Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2020 23:50

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Όλες και όλοι στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις την Πέμπτη 26 Νοέμβρη!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει τη σύλληψη πέντε μελών του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Νέα Ιωνία επειδή διακινούσαν υλικό, με τα οποίο καλούσαν σε συμμετοχή στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση στην Πλ. Κλαυθμώνος στις 26 Νοέμβρη, στη τοπική λαϊκή αγορά το μεσημέρι του Σαββάτου 21 Νοέμβρη.

Παρότι δεν μπόρεσαν να τους κόψουν πρόστιμα καθώς είχαν άδειες κατ’ εξαίρεση κυκλοφορίας και τηρούσαν όλα τα μέτρα προστασίας, εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία με την κατηγορία για "διέγερση σε ανυπακοή" και "παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών" που στάλθηκε στην εισαγγελία και ύστερα από αρκετή ώρα, και κάτω από την πίεση της μεγάλης συμπαράστασης εργατικών σωματείων, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σε συμπαράσταση στους συλληφθέντες κάτω από το ΑΤ βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων "Εκτός Σχεδίου", "Λαϊκής Συσπείρωσης", "Ενότητας για την Νέα Ιωνία" καθώς και ο πρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής και στέλεχος του ΠΑΜΕ Σπύρος Κωνσταντάς και ο ΓΓ του ΕΚΑ και πρόεδρος του Δημοτικού ΣυμΒουλίου Νέας Ιωνίας Κώστας Κουλούρης, απαιτώντας να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι προσαχθέντες και να μην τους απαγγελθούν οι άδικες κατηγορίες που πήγαιναν να τους φορτώσουν.

Η πρακτική της τρομοκρατίας των αγωνιστών σε συνέχεια της αποτυχίας της κυβέρνησης να επιβάλει την απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου και πριν την απεργία στις 26 Νοέμβρη δεν θα περάσει. Όσο και αν προσπαθεί η κυβέρνηση, με πρόσχημα την πανδημία, να κάμψει την συνδικαλιστική και πολιτική δράση θα πάρει την απάντηση που της αξίζει από την εργατική τάξη.

Η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από την καταστολή γιατί τρέμει τη δύναμη της εργατικής τάξης και για αυτό προσπαθεί να σταματήσει τους αγώνες της. Το προκάλυμμα καπνού της «προστασίας της δημόσιας υγείας» δεν πείθει κανέναν όταν βγαίνει από τα χείλη αυτών που άφησαν ανοχύρωτη την δημόσια υγεία.

Οι απαγορεύσεις και ο αυταρχισμός δεν μπορούν να μας σταματήσουν, δείχνουν μόνο την χρεοκοπία του Μητσοτάκη και του Χρυσοχοϊδη.

Καμία δίωξη των συντρόφων και συντροφισσών μας!

http://antarsya.gr/

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2020 23:53

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.