Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017 10:25

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Καλλιθέας: Η «δωρεά» του Νιάρχου απειλεί τους κατοίκους - Κάτω τα χέρια από τις Τζιτζιφιές!

Η «δωρεά» του Νιάρχου απειλεί τους κατοίκους - Κάτω τα χέρια από τις Τζιτζιφιές!

Το πραγματικό πρόσωπο της υπερπροβεβλημένης «ευεργεσίας» του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος αποκαλύπτεται τις τελευταίες εβδομάδες στις Τζιτζιφιές, όπου εκδηλώνονται οι αρπακτικές ορέξεις του Ιδρύματος που φαίνεται πως έχει «βάλει στο μάτι» την παραλιακή γειτονιά της Καλλιθέας.

Όλα ξεκίνησαν με τη νέα συγκοινωνιακή μελέτη που εκπόνησε το Ίδρυμα και την οποίαν έσπευσε να υιοθετήσει η διοίκηση του Δήμου Καλλιθεάς, η οποία διοχετεύει έναν τεράστιο αριθμό οχημάτων στη γειτονιά των Τζιτζιφιών ενώ προβλέπει την διαπλάτυνση συνοικιακών οδών με την κατάργηση δεκάδων θέσεων στάθμευσης, το ξερίζωμα δέντρων και την περικοπή πεζοδρομίων. Τίποτα από όλα αυτά δεν προβλεπόταν στη σύμβαση παραχώρησης του πρώην Ιπποδρόμου στο Ίδρυμα Νιάρχου, όπως εξάλλου δεν προβλεπόταν και η λειτουργία του χώρου ως συναυλιακό κέντρο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την όχληση στην περιοχή και την κυκλοφοριακή επιβάρυνση.

Η κίνηση αυτή που μεθοδικά προωθούν ΚΠΙΣΝ και δημοτική Αρχή έχει δικαιολογημένα εξοργίσει τους κατοίκους, οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την μετατροπή της πόλης τους σε εμπορικό κέντρο, ξεκαθαρίζοντας ότι οι Τζιτζιφιές θα παραμείνουν γειτονιά.

Η εκδίωξη των παλαιών κατοίκων και η αλλαγή της χρήσης γης αποτελεί τη νομοτελειακή κατάληξη όλων των φαραωνικών αναπλάσεων, όπως με τραγικό τρόπο επιβεβαιώνουν οι εξελίξεις στην περιοχή γύρω από το Σταύρος Νιάρχος. Η άνοδος της αξίας των ακινήτων πρωτίστως πλήττει τους ενοικιαστές, που βλέπουν τα ενοίκιά τους να εκτινάσσονται, αναγκαζόμενοι να εγκαταλείψουν την περιοχή. Πλήττει δε ιδίως τους πιο φτωχούς κατοίκους των προσφυγικών που χαλάνε τη χλιδάτη βιτρίνα που φιλοτεχνεί για τον εαυτό του το ΚΠΙΣΝ. Ακολούθως όμως πλήττει και τους μικροϊδιοκτήτες που στέκονται εμπόδιο στη νομοτελειακή μετατροπή της περιοχής από γειτονιά σε εμπορικό κέντρο, που θα προσφέρει υποστηρικτικές υπηρεσίες προς το Ίδρυμα, το οποίο προοπτικά θα μετατραπεί σε έναν αυτόνομο εμπορικό/καταναλωτικό πόλο, που εξάλλου διαθέτει αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα, αφήνοντας στις Τζιτζιφιές μόνο την επιβάρυνση από τη λειτουργία του.

Αποδεικνύεται από τις ίδιες τις εξελίξεις ότι οι «δωρεές» των εφοπλιστών δεν μπορεί να είναι για το συμφέρων των εργαζομένων, των νέων, των φτωχών, των πραγματικών κατοίκων της εκάστοτε περιοχής, ούτε να ικανοποιήσουν τις πραγματικές ανάγκες τους. Το βλέπουμε σήμερα στις Τζιτζιφιές, θα το δούμε αύριο στο Ελληνικό.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Καλλιθέας στηρίζει πλήρως τον αγώνα των κατοίκων ενάντια στα σχέδια του ΚΠΙΣΝ και της δημοτικής Αρχής για την υπεράσπιση της γειτονιάς από τις αρπακτικές ορέξεις του κεφαλαίου.

Με μαζική συμμετοχή όλων των κατοίκων, ντόπιων και μεταναστών, στις λαϊκές συνελεύσεις και μαζικό αγώνα το Ίδρυμα θα υποχωρήσει και οι Τζιτζιφιές θα παραμείνουν γειτονιά.

ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Καλλιθέας

26 Οκτωβρίου 2017

antarsya

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 15:45

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.