Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019 18:03

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.: Νίκη στον αγωνιζόμενο λαό του Ισημερινού! Να σταματήσει η βάρβαρη εκστρατεία καταστολής ενάντια στο δίκαιο ξεσηκωμό.

 

Ο λαός του Ισημερινού ζητά την αλληλεγγύη μας.

Να σταματήσει η βάρβαρη εκστρατεία καταστολής ενάντια στο δίκαιο ξεσηκωμό. Νίκη στον αγωνιζόμενο λαό του Ισημερινού

Όργιο καταστολής, φόνων, και ακραίων παραβιάσεων όλων των δημοκρατικών δικαιωμάτων έχει εξαπολύσει εδώ και μια εβδομάδα η κυβέρνηση Μορένο, η ίδια που πρόδωσε τον Ασσάνζ και τον παρέδωσε στην εκδίκηση των ΗΠΑ. Ακολουθώντας κλασικές συνταγές των αυταρχικών καθεστώτων κήρυξε απαγόρευση κυκλοφορίας και στρατιωτικό νόμο, βγάζει στους δρόμους τεθωρακισμένα, στέλνει την αστυνομία εναντίον διαδηλωτών, κλείνει αντίπαλα μέσα ενημέρωσης, και απειλεί πολιτικούς της αντιπάλους με κατηγορίες περί τρομοκρατίας. 

Ιδιαίτερα άγρια επιτίθεται ο Μορένο στις ινδιανικές κοινότητες. Τις τρέμει επειδή αυτές έριξαν τρεις προέδρους πριν από τον Ραφαέλ Κορέα που σαν πρόεδρος της χώρας (2007-17) διέγραψε μεγάλο μέρος του δημόσιου χρέους. Ο Μορένο εκλέχτηκε με την υπόσχεση ότι θα συνέχιζε την πολιτική του, αλλά κατόπιν συντάχθηκε ανοιχτά με την ολιγαρχία και τους δανειστές. Προσπαθώντας να επιβάλει συνταγές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σε συμμαχία με τους τραπεζίτες και τους βιομηχάνους, κατέλυσε τους δημοκρατικούς θεσμούς.  

Ο λαός του Ισημερινού εξεγέρθηκε ενάντια στο πακέτο μέτρων λιτότητας και νεοφιλελεύθερων μέτρων υπέρ του κεφαλαίου. Η κυβέρνηση, ακολουθώντας την ‘τακτική του σαλαμιού’, που εφαρμόστηκε κι εναντίον του ελληνικού λαού κάτω από την επίβλεψη της Τρόικας,  μειώνει το φόρο εξαγωγής κεφαλαίων και τους εισαγωγικούς δασμούς, και γενικά τη φορολόγηση του κεφαλαίου. Από την άλλη μεριά καταργεί τις επιδοτήσεις των καυσίμων, περικόπτει τις δημόσιες δαπάνες και τους μισθούς στο δημόσιο, δρομολογεί ιδιωτικοποιήσεις, κι ετοιμάζεται να βγάλει από το συρτάρι ακόμη χειρότερα αντιλαϊκά μέτρα. 

Με τους μικροκαλλιεργητές, τους εργαζόμενους, τους φοιτητές και σπουδαστές στην πρώτη γραμμή του αγώνα, οι διαδηλωτές, έπειτα από πορείες σ’ όλη τη χώρα και την πρωτεύουσα, κατέλαβαν τη βουλή και το υπουργείο Οικονομικών, καθώς και πολλά άλλα δημόσια κτήρια. Χωρίς δυνάμεις για να τους αντιμετωπίσει, η κυβέρνηση κρύφτηκε σ’ άλλη πόλη, όπως άλλωστε έκαναν και τα μέλη του κοινοβουλίου. Υπάρχουν ήδη τουλάχιστον πέντε νεκροί, ενώ περισσότεροι από χίλιοι διαδηλωτές έχουν συλληφθεί. 

Οι διαδηλωτές ζητούν ν’ ανακληθούν τα μέτρα, και συνολικά να ματαιωθεί η απαλλοτριωτική συσσώρευση υπέρ των δανειστών και του μεγάλου κεφαλαίου, που προωθεί η κυβέρνηση με το ίδιο πρόσχημα όπως παντού, ότι δήθεν “δεν υπάρχει άλλη λύση”. Τα πλήγματα στη ζωή του λαού δεν λύνουν κανένα οικονομικό πρόβλημα. Μάλιστα, καθώς προβλέπουν υπεριπλασιασμό της τιμής του πετρελαίου και ανατίμηση της βενζίνης 60-75%, θα καταστρέψουν τους μικροκαλλιεργητές, που τα προϊόντα τους γίνονται έτσι μη ανταγωνιστικά.

Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται παρά τον στρατιωτικό νόμο, και μάλιστα ριζοσπαστικοποιούνται ολοένα περισσότερο. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απευθύνει μήνυμα διεθνιστικής αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο λαό του Ισημερινού. Η μάχη που δίνει είναι μήνυμα αξιοπρέπειας και ελπίδας, απάντηση στην προπαγάνδα ότι η πολιτική υπέρ των επιχειρήσεων, των τραπεζών και των ιμπεριαλιστών δεν έχει αντίπαλο και είναι ανίκητη! Καλεί τους φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος να πάρουν πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και στήριξης αυτού του αγώνα. Ο λαός του Ισημερινού δεν είναι μόνος, η διεθνής αλληλεγγύη των αγωνιζόμενων είναι το όπλο μας. Νίκη στον αγωνιζόμενο λαό του Ισημερινού.

  

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2019 21:29

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.