Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020 21:02

ANT.AΡ.ΣΥ.Α.: Νέα εγκληματικά μνημόνια ετοιμάζει η ΕΕ

ΗτελευταίαΣύνοδος Κορυφής της ΕΕ έδειξε πέρα απο κάθε αμφιβολία τον  ληστρικό και απάνθρωπο χαρακτήρα της

Την ώρα που οι περισσότερες χώρες μαστίζονται από την πανδημία και βιώνουν δραματικές συνέπειες με χιλιάδες νεκρούςκαι στην αρχή μίας νέας ακόμα μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού,η ΕΕ  δείχνει τον δρόμο προς τον γνωστό μας ESM, το ευρωπαϊκό ΔΝΤ για χρηματοδότηση,που  σημαίνει νέα μνημόνια, για όλη την Ευρώπη, νέα δυσβάσταχτα βάρη γιατην εργατική τάξη καιτους λαούς, νέα κέρδηγια το κεφάλαιοκαι τους τραπεζίτες!!

Ηχαλάρωση των όρων του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, με την ενεργοποίηση της «γενικής ρήτρας διαφυγής»,δεν προσφέρει τίποτα καθώς απλάτα κράτηθαοδηγούνται σε υπέρμετρο δανεισμό για να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες τουςκαι τον λογαριασμό θα πληρώσουν και πάλι οι εργαζόμενοι και ο φτωχός λαός.ΗΕλλάδαείναι έτσι κι αλλιώς δεσμευμένη, στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής  επιτροπείας, μεταματωμένα πλεονάσματα του 2,5-3,5% σε βάθος δεκαετιών.Αυτά τα πλεονάσματα θα γίνουν ακόμα μεγαλύτερα!!

Για να αντιμετωπιστούν οι κοινωνικές συνέπειες της πανδημίας και η κοινωνική καταστροφή που προωθούν σήμερα οι κυβερνήσεις κι οι δυνάμεις του κεφαλαίου απαιτείται η  άρνηση εφαρμογής όλου αυτού του αντιδραστικού μεταμνημονιακού πλαισίου, ηστάση πληρωμών και η διαγραφή του δημόσιου χρέους, τα άμεσα μέτρα αποφασιστικής ενίσχυσης των συστημάτων υγείας και πλήρους αποκατάστασηςτων χαμένων μισθών.

-Κάτω το «μεταμνημονιακό σύμφωνο».Όχι στο νέο ευρωμνημόνιο.Λεφτά για την υγεία και την πλήρη αποκατάσταση των μισθών όχι για το χρέος και τα πλεονάσματα.

- Στάση πληρωμών, μονομερής διαγραφή του χρέους!!Κρατικοποίηση χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο σε νοσοκομεία, υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, βιομηχανίες τροφίμων, τράπεζες.

- Ρήξη, αποδέσμευση από την ΕΕ που είναι μηχανισμός «αλληλεγγύης»για το κεφάλαιο καιτους τραπεζίτες,, μηχανισμός εκμετάλλευσης, καταπίεσης και βίας γιατους εργάτες καιτους λαούςτης Ευρώπης!

  

 ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020 00:03

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.