Σάββατο, 26 Ιουνίου 2021 21:44

Αναιρέσεις: Καισαριανή 25/6, Νέα Σμύρνη 27/6, Πάτρα 26/6, Ακαδημία Πλάτωνος 3/7, Κερατσίνι 4/7

Γράφτηκε από

Αναιρέσεις: Καισαριανή 25/6, Νέα Σμύρνη 27/6, Πάτρα 26/6, Ακαδημία Πλάτωνος 3/7, Κερατσίνι 4/7

Δελτίο Τύπου

Οι Αναιρέσεις επιστρέφουν ξανά φέτος σε πλατείες, πάρκα και γειτονιές επιδιώκοντας να σηματοδοτήσουν μια συλλογική διαδικασία ανατρεπτικής πολιτιστικής και πολιτικής έκφρασης.

Τον ένα και πλέον χρόνο πανδημίας, εγκλεισμού και απαγορεύσεων έχει γίνει ξεκάθαρο, όσο ποτέ άλλοτε, πως οι ζωές μας δεν έχουν καμία σημασία μπροστά στα κέρδη τους. Όσο τα αστικά επιτελεία «καθησυχάζουν» πως κάνουν τα αδύνατα δυνατά για την υγειονομική προστασία της κοινωνίας, τόσα περισσότερα μέτρα ελέγχου, καταστολής και εκμετάλλευσης φέρνουν. Όσο λένε για προσαρμογή των εργατικών νομοθεσιών και εργασιακών συνθηκών στην πραγματικότητα με σεβασμό στους εργαζομένους, τόσο περισσότερο ετοιμάζουν απλήρωτες ώρες εργασίας, ωράριο δίχως τέλος και δουλειά και ζωή χωρίς δικαιώματα. Όσο μιλάνε για επιδίωξη ειρήνης και ηρεμίας στην Ανατολική Μεσόγειο, τόσο περισσότερο δίνουν τόνους χρήματος σε πολεμικούς εξοπλισμούς και στηρίζουν τους βομβαρδισμούς στην Παλαιστίνη. Με κάθε κόστος επιταχύνεται η εμπορευματοποίηση κάθε δημόσιου αγαθού, σε κάθε πτυχή της ζωής μας, προωθώντας την ιδιωτικοποίησή τους. Για αυτούς ο δημόσιος χώρος, τα πολιτισμικά αγαθά, ο κοινωνικός πλούτος και η επιστημονική πρόοδος της ανθρωπότητας προορίζονται να θαφτούν κάτω από το τσιμέντο του κέρδους των λίγων.

Ο βασιλιάς είναι γυμνός και επιθυμεί να μετατρέψει την υγειονομική και οικονομική κρίση που μαίνεται, σε ευκαιρία. Λιγότερα δικαιώματα, περισσότερη εκμετάλλευση. Αυτή είναι η συνταγής της περίφημης «ανάπτυξης».

Για εμάς ωστόσο, ο τελευταίος χρόνος της πανδημίας κίνησε το δείκτη ανάποδα και έδειξε πίσω στο «εμείς». Στο χώρο και το χρόνο που υπάρχουμε πραγματικά έξω από τον ατέρμονο κύκλο σπίτι-δουλειά-σπίτι-κατανάλωση. Στη δύναμη του συλλογικού μας αγώνα. Τις συλλογικότητες και τα εγχειρήματα που δημιουργούν το ρήγμα στο μπετό της ασφυκτικής καθημερινότητας. Οι λαοί, οι εργαζόμενοι και η νεολαία αψηφούν τις απειλές, την κυβερνητική αλλά και εργοδοτική τρομοκρατία. Από το μακρινό Περού και τη Βολιβία, την Κολομβία που αντεπιτίθεται, την αντίσταση του Παλαιστινιακού λαού μέχρι τους μαχόμενους υγειονομικούς του ΕΣΥ, το φοιτητικό κίνημα που κατάφερε να σπάσει τις απαγορεύσεις και να μπλοκάρει την πανεπιστημιακή αστυνομία, τον αγώνα για ελεύθερους πολιτιστικούς/πολιτικούς χώρους και τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους σε κάθε κλάδο που συγκρούονται με την εργοδοτική αυθαιρεσία, φαίνεται πως ο λαός αναζητά τη σύγκρουση, την ανατροπή της επίθεσης. Απαιτεί, εδώ και τώρα, πίσω τις ελευθερίες, το χρόνο και τα δικαιώματα του για μια καλύτερη ζωή.

Θέλουμε το χρόνο μας πίσω. Φέρνουμε το μέλλον μας τώρα!

