Παρασκευή, 03 Μαϊος 2019 21:03

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.: Προπληρώνουν τώρα και τους τοκογλύφους του ΔΝΤ

Αγώνας για διαγραφή του χρέους, για ρήξη κι έξοδο από την ΕΕ

Γιατί χαίρεται το ΔΝΤ και χαμογελά η κυβέρνηση; Γιατί ανάβει πράσινο φως το eurogroup και βιάζεται να πανηγυρίσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Ο λόγος για την έγκριση του eurogroup στο αίτημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να πληρωθεί πρόωρα από την Ελλάδα μέρος του δανείου του ΔΝΤ, ύψους 3,7 δισ. ευρώ, με τοκογλυφικό επιτόκιο 5,13%!

Ο ΣΥΡΙΖΑ από κει που θα διέγραφε μεγάλο μέρος του χρέους, πέρασε στη διαπραγμάτευση για την μείωσή του, για να φτάσει σήμερα στην πρόωρη αποπληρωμή του! Γιατί να πει όχι η Λαγκάρντ, αφού μετά τη λεηλασία του λαού από το ΔΝΤ, έρχονται τώρα οι Τσίπρας-Τσακαλώτος και προπληρώνουν τον λογαριασμό! Η κυβέρνηση μιλά για όφελος 150 εκατ. ευρώ (λόγω αποφυγής των υψηλότατων τόκων), όταν μόνο το 2019 η εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους φτάνει σχεδόν τα 15 δισ!

Επιβλήθηκαν τρία μνημόνια για το χρέος κι αυτό εξακολουθεί να τραβά την ανηφόρα: Το 2009 ήταν 301,1 δισ. - 126,7% του ΑΕΠ, το 2014 319,6% - 178 του ΑΕΠ (λόγω καθίζησής του) και το 2018 335 δισ. και 180,4% του ΑΕΠ!

Αυτή είναι η «διαχείριση» ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια της πολιτικής ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ), που χρεώνει τον λαό και μας κρατά δεμένους στην εξυπηρέτηση του χρέους μέχρι το 2060!

Ο αγώνας για διαγραφή του χρέους, αποδέσμευση από ευρώ και ΕΕ, σύγκρουση με το κεφάλαιο για την ανατροπή της μνημονιακής καπιταλιστικής βαρβαρότητας αποτελεί μονόδρομο για την ικανοποίηση των εργατικών, λαϊκών και νεολιαίστικων δικαιωμάτων και αναγκών, που δεν βολεύονται με τα ψίχουλα, την κοροϊδία και τις προεκλογικές υποσχέσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. 

 

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020 14:57

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.