Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017 17:28

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Όχι στην στοχοποίηση των Ρομά

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Όχι στην εξαθλίωση και τον ρατσισμό. Όχι στην στοχοποίηση των Ρομά. Κοινός αγώνας όλων για ανθρώπινες, αξιοπρεπείς, ασφαλείς συνθήκες ζωής

Τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην Δυτική Αττική το διάστημα αυτό είναι ένα σύμπτωμα της απόλυτης φτώχειας, της απελπισίας και του αδιέξοδου που έχουν φωλιάσει εδώ και δεκαετίες στις περιοχές αυτές με ευθύνες όλων των κυβερνήσεων.

Η κατάσταση αυτή οδηγεί στην εξαθλίωση, την βία, την άνοδο της εγκληματικότητας, της διακίνησης ναρκωτικών πράγματα που δεν έχουν μια «εθνική ταυτότητα» με τους «Ρομά», τους «ρωσοπόντιους» ή όποιυς άλλους κατα καιρούς στοχοποιούνται. Η πλειοψηφία των κατοίκων των περιοχών βρίσκεται κυριολεκτικά στον πάτο του βαρελιού, ενώ μια μειοψηφία κατρακυλά στην παραβατικότητα και το έγκλημα μετατρέποντας σε κόλαση την ζωή των υπολοίπων.

Ο άδικος και τραγικός θάνατος ενός 11 χρόνου μαθητή, από αδέσποτη σφαίρα, έγινε η αφορμή για να βγει στην επιφάνεια όλο αυτό το εκρηκτικό πρόβλημα. Οι ίδιοι οι Ρομά ζουν για χρόνια σε άθλιες συνθήκες.

Στις κινητοποιήσεις που γίνονται κάνουν προσπάθειες να μπουν και να τις καθοδηγήσουν χρυσαυγίτες σαν «αγανακτισμένοι κάτοικοι» πετώντας μολότοφ και πέτρες στα χαμόσπιτα που μένουν με κίνδυνο να καούν επίσης αθώα παιδιά, πράγμα που θα κλιμακώσει ακόμα περισσότερο την βία.

Η στοχοποίηση των Ρομά αποτελεί πάγια πρακτική της ακροδεξιάς και των νεοναζί ήδη από τον Β παγκόσμιο Πόλεμο. Ήταν τότε μαζί με τους Εβραίους, οι ομάδες που στοχοποιήθηκαν περισσότερο από όλες από το ναζιστικό καθεστώς του Χίτλερ. Κλείστηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, υποβλήθηκαν σε γενετικά πειράματα, σε καταναγκαστικά έργα και μαζικές δολοφονίες. Φορούσαν ειδικό σήμα (καφέ ή μαύρο αντεστραμμένο τρίγωνο) και κυκλοφορούσαν με ειδικά δελτία ταυτότητας.

Σήμερα εξακολουθούν να βιώνουν μία εξαθλιωμένη γκετοποιημένη ζωή σε διάσπαρτους καταυλισμούςσε πολλές περιπτώσεις χωρίς ρεύμα, δίκτυο αποχέτευσης, καθαρό πόσιμο νερό, πρόσβαση σε εκπαίδευση και υγεία. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τη βουλευτίνα της ΝΔ, Βούλτεψη, που με αφορμή τον αγώνα των Ρομά στο Χαλάνδρι, δήλωνε ότι: «Δίπλα στους Ρομά ζουν άνθρωποι». Κυβερνήσεις και δήμαρχοι, αναπαράγουν τα ίδια ρατσιστικά στερεότυπα. Τα ίδια συνεχίζει ν ακάνει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή η ρατσιστική πολιτική των κυβερνήσεων και των δημάρχων σπρώχνουν μερίδα των Ρομά στη παραβατικότητα και τα ναρκωτικά.

Η θλίψη για τον άδικο θάνατο του 11 χρόνου μαθητή να γίνει οργή ενάντια στη κυβέρνηση, τους δημάρχους, τους φασίστες, την αστυνομία. Ο κοινός αγώνας για αξιοπρεπή ζωή, πλήρη δικαιώματα και δουλειές στους στους κατοίκους των περιοχών αυτών, ανάμεσα σε αυτούς και στους Ρομά πρέπει να είναι η απάντηση μας. Να τσακίσουμε τους χρυσαυγίτες, που χωρίζουν με τον ρατσισμό τους τους κατοίκους, που κλιμακώνουν επικίνδυνα την βία, τους νοσταλγούς του ολοκαυτώματος των Ρομά, στο Μενίδι, στον Ασπρόπυργο και παντού.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 15:00

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.