Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017 14:35

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Όσο η λεία αυξάνεται, οι πόλεμοι των επιχειρηματιών γίνονται αδυσώπητοι…

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Όσο η λεία αυξάνεται, οι πόλεμοι των επιχειρηματιών γίνονται αδυσώπητοι…

Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα αναδύουν μια αίσθηση μπόχας: ποινικές υποθέσεις με μάρτυρες και στοιχεία που εξαφανίζονται, καταθέσεις που αλλάζουν, επικοινωνία ισοβίτη με τον Υπουργό Άμυνας της κυβέρνησης, στελέχη της κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στην υπηρεσία συγκεκριμένων επιχειρηματιών, παλιά και νέα ΜΜΕ σε διατεταγμένη υπηρεσία.

Η «μνημονιακή υποχρέωση» των ιδιωτικοποιήσεων έχει αυξήσει την διαθέσιμη «λεία»: λιμάνια, αεροδρόμια, αιγιαλοί, δημόσια έργα, αλλά και συγκροτήματα τύπου, τηλεοπτικά κανάλια, ομάδες, όλα αποτελούν πια αντικείμενο του παζαριού μεταξύ του πολιτικού προσωπικού του μνημονίου και της επιχειρηματικής ελίτ. Ο ένας πολιτικός εκπρόσωπος του συστήματος ξιφουλκεί εναντίον ενός επιχειρηματικού κέντρου συμφερόντων και ταυτόχρονα προωθεί τις παρανομίες του ανταγωνιστικού επιχειρηματικού κέντρου συμφερόντων, ενώ ο απέναντι πολιτικός εκπρόσωπος του συστήματος κάνει το... αντίστροφο. Τα αστικά μνημονιακά κόμματα έχουν μετατραπεί σε... ΚΕΕΠ, σε Κέντρα Εξυπηρέτησης Επιχειρηματιών, με τις συμμαχίες να αλλάζουν πολύ συχνα.

Έτσι ο μέχρι λίγους μήνες πριν για την κυβέρνηση «ευυπόληπτος επιχειρηματίας», μέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και δημοτικός σύμβουλος Πειραιά Β. Μαρινάκης, που συνέτρωγε με τον υπουργό Ν. Παππά ενόψει της αγοράς δημόσιας τηλεοπτικής συχνότητας, τώρα έγινε «φίλος» της ΝΔ και του Κ. Μητσοτάκη και «εχθρός» του Α. Τσίπρα, ο οποίος μιλώντας σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο «ξέχασε» ότι τουλάχιστον δύο μάρτυρες της υπόθεσης Noor 1 πέθαναν επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μεταξύ κρατητηρίου και νοσοκομείου, χωρίς να ασχοληθεί τότε κανένας κυβερνητικός! Με τον ίδιο τρόπο, τα μίντια του Αλαφούζου, που μέχρι λίγους μήνες πριν βοούσαν για την υπόθεση του Noor1, τώρα μιλούν για την «σκευωρία». Αντίστοιχα, ο Μελισσανίδης που παλιότερα ήταν ο «εκλεκτός» επιχειρηματίας του υπουργού Α. Σαμαρά, τώρα έχει γίνει «εκλεκτός» επιχειρηματίας του Πάνου Καμένου. Ο υπόδικος «μάρτυρας», ο Ανδρέας Μαρτίνης πρώην εκλεκτός των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ «καρφώνει» υπουργούς της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ για τα τεκταινόμενα στο Ερρίκος Ντυνάν, ξεχνώντας επιλεκτικά ότι το ξεπούλημα του νοσοκομείου ολοκληρώθηκε με την σφραγίδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Τα παραδείγματα μπορούν να συνεχιστούν επ’ άπειρον, όμως το θέμα δεν είναι αυτό.

Οι επιχειρηματικοί πόλεμοι -και όλα τα μέσα που χρησιμοποιούν- δεν αφορούν τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η μνημονιακή αντιπολίτευση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι-Ένωση Κεντρώων και η φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, δηλαδή η συντριπτική πλειοψηφία της Βουλής σήμερα, εξυπηρετεί άμεσα τα συμφέροντα της αστικής τάξης, του ντόπιου και του ξένου κεφαλαίου και δεν διστάζει με απροκάλυπτο τρόπο να νομοθετεί για να εξυπηρετήσει τις ορέξεις τους! Την ίδια στιγμή που, με τους ίδιους νόμους, κόβει μισθούς, συντάξεις, διαλύει τη νεολαία, καταστρέφει τις κοινωνικές υποδομές, ξεπουλάει όλη τη δημόσια περιουσία και μάλιστα με την τρομοκρατία ότι «θα καταστραφούμε αν πάμε κόντρα στις επιταγές των δανειστών».

Η πραγματική αλήθεια είναι ότι, αν πάμε κόντρα στις επιταγές των δανειστών, αν έρθουμε σε ρήξη με την ΕΕ, αν συγκρουστούμε με τα συμφέροντα της ντόπιας και ξένης αστικής τάξης, ο μόνος που θα καταστραφεί θα είναι ακριβώς αυτό το πολιτικό δυναμικό που πρακτορεύει τα συμφέροντά τους. Ο δικός μας πόλεμος είναι ταξικός, τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού απέναντι από αυτά των ολιγαρχών του πλούτου και των οργάνων τους.

Γραφείο Τύπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ

antarsya

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 15:02

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.