Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017 00:10

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΠΑΠ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΠΑΠ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζόμενων στον ΟΠΑΠ που παλεύουν μέσα από το σωματείο τους για την επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων τους και για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα η εργοδοσία του ΟΠΑΠ με πρόσχημα την «χαμηλή βαθμολογία» στην αξιολόγηση, προχώρησε σε 8 απολύσεις, μελών του Σωματείου, που έχουν στην πλειοψηφία τους πολλά χρόνια προϋπηρεσίας. Μάλιστα οι απολύσεις έγιναν εν μέσω διαπραγμάτευσης για τη σύναψη Επιχειρησιακής Σύμβασης Εργασίας στον ΟΠΑΠ.

Η εργοδοσία στον ΟΠΑΠ θέλει να απαλλαγεί από τους παλαιότερους εργαζόμενους, ειδικά από όσους δεν παραιτήθηκαν των δικαιωμάτων τους και δεν δέχτηκαν τους εκβιασμούς των “εθελούσιων αποχωρήσεων” που είχαν προηγηθεί. Την ώρα που η εταιρεία διαφημίζει με προκλητικό τρόπο το «κοινωνικό» προφίλ της δαπανώντας εκατομμύρια, καλλιεργεί συστηματικά κλίμα φόβου και τρομοκρατίας, αποθρασυσμένη και από το γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσφέρει στον Μελισανίδη ένα ιδιότυπο καθεστώς ασυλίας.

Ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ απαιτούμε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των εργαζομένων. Θα είμαστε δίπλα τους και σε κοινό αγώνα!

  • Να παρθούν πίσω όλες οι απολύσεις

  • Να υπογραφεί συλλογική σύμβαση εργασίας στον ΟΠΑΠ σύμφωνα με τις διεκδικήσεις του σωματείου

  • Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων

  • επανακρατικοποίηση του ΟΠΑΠ χωρίς αποζημίωση

  • διάλυση όλων των ιδιωτικών στοιχηματικών εταιριών

 

antarsya.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 15:45

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.