Κυριακή, 14 Αυγούστου 2022 21:50

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Άμεση διάσωση των αποκλεισμένων προσφύγων στη νησίδα του Έβρου Ρατσιστικό έγκλημα η στάση της κυβέρνησης

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Άμεση διάσωση των αποκλεισμένων προσφύγων στη νησίδα του Έβρου

Ρατσιστικό έγκλημα η στάση της κυβέρνησης

Με ένα 5χρόνο κοριτσάκι νεκρό, από τσίμπημα σκορπιού, και την αδερφή του, 9 χρονών, να χαροπαλεύει αβοήθητη, Ελλάδα και ΕΕ έχουν αποκλείσει, εδώ και μέρες, σε μια νησίδα του Εβρου, 40 πρόσφυγες.

Η κατάπτυστη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, ότι δήθεν οι πρόσφυγες δεν εντοπίστηκαν σε ελληνικό έδαφος καθώς οι συντεταγμένες της νησίδας που έχουν δοθεί είναι εκτός της ελληνικής επικράτειας, είναι και ψέμα και δείχνει τη θέληση της κυβέρνησης της ΝΔ, με τη συνδρομή της ΕΕ και της FRontex, να τους αφήσει να πεθάνουν αβοήθητοι. Είναι ψέμα γιατί πρόκειται για την ίδια νησίδα στην οποία είχαν μεταφέρει τους πρόσφυγες οι ελληνικές αρχές στα μέσα Ιουλίου και από την οποία τους είχαν επαναπροωθήσει στην τουρκική όχθη του Έβρου, στα τέλη Ιούλιου. Τότε, φυσικά, η ΕΛΑΣ θεωρούσε ότι η συγκεκριμένη νησίδα βρίσκεται εντός ελληνικής επικράτειας. Η κυβέρνηση και ξέρει που βρίσκονται οι πρόσφυγες και επιλέγει να τους αφήσει αβοήθητους "πετώντας το μπαλάκι" στη Τουρκία.

Οι πρόσφυγες είναι θύματα της επέμβασης του ιμπεραλισμού και των αντιλαϊκών καθεστώτων που στηρίζει, ενώ αντιμετωπίζουν και την σκληρή, απάνθρωπη ρατστική πολιτική της ΕΕ, όπως και της Ελλάδας και της Τουρκίας, στα πλαίσια και του άδικου ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού των αστικών τάξεων.

Να μην αφήσουμε τη κυβέρνηση να δολοφονήσει και άλλους πρόσφυγες. Να μην αφήσουμε να επιπλέουν και άλλα πτώματα προσφύγων στο Αιγαίο. Να σταματήσουμε τη ρατσιστική και δολοφονική πολιτική των επαναπροωθήσεων. Ανοικτά σύνορα για την προσφυγιά, να διαλυθεί η Frontex. Όχι στην ΕΕ - Φρούριο και στην συμφωνία Ελλάδας - ΕΕ - Τουρκίας. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι αδέρφια μας. Απειλή για τη ζωή και τα δικαιώματά μας είναι η κυβέρνηση.

 http://antarsya.gr/

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022 21:55

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.