Οι Αναιρέσεις λοιπόν επιστρέφουν σε πάρκα και πλατείες σχεδιάζοντας μια σειρά πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Δεν μπορούμε να περιμένουμε την «κανονικότητα» τους, γι’ αυτό αναζητούμε τους τρόπους και τα μέσα που θα πραγματοποιήσουμε την ανάγκη και το όραμά μας για μια ολότελα νέα ζωή. Να γκρεμίσουμε τον αστικό πολιτισμό τους κέρδους των φιλάνθρωπών, των στεγών και των πρεσβειών για να ανθίσει ένας απελευθερωτικός Πολιτισμός.

Είμαστε εδώ, είμαστε πολλοί και ξέρουμε ότι η αλληλεγγύη και η διεκδίκηση είναι ο μόνος δρόμος για να κερδίσουμε τη ζωή που ονειρευόμαστε. Φιλοδοξούμε οι φετινές Αναιρέσεις να αποτελέσουν τόπο συνάντησης, αμφισβήτησης και αναζήτησης.

Οι Αναιρέσεις στην Αθήνα θα πραγματοποιηθούν:
Παρασκευή 25/6 Σκοπευτήριο Καισαριανής
Κυριακή 27/6 Πλατεία Εστίας, Νέα Σμύρνη
Σάββατο 3/7 Ακαδημία Πλάτωνος
Κυριακή 4/7 Πολυχώρος Λιπασμάτων, Κερατσίνι

Επικοινωνία:

Facebook: Αναιρέσεις: The Project: The Project
Instagram: Αναιρέσεις: The Project: The Project
Twitter: Αναιρέσεις – The Project – The Project
Website: https://anaireseis.gr | https://festival.anaireseis.gr

Διοργάνωση:
Νέο Αριστερό Ρεύμα για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση
νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Παρασκευή 25/6 – Σκοπευτήριο Καισαριανής

 

programma kaisarianh 1 scaled

Παρασκευή 25/6

20:00 | Εκδήλωση – Συζήτηση «Θέλουμε το μέλλον μας πίσω! Το κίνημα νεολαίας μπροστά σε νέες προκλήσεις.»

21:30 | Μουσικά Events | The Bad Poetry Social Club | Blend Mishkin feat. Sugahspank! & BNC | DJ set by Palov

All Night Έκθεση | Έργα στα πλαίσια της έκθεσης «Καταστολή και Δημόσιοι Χώροι – Από τη Νέα Σμύρνη στη Λωρίδα της Γάζας»

programma neasmyrnh 1

 

Κυριακή 27/6

19:30 | Έκθεση – Συζήτηση: Ξενάγηση από τους δημιουργούς των έργων στα πλαίσια της έκθεσης «Καταστολή και Δημόσιοι Χώροι – Από τη Νέα Σμύρνη στη Λωρίδα της Γάζας»

20:00 | Εκδήλωση – Συζήτηση «Καταστολή και αντίσταση στις γειτονιές μας. Για μια κοινωνία που θα αναπνέουμε εμείς.»

21:30 | Μουσικό Event | Ρεμπέτικο Γλέντι με τους: Εύα Ξένου (Φωνή), Γιώργο Παπαδόπουλο (Φωνή – Κιθάρα), Σωτήρη Παπατραγιάννη (Φωνή – Μπαγλαμάς) και Θοδωρή Πετρόπουλο (Φωνή – Μπουζούκι)

Στους χώρους θα λειτουργούν: Θεματικά Περίπτερα, Βιβλιοπωλείο, Μπαρ.

Η πρόσβαση είναι ελεύθερη. Διατίθενται κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης.

Πάτρα: Σάββατο 26/6 – Πλατεία Παναχαϊκής
Κυριακή 4/7 – Νότιο Πάρκο

19:00 | «Φέρνουμε το μέλλον μας τώρα. Ο ρόλος της κομμουνιστικής αριστεράς για μια νέα αντεπίθεση του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος». Κεντρική πολιτική εκδήλωση ΝΑΡ-νΚΑ για την περίοδο και την αναγκαία κουβέντα για την στρατηγική κομμουνιστική απάντηση στο σήμερα. Ομιλητές: Αντώνης Δραγανίγος (μέλος της ΠΕ του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση), Χρήστος Κοσίνας (μέλος του ΚΣ της νΚΑ)

21:30 | Ρεμπέτικη βραδιά με τους ΡEΜΠΕlution. Οι ΡΕΜΠΕlution είναι ένα ρεμπέτικο σχήμα από την Πάτρα που το ρεπερτόριο τους περιλαμβάνει κομμάτια της παλιάς εποχής που όλοι αγαπήσαμε. Με τρίχορδο μπουζούκι, κιθάρα, μπαγλαμά και 3 φωνές, θα σας ταξιδέψουν στην περίοδο όπου συνθέτες όπως ο Βαμβακάρης, ο Τσιτσάνης και άλλοι γνωστοί ρεμπέτες, συνέθεσαν διαχρονικές μελωδίες.

 

https://www.anaireseis.gr/

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 26 Ιουνίου 2021 21:51

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.