Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2022 16:09

Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών για τα Δημοκρατικά Δικαιώματα: Το ποτήρι ξεχείλισε! Να μη γίνουν οι εκτελέσεις πολιτών από την ΕΛΑΣ κανονικότητα

Γράφτηκε από

Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών για τα Δημοκρατικά Δικαιώματα

Το ποτήρι ξεχείλισε! Να μη γίνουν οι εκτελέσεις πολιτών από την ΕΛΑΣ κανονικότητα

Όλοι και όλες στις διαδηλώσεις για τη δολοφονία του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη, Αθήνα - 19.00 Προπύλαια. Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις πανελλαδικά.

Ένας 16χρονος είναι νεκρός από σφαίρα αστυνομικού στο κεφάλι, επειδή έφυγε από βενζινάδικο χωρίς να πληρώσει 20 ευρώ.

Η σοκαριστική εν ψυχρώ εκτέλεση του Κώστα Φραγκούλη δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό.

Αποτελεί μία ακόμη δολοφονία στο μακρύ κατάλογο θυμάτων της αστυνομικής βίας στη χώρα μας.

Είναι αποτέλεσμα της ανεξέλεγκτης αυθαιρεσίας αλλά και της ατιμωρησίας που επικρατεί στις τάξεις της ΕΛΑΣ, που υιοθετεί πρακτικές διαρκούς παραβίασης δικαιωμάτων, άσκησης βίας σε πολίτες, βασανισμού κρατουμένων, ανοίγει πυρ συστηματικά και ιδίως όταν πρόκειται για κοινωνικές ομάδες που αντιμετωπίζονται ρατσιστικά, όπως οι Ρομά.

Η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη για αυτήν την τραγική εξέλιξη. Ένα χρόνο πριν, όταν εκτελέστηκε από την αστυνομία ο Νίκος Σαμπάνης σε παρόμοιες περιστάσεις, ο Υπουργός ΠροΠο προέβη στην πρωτοφανή κίνηση να επισκεφθεί για συμπαράσταση τους αυτουργούς αντί για την οικογένεια του θύματος.

Η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός επικροτούν και τροφοδοτούν την ανεξέλεγκτη αστυνομική αυθαιρεσία, ενώ η ατιμωρησία για τις πράξεις αστυνομικών σε βάρος πολιτών είναι πλέον καθεστώς.

Είμαστε στο σημείο μηδέν, που η ανθρώπινη ζωή απειλείται από το δόγμα της καταστολής, του ανεξέλεγκτου αυταρχισμού και της κατάλυσης των στοιχειωδών δικαιωμάτων που έχει εκθρέψει η κυβέρνηση.

Χρειάζεται μαζικός κοινωνικός αγώνας για να μπει φραγμός στις κρατικές δολοφονίες και την αστυνομική βία.

Μα απαιτήσουμε Δικαιοσύνη για όλα τα θύματα της αστυνομικής βίας και τις οικογένειές τους.

Να διαλυθούν τώρα οι ομάδες ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ της ΕΛΑΣ που επιτίθεται συστηματικά σε πολίτες, διαδηλωτές, Ρομά και χτυπούν χωρίς να υπολογίζουν ούτε τη σωματική ακεραιότητα, ούτε τη ζωή.

Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών για τα δημοκρατικά δικαιώματα

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2022 00:13

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.