Τετάρτη, 01 Μαϊος 2019 10:13

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.: Kαταγγέλία για το πραξικόπημα στη Βενεζουέλα με την καθοδήγηση των ΗΠΑ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει το  πραξικόπημα των αντιδραστικών δυνάμεων, με την καθοδήγηση των ΗΠΑ, που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βενεζουέλα. Το πραξικόπημα για την ανατροπή του εκλεγμένου προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο μπορεί να αποτραπεί  με την πάλη και την κινητοποίηση των πλατιών λαϊκών στρωμάτων που στηρίζουν την μπολιβαριανή διαδικασία και δεν θέλουν να επιστρέψουν στην φτώχεια, την πείνα και το φασισμό των αντιδραστικών καθεστώτων της Λατινικής Αμερικής.

Η ΕΕ της "δημοκρατίας" έσπευσε από την πρώτη στιγμή να σταθεί στο πλευρό των πραξικοπηματιών. Δεν κρύβει το μίσος της απέναντι σε κάθε προσπάθεια που αμφισβητεί το βάρβαρο καθεστώς της εκμετάλλευσης, που περιορίζει την παγκόσμια κυριαρχία του ιμπεριαλισμού και των πολυεθνικών. Από κοντά και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που ευθυγραμμίζεται πλήρως με την πολιτική των ΗΠΑ-ΕΕ και ζητάει "εκλογές", όπως και ο πραξικοπηματίας Χουάν Γκουαιδό, αλλά και η ΝΔ που στηρίζει διαχρονικά κάθε πραξικόπημα ενάντια στο λαό.

Τη μόνη αληθινή λύση στην Βενεζουέλα μπορεί να δώσει η λαϊκή πάλη για την απόκρουση του πραξικοπήματος, για το προχώρημα της μπολιβαριανής διαδικασίας σε επαναστατική κατεύθυνση. 

 

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020 14:57

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.