Κυριακή, 23 Απριλίου 2017 23:43

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ν.Ιωνίας-Μεταμόρφωσης-Ν.Φιλαδέλφειας/Ν.Χαλκηδόνας: ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ Πέμπτη 27/4, 19:30 Πνευματικό Κέντρο Ν.Φιλαδέλφειας

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ

Πέμπτη 27/4, 19:30


Πνευματικό Κέντρο Ν.Φιλαδέλφειας - Ν.Τρυπιά 45

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ


ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ


ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

 

Τοπική Επιτροπή Ν.Ιωνίας-Μεταμόρφωσης-Ν.Φιλαδέλφειας/Ν.Χαλκηδόνας

 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ- ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ- ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ-ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

Τους τελευταίους μήνες η Νέα Φιλαδέλφεια βρίσκεται κάτω από ένα ιδιότυπο καθεστώς τρομοκρατίας από ομάδα οπαδών που χρησιμοποιούν το όνομα και τα σύμβολα της ΑΕΚ απέναντι σε όποιον τολμά να αρθρώσει έναν διαφορετικό λόγο σχετικά με τα επιχειρηματικά συμφέροντα Μελισσανίδη και της Ανώνυμης Εταιρείας της ΠΑΕ ΑΕΚ, ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕ.

Όλα εντάσσονται σε μια ιστορία που ξεκινά το 2014 με μια σειρά νομοθετικές παρεμβάσεις και φωτογραφικές διατάξεις στο Ρυθμιστικό σχέδιο Αθήνας προκειμένου να προχωρήσει το επιχειρηματικό σχέδιο Μελισσανίδη.

Η ιστορία συνεχίζεται σήμερα. Τις ίδιες μέρες που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ερχόταν σε νέα συμφωνία με ΕΕ-ΔΝΤ για τα νέα μέτρα-σφαγή για το λαό, προχωρούσε σε φωτογραφική τροπολογία διευκόλυνσης των επιχειρηματικών σχεδίων της ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕ.

Όλα χάρισμα στα επιχειρηματικά συμφέροντα …

Με αφορμή το άλσος και το γήπεδο επιχειρείται η πλήρης καθυπόταξη μιας ολόκληρης πόλης στις ορέξεις ενός επιχειρηματικού κέντρου, που δε διστάζει κάποιες φορές ακόμα και να δρα με παρακρατικές πρακτικές.

Με τη συναίνεση όλων των κομμάτων που πρωταγωνιστούν στις μνημονιακές συμφωνίες και την εξυπηρέτηση του κεφαλαίου (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Ένωση Κεντρώων, Ποτάμι, Χρυσή Αυγή) επιχειρείται η παράδοση ολόκληρων περιοχών ή και πόλεων στο κεφάλαιο

Δυστυχώς η Ν. Φιλαδέλφεια δεν είναι η εξαίρεση. Το έργο το έχουμε ξαναδεί, στον Πειραιά με τους Μαρινάκη και Μόραλη, στο Βόλο με το Μπέο, στο Ελληνικό με το Λάτση, στο Γουδή με τον Αλαφούζο, στο Βοτανικό με τους Βαρδινογιάννη και Βωβό, στο Φάληρο με το Νιάρχο.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες και της Περιφέρειας Αττικής που ενισχύει και διευκολύνει την επέλαση των επιχειρηματικών συμφερόντων στην Αττική. Ενώ διαφορετικού τύπου και επιπέδου είναι και οι ευθύνες της δημοτικής αρχής.

Η επιχείρηση αυτή του κεφαλαίου έχει σαν απαραίτητο στοιχείο την έμπρακτη κατάργηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών. Της δυνατότητας του κόσμου της κάθε πόλης και περιοχής και των συλλογικών μορφών του να συζητούν, να αποφασίζουν και να δρουν ελεύθερα εκεί που ζουν και αναπνέουν.

Διαμορφώνει την «υποδομή» για την εφαρμογή όρων εργασιακής ζούγκλας και καταστολής κάθε εργατικής διεκδίκησης στις επιχειρήσεις της πόλης.

Σήμερα ο αγώνας για ελεύθερους δημόσιους χώρους, τη γη και το περιβάλλον πάει μαζί με τον αγώνα για δημοκρατία και ελευθερία για το δικαίωμα στη συλλογική οργάνωση και την υπεράσπιση της ζωής και της πόλης.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΖΗ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

ΠΕΜΠΤΗ 27/4, 19:30

Πνευματικό κέντρο Ν. Φιλαδέλφειας, Ν Τρυπιά 45

 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ-ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020 18:40

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.