόσφυγα και νεολαίο που τις χρησιμοποιεί για να κυκλοφορεί, για να πάει στη δουλειά του, στο σχολείο του, στη σχολή του.

Στην εποχή των μνημονίων, το εισητήριο για τις μετακινήσεις αποτελεί ένα δυσβάστακτο κόστος για κάθε εργατική οικογένεια.

Η κυβέρνηση Τσίπρα, αντί να περιφρουρήσει το δημόσιο χαρακτήρα των συγκοινωνιών και να καταργήσει το εισητήριο, προωθεί την ιδιωτικοποίηση τους, εισάγει το «ηλεκτρονικό εισητήριο» για να περιορίσει τους δήθεν «λαθρεπιβάτες» γεμίζοντας τους σταθμούς με ελεγκτές και «μυστικούς αστυνομικούς» τρομοκρατώντας και κόβοντας πρόστιμα όσους δεν έχουν να πληρώσουν.

Ο αγώνας για δημόσιες και δωρεάν συγκοινωνίες είναι αγώνας για όλη την εργατική τάξη και τη νεολαία.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020 18:28

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.