Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015 08:21

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Βοιωτίας : Νίκη στον αγώνα των εργατών του Αλουμίνιο της Ελλάδος !

Εδω και λίγο και καιρό μια φωτιά που σιγοκαίει στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας φαίνεται ότι θα γιγαντωθεί. Οι εργάτες στο εργοστάσιο της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ -συμφερόντων ομίλου ΜΥΤΙΛΙΝΑΊΟΥ- μέσα από μαζικές συνελεύσεις και αποφάσεις μεγάλης πλειοψηφίας υψώνουν ανάστημα μπροστά στον εγχώριο μεγαλοκαρχαρία-κεφαλαιοκράτη.

Ήδη από τις αρχές Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε συνέλευση με ιστορικά μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων που αποφάσισαν να θέσουν αιτήματα διεκδίκησης, αυξήσεων στην εταιρεία. Εδω να σημειώσουμε πως όσα επιδόματα και να τους δίνει η εταιρεία οι αντίξοες, ανθυγιεινές συνθήκες στο εργοστάσιο παραμένουν.

Στις διαπραγματεύσεις η εταιρεία έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο. Μιας και αντί να συζητήσει με τους εργαζόμενους την περίπτωση κάποιας αύξησης – βελτίωσης της ζωής των εργατών αντιπρότεινε εκδικητικά μειώσεις που φθάνουν το 15%, κουπόνια σίτισης ως αντίβαρο στη μείωση του μισθού των συμβασιούχων κ.α! Αυτό είναι το αληθινό πρόσωπο του κεφαλαίου όπου στα κέρδη τα θέλει όλα δικά του ενώ στην χασούρα θέλει «συνεργάτες». Αποτελεί καθαρά ταξική επιλογή της εργοδοσίας η οποία έχοντας ως εφόδια τη πολιτική που ασκεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η ΕΕ και το Κεφάλαιο, επιδιώκει τη κρίση να τη πληρώσει και σε αυτή τη περίπτωση ο κόσμος της εργασίας...

Στην πρόταση αυτή η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων σήμερα έδειξε τα ταξικά της αντανακλαστικά. Ξεπερνώντας το κλίμα τρομοκρατίας και ανασφάλειας που καλλιεργούσε η εργοδοσία. Σε μια εξίσου μαζική συνέλευση που το συντριπτικό αποτέλεσμα υπέρ της συνέχισης και όξυνσης των κινητοποιήσεων δίνει το στίγμα.

Ο δρόμος του αγώνα για αξιοπρέπεια και ζωή στις πύλες της φωτιάς θα είναι σίγουρα δύσκολος. Οι εργάτες όμως του αλουμινίου δείχνουν να σηκώνουν ανάστημα αντίστασης. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Βοιωτίας στέκεται αλληλέγγυα στον αγώνα που ξεκινά. Καλούμε όλα τα σωματεία, τους εργαζόμενους και τη νεολαία της περιοχής να σταθούν δίπλα στους μαχόμενους εργάτες ως τη νίκη και τη δικαίωση τους.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΟΡΓΑΝΩΣΗ -ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

 

antarsya, 17/12/2015

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020 16:43

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.