Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017 21:13

Καταγγελία ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης για την καταστολή της αντιφασιστικής κινητοποίησης την Κυριακή 19/3

Καταγγελία ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης για την καταστολή της αντιφασιστικής κινητοποίησης την Κυριακή 19/3

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την αστυνομική καταστολή ενάντια στην αντιφασιστική κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19/3 με αφορμή τη μάζωξη μιας ολιγάρθμης ομάδας φασιστών και νεοναζί στο Λευκό Πύργο. Οι φασίστες στόχο είχαν να προκαλέσουν και να κηρύξουν το μίσος τη μέρα μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος.

Η αστυνομική βία, τα χημικά, οι προσαγωγές και οι συλλήψεις αντιφασιστών διαδηλωτών αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι το κράτος συνεχίζει και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να προστατεύει τις φασιστικές ομάδες και να εγγυάται την ασύδοτη δράση τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και δύο χρόνια αφήνει στη θέση τους «ακροδεξιούς θύλακες» στην αστυνομία και τον κρατικό μηχανισμό, ενώ οι διώξεις αγωνιστών του εργατικού και λαϊκού κινήματος και η κρατική καταστολή ενάντια σε αγωνιστικές πρωτοβουλίες, από κινητοποιήσεις μέχρι καταλήψεις συνεχίζονται. Είναι σαφές ότι έχει την πολιτική ευθύνη η κυβέρνηση για την αστυνομική βαρβαρότητα που κάνει πλάτες στους παρακρατικές φασιστικές ομάδες.

Οι φασίστες έδειξαν το αληθινό τους πρόσωπο εκτονώνοντας το μίσος τους ενάντια σε ένα πανό με συνθήματα διαμαρτυρίας για το εργατικό ατύχημα-εργοδοτικό έγκλημα που στοίχισε τη ζωή σε ένα εργαζόμενο διανομέα στην αλυσίδα Μικέλ. Όσο και αν κραυγάζουν συνθήματα «μόνο για Έλληνες» στην πραγματικότητα θέλουν το λαό, Έλληνες και μετανάστες, δούλους και θύματα της εκμετάλλευσης των εργοδοτών. Γι’ αυτό και σιωπούν ένοχα ενώ χάθηκαν δυο ζωές πάνω στο μεροκάματο πριν λίγες μέρες.

Ο αγώνας ενάντια στους φασίστες που είναι τσιράκια των αφεντικών και την παρακρατική τους δράση θα συνεχιστεί και η κινητοποίηση της κρατικής καταστολής δεν μπορεί να τον σταματήσει.

Απαιτούμε την απαλλαγή των συλληφθέντων από κάθε δίωξη.

antarsya

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Μαρτίου 2020 16:24

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.