Πέμπτη, 04 Μαϊος 2017 10:19

Για την επίθεση φασιστών σε μελος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΣΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Καταγγέλλουμε τη θρασύδειλη επίθεση ομάδας φασιστών τραμπούκων, οι οποίοι ξυλοκόπησαν και απείλησαν με μαχαίρι μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε λεωφορείο στην περιοχή της Ελευσίνας την Δευτέρα 24/04/2017.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι φασίστες, απειλούν και επιτίθενται σε αγωνιστές, εργαζομένους, πρόσφυγες και μετανάστες. Η δολοφονική τους δράση στέρησε τη ζωή του Φύσσα και του Λουκμάν. Η «συνδικαλιστική» τους δράση εξαντλείται σε τραμπουκισμούς εις βάρος αγωνιστών στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη και στο στήσιμο εργοδοτικών σωματείων στην υπηρεσία των εφοπλιστών. Παρά το αντισυστημικό προφίλ που θέλουν να πλασάρουν, ο εχθρός τους είναι το εργατικό και λαϊκό κίνημα, στόχος τους οι κατατρεγμένοι και οι αγωνιστές, αφεντικά τους το κεφάλαιο. Όποια ταμπέλα κι αν φοράνε κάθε φορά, δεν μπορούν να κρύψουν τη συγγένειά τους με τους δωσίλογους και τους συνεργάτες των ναζί, με ό, τι πιο απεχθές στη σύγχρονη ιστορία. Ως οι πιο πιστοί υπηρέτες αυτού του συστήματος χαίρουν ανοχής και ενίοτε προστασίας από κρατικούς κατασταλτικούς και άλλους μηχανισμούς.

Όσο κι αν προσπαθούν, Χρυσή Αυγή και άλλα φασιστικά παραμάγαζα, να σπείρουν τον τρόμο δεν πρόκειται να τα καταφέρουν. Τα λαγούμια και οι τρύπες ταιριάζουν σε αυτούς που ψάχνουν την εύκολη «λεία» και που επιτίθενται πολλοί εναντίον ενός, που φοβούνται το φως της ημέρας και που τρέμουν τον οργανωμένο και αγωνιζόμενο λαό. Η απάντηση σε όλους αυτούς, θα δοθεί στο δρόμο, με τους αγώνες του εργατικού και λαϊκού κινήματος ενάντια στο φασισμό και την εξαθλίωση, ενάντια στις κυβερνήσεις των μνημονίων, την ΕΕ και το κεφάλαιο που γεννούν τη φτώχεια, την ανεργία και την προσφυγιά.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 12:44

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.