Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018 19:06

Ανακοίνωση του γρ.τύπου της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.: Δύναμη στην αγωνιζόμενη Λευκίμμη !

Δύναμη στην αγωνιζόμενη Λευκίμμη !

Ανακοίνωση του γ.τ. της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Ακριβώς 10 χρόνια μετά τον θανάσιμο τραυματισμό της Μαρίας Κουλούρη, κατά τη διάρκεια της σκληρής κατασταλτικής επέμβασης των ΜΑΤ με στόχο την λειτουργία παράνομης χωματερής στη Λευκίμμη το 2008, η ιστορία επαναλαμβάνεται.

Αυτή τη φορά είναι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και οι ψευτοαριστερή Τοπική Αυτοδιοίκηση που επιχειρούν να αιματοκυλήσουν τη Λευκίμμη και να επιβάλλουν με τη βία και με δεκάδες μεταφερόμενες διμοιρίες ΜΑΤ, την λειτουργία ενός πρόχειρου, αντιεπιστημονικού και καταστρεπτικού για την κοινωνία και το περιβάλλον έργου.

Είχαν προηγηθεί τέσσερα ολόκληρα χρόνια ανικανότητας και εμπαιγμού από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και τον ενιαίο Δήμο Κέρκυρας, καθώς όχι μόνο εξάντλησαν τα όρια αντοχής της επίσης παράνομης χωματερής του Τεμπλονίου, αλλά άφησαν δεκάδες χιλιάδες τόνους σκουπιδιών στους δρόμους όλης της Κέρκυρας για να εκβιάσουν τη «λύση Λευκίμμη» και θέτοντας τον τελευταίο μήνα σε τεράστιο κίνδυνο τη δημόσια υγεία όλου του νησιού.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο σχεδιασμός και η λειτουργία μιας δημόσιας και ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων της Κέρκυρας προσκρούει στις αδηφάγες επιδιώξεις του ξενοδοχειακού και τουριστικού Κεφαλαίου του νησιού, το οποίο δεν είναι διατεθειμένο να πληρώσει δεκάρα τσακιστή για τα απορρίμματα που παράγει, κατά τον ίδιο τρόπο που εκμεταλλεύεται με το χειρότερο και πιο απάνθρωπο τρόπο τους εργαζόμενους στον τουρισμό και τον επισιτισμό.

Κυβέρνηση, Περιφέρεια, Δήμος και ΜΑΤ εξυπηρετούν ακριβώς αυτά τα συμφέροντα και παράλληλα ενισχύουν με τη στάση τους την παρουσία της Χρυσής Αυγής την οποία έχουν αναγορεύσει ως δήθεν καθοδηγητή των αντιδράσεων σε μια περιοχή με τεράστια παράδοση και προσφορά στο Κίνημα και την Αριστερά.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ

ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΌΜΕΝΟ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟ ΚΑΙ ΛΕΥΚΙΜΜΙΩΤΙΚΟ ΛΑΟ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020 18:36

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.