Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017 01:51

Ανακοίνωση ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χαλανδρίου-Βριλησσίων-Ψυχικού για συμβασιούχους του Δήμου

Ανακοίνωση ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χαλανδρίου-Βριλησσίων-Ψυχικού για συμβασιούχους του Δήμου

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ

Είναι φανερό ότι πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιδιώκει να προχωρήσει στην συρρίκνωση του δημόσιου τομέα και ιδιαίτερα στην παράδοση της αποκομιδής των απορριμμάτων στους ιδιώτες, των δημοτικών και δημοσίων υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, όλης της κοινωνίας. Η πολιτική αυτή θα οδηγήσει σε τεράστια αύξηση των δημοτικών τελών, καταστροφή των κοινωνικών υπηρεσιών και σε καταστροφικά έργα.

Η ΚΕΔΕ και η μεγάλη πλειοψηφία των δημάρχων από την άλλη πλευρά κινούνται στην ίδια κατεύθυνση και επιδιώκουν να απολύσουν τους συμβασιούχους, είτε γιατί αποτελούν πιστούς συνοδοιπόρους της μνημονιακής κόλασης, είτε γιατί θέλουν να ανοίξουν τον κύκλο της εξάρτησης και της ομηρείας και με άλλους συμβασιούχους!

Η κυβέρνηση στριμωγμένη απο τις καταλήψεις που απλώθηκαν σαν πυρκαγιά και απο το μαζικό, οργισμένο ποτάμι των απεργών, αναγκάστηκε σε συνεχείς υποχωρήσεις για να εκτονώσει την πίεση.

Από τον «ξαφνικό θάνατο» 10.000 συμβασιούχων παρατασιούχων και τις δίμηνες συμβάσεις για να βγεί η δουλειά, έδωσε μια προσωρινή «λύση» πετώντας το μπαλάκι στον ΑΣΕΠ και τους δημάρχους (ψήφισε παράταση των συμβάσεων μέχρι το Μάρτη του 2018).

Αυτά τα βήματα υποχώρησης απο την μεριά της κυβέρνησης είναι αποτέλεσμα της δύναμης του αγώνα, κανένας δεν μας τα χάρισε! Όμως πρέπει να είναι ξεκάθαρο η τροπολογία που ψήφισε η κυβέρνηση στην πραγματικότητα δεν διασφαλίζει τίποτα για τους συναδέλφους/σες συμβασιούχους και αφήνει ανοιχτά μια σειρά ζητήματα. Τί θα γίνει με τους υπόλοιπους χιλιάδες εργαζόμενους; Μένει μετέωρο και στην καλή θέληση των δημάρχων, τι θα καταθέσουν ως ανάγκες σε προσωπικό.

Δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στους δημάρχους, ξέρουμε καλά ότι ένα μεγάλο τους κομμάτι, έπαιξε ανοιχτά απεργοσπαστικό ρόλο κι αρκετοί από αυτούς έχουν ήδη ανοίξει την πόρτα στους ιδιώτες. Με την ψήφιση της τροπολογίας ήδη έχουν ξεκινήσει τις απολύσεις αφού η ίδια η εγκύκλιος δεν διευκρινίζει πότε αρχίζει η παράταση ή η νέα σύμβαση. Γι’ αυτό θα έπρεπε να συνεχιστούν και να κλιμακώσουν οι κινητοποιήσεις.

Η Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χαλανδρίου – Βριλησσίων – Ψυχικού στέκεται στο πλευρό των εργαζόμενων του Δ. Χαλανδρίου και του σωματείου τους, που με ανακοίνωσή τους διεκδικούν την ανανέωση της σύμβασης ΟΛΩΝ των εργαζόμενων που το επιθυμούν, χωρίς περικοπές και αβάσιμες διακρίσεις. Είμαστε μαζί τους στον αγώνα για δουλειά και αξιοπρέπεια και απαιτούμε κι εμείς το δημοτικό συμβούλιο να αποφασίσει την παραμονή όλων στις θέσεις εργασίας τους.

12.07.2017

antarsya

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Μαρτίου 2020 14:53

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.