Τρίτη, 07 Μαρτίου 2017 17:11

Τ.Ε Κοζάνης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Να σταματήσουν ΤΩΡΑ οι διώξεις των εργαζομένων και των κατοίκων Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου

Να σταματήσουν ΤΩΡΑ οι διώξεις των εργαζομένων και των κατοίκων Αγίου Δημητρίου –Ρυακίου

Κοζάνη 6-3-2017

Τα μέλη και οι φίλοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Νομό Κοζάνης εκφράζουμε την αγωνιστική μας Αλληλεγγύη στους διωκόμενους αγωνιστές κατοίκους του Συλλόγου για την καταπολέμηση της ανεργίας & της ανάπτυξης της περιοχής Αγίου Δημητρίου - Ρυακίου και ειδικότερα στους διωκόμενους από τη ΔΕΗ εργαζόμενους που πήραν μέρος στην τελευταία κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στη συνέντευξη τύπου που έδωσε στο ΛΚΔΜ ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης.

Οι αγωνιστές του Συλλόγου έκαναν κατάληψη στο χώρο της συνέντευξης για να απαιτήσουν να ακουστούν τα αιτήματα τους, μιας και η Διεύθυνση της ΔΕΗ και του Υπουργείου αρνείται επίμονα να τους δεχτεί για να ακούσει τα προβλήματα των κατοίκων που κυριολεκτικά ζουν κάτω από τις καμινάδες, μέσα στα σύννεφα τέφρας και σκόνης και τους τσακίζει η φτώχεια και η ανεργία όπως βέβαια και όλα τα λαϊκά στρώματα μου μαστίζονται από την κρίση.

Η ΔΕΗ ξεκίνησε πειθαρχικές διώξεις για τρία μέλη του συλλόγου που ήταν στην κινητοποίηση και δουλεύουν στη ΔΕΗ. Παράλληλα σε μια κίνηση πανικού απέλυσε εργαζόμενο στα οχτάμηνα και αργότερα την ανακάλεσε κάτω από το βάρος των πιέσεων και της δημόσιας κατακραυγής.

Η Συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ακολουθεί τον ίδιο αυταρχικό και ολισθηρό κατήφορο που ακολούθησαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που έστησαν βιομηχανία δικαστικών διώξεων και τρομοκράτησης των κατοίκων που αγωνίζονται για τα αυτονόητα: Δουλειά και ένα βιώσιμο, καθαρό περιβάλλον.

Βεβαίως οι «Ταλιμπάν» του ανορθολογισμού πέρασαν, ακόμα και σε εργαζόμενους και πολίτες της Περιοχής, την άποψη ότι αυτά τα δυο δεν ταυτίζονται. «Ή δουλειά στη ΔΕΗ θα έχεις ή καθαρό περιβάλλον με κλειστή τη ΔΕΗ».

Αλήθεια δεν γίνεται να έχεις δουλειά στη ΔΕΗ και:

  1. Να μη δημιουργούνται βουνά τέφρας στις αυλές των ΑΗΣ και στους χώρους κοντά στους οικισμούς; Η τέφρα σε αποθέσεις δηλητηριάζει τους κατοίκους 365 μέρες το χρόνο γιατί είναι ελαφρύ υλικό και το παραμικρό αεράκι το σκορπίζει στους οικισμούς.

  2. Να κατασκευαστεί ένας κλειστός, σωληνωτός ταινιόδρομος που να μεταφέρει την τέφρα προς το Ορυχείο για να μην την «παίρνει ο άνεμος»; Στη Μεγαλόπολη έχει δυο και μάλιστα την εποχή που κατασκευάστηκαν εδώ έβαζαν καπάκια στον ταινιόδρομο (στάχτη στα μάτια των ιθαγενών)

  3. Να μη διακινείται η τέφρα με φορτηγά και μάλιστα ξεσκέπαστα;

  4. Να μην έχουμε διαρροές τεραστίων ποσοτήτων λαδιού και άλλων χημικών που ρυπαίνουν τον υδροφόρο ορίζοντα και τα νερά που πίνουν οι κάτοικοι;

  5. Να κατασκευαστούν μονάδες αποθείωσης και παρακράτησης άλλων επιβλαβών υλικών για να μην τρώμε 30 τόνους αρσενικό ετησίως;

Η τεχνολογία σήμερα διαθέτει όλες τις βέλτιστες τεχνικές ούτως ώστε να υπάρχει βιομηχανία (για να μην επιστρέψουμε στην εποχή των σπηλαίων) αλλά να προστατεύει ταυτόχρονα την υγεία των πολιτών και το περιβάλλον.

Όλα αυτά μπορούν να γίνουν μόνο μέσα από δυναμικές κινητοποιήσεις ενός οργανωμένου λαϊκού και εργατικού κινήματος στην περιοχή. Ένα κίνημα που θα αποτελείται από εργαζόμενους και από κατοίκους ολόκληρου του Νομού. Που δε θα επηρεάζεται από ανορθολογικές απόψεις που μας σερβίρει όχι μόνο η ΔΕΗ, οι Βιομήχανοι και το Κράτος αλλά και ένα στρεβλά προσανατολισμένο απολίτικο, αταξικό οικολογικό κίνημα που το μόνο που έχει στο στόχαστρο είναι ο λιγνίτης και το διοξείδιο του άνθρακα. Αυτοί που προετοιμάζονται εδώ και τριάντα χρόνια για τη μεταλιγνιτική εποχή αλλά όταν χρειάζονται ρεύμα, όπως το δίμηνο Δεκεμβρίου Ιανουαρίου, απαιτούν να δουλεύουν όλα τα λιγνιτωρυχεία και οι ΑΗΣ στο μάξιμουμ.

Απαιτούμε από τη ΔΕΗ και την Κυβέρνηση να σταματήσει τις διώξεις όλων των αγωνιστών Τώρα!!!! Όχι μόνο τις πειθαρχικές διώξεις στη ΔΕΗ αλλά και τις δικαστικές γιατί είναι άδικες, εκδικητικές και τρομοκρατικές. Εκτός των άλλων είναι βρομερό και ανήθικο να τιμωρείς κατοίκους επειδή αγωνίζονται για καλύτερες συνθήκες υγείας όταν σε κάθε σπίτι υπάρχει μια μάσκα οξυγόνου και ένα στα δυο παιδιά έχουν πνευμονολογικά προβλήματα!!!

Καλούμε όλους τους μαζικούς φορείς, τους εργαζόμενους και τους κατοίκους της Περιοχής να σταθούν αλληλέγγυοι στους διωκόμενους αγωνιστές

Τ.Ε Κοζάνης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

antarsya

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020 18:31

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.