Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017 16:49

Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης για την προκλητική φασιστική συγκέντρωση στις 16 Νοέμβρη

Η προκλητική κίνηση της Χ.Α., μαζί με τη σερβική ακροδεξιά, νοσταλγούς της σφαγής στη Σρεμπρένιτσα, να καλέσει δημόσια συγκέντρωση μια μέρα πριν τη 17 Νοέμβρη στο Βελλίδειο εξοργίζει κάθε εργαζόμενο, νεολαίο, δημοκρατικό πολίτη της Θεσσαλονίκης. Οι νοσταλγοί της χούντας δεν έχουν καμιά θέση στη Θεσσαλονίκη του ματωμένου Πολυτεχνείου του 1973 όταν οι φασίστες και οι παρακρατικοί έβαψαν τα χέρια τους με το αίμα των αγωνιζόμενων φοιτητών, μαθητών και εργατών.

Γιατί στην πόλη μας οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, κάθε φορά που θέλουν να εμφανιστούν στο κέντρο, παίρνουν την απάντηση τους από το αντιφασιστικό κίνημα, τα εργατικά σωματεία και τους φοιτητικούς συλλόγους. Γιατί η εξέγερση του Πολυτεχνείου του 1973 έχει δείξει το δρόμο στο λαό για να αγωνίζεται ενάντια στο φασισμό, τον ιμπεριαλισμό, για ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Το κάλεσμα φασιστικής συγκέντρωσης ένα οικοδομικό τετράγωνο μακριά από τον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου όπου οι Φοιτητικοί Σύλλογοι και οι συλλογικοί φορείς της πόλης κρατούν ζωντανή τη φλόγα του αγώνα και το μήνυμα της εξέγερσης δε θα μείνει αναπάντητο. Ο φασισμός όπως τσακίστηκε το 1973, έτσι θα τσακιστεί και στο σήμερα, μέσα από τους αγώνες του λαού.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρνει ακέραια την ευθύνη για αυτήν την ιστορική βεβήλωση των αγώνων του '73, που σε συνέργεια με τους κρατικούς μηχανισμούς “χαϊδεύει” τους φασίστες της Χ.Α., και τους παραχωρεί τέτοιο χώρο στην πόλη μας.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στην αντιφασιστική κινητοποίηση

ΠΕΜΠΤΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 17:00 ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ, ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ, ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης

antarsya

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 15:56

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